Før kampen: Manchester City – Crystal Palace

Det er topp mot bunn når Crystal Palace kommer på besøk til Manchester lørdag ettermiddag. Bortelaget har ikke scoret et eneste mål i Premier League så langt i høst.

Både City og Palace tok seg videre til fjerde runde i ligacupen i midtuka. Mens førstnevnte slet borte mot West Bromwich, men greide å komme seirende ut av duellen med en knepen 2-1-seier, slo Crystal Palace Huddersfield 1-0 hjemme på Selhurst Park, takket være en tidlig scoring av Bakary Sako. Dette var første og så langt eneste scoring Crystal Palace står med så langt denne sesongen. I Premier League er imidlertid London-klubben fortsatt uten scoringer, og ligger helt sist på tabellen.

Alt ligger dermed til rette for at Pep Guardiola og hans gutter fortsetter den gode innledningen på sesongen laget har hatt, men ballen er som kjent rund og det er ikke sikkert det går som bookmakerne og de fleste andre tror (Norsk Tipping gir for eksempel ikke mer enn 1,13 i odds på City-seier i skrivende stund).

City måtte kjempe hardt for å ta seg videre til fjerde runde i ligacupen, men en dårlig nyhet var det at Ilkay Gündogan skadet seg etter en stygg takling bakfra. Nå viser det seg heldigvis at skaden ikke er av det alvorlige slaget, men tyskeren er garantert ikke på banen mot Crystal Palace i dag. City skriver selv på deres hjemmeside at Gündogan er tilbake i trening innen kort tid, og har også blitt observert gående i Manchester sentrum, uten krykker. Daily Mail hevder å vite at målet er å få midtbanespilleren klar til Chelsea-kampen neste helg.

En annen tysker som imponerte i onsdagens ligacupseier var Leroy Sané, som scoret begge Citys mål på The Hawthorns. Det er absolutt ikke usannsynlig at den opptredenen har sikret 21-åringen en plass i startoppstillingen mot Crystal Palace i dag. Etter seieren på onsdag var også Pep Guardiola full av lovord om Sané. «Han spilte meget bra, og det handlet ikke bare om målene. Å score mål er selvsagt er det viktigste i fotball, men han var glimrende på andre områder også – det handler om hvordan han kjemper og greide å holde på ballen.»

Guardiola innrømmer at Sanés start på sin City-karriere forrige sesong kunne vært bedre, men at andre halvdel på sesongen var mye bedre. «Han var en skremt fugl i de første månedene. I andre del av forrige sesong var han veldig god. Vi vet hvor komplisert den første halvdelen var. Vi måtte komme oss et skritt videre, og spillerne er nødt til å konkurrere mot hverandre.»

Flere spillere ble hvilt i onsdagens ligacupkamp, for eksempel Sergio Agüero, David Silva, Kevin De Bruyne, Bejamin Mendy, Nicolas Otamendi og keeper Ederson. Alle disse er sannsynligvis tilbake i dagens kamp mot Palace. Kaptein Vincent Kompany skal også være spilleklar igjen, men det er mulig at belgieren starter på benken.

Bortelaget Palace har både Wilfried Zaha og Carl Wickham ute med kneskader, mens også nysigneringen Jairo Riedewald er tvilsom.

Forrige sesong vant City 5-0 i tilsvarende oppgjør, og City har også vunnet 13 av de siste 14 kampene mot The Eagles – og scoret 35 mål! Siste gangen Crystal Palace slo City i Manchester var på Maine Road i 1990, altså for 27 år siden, så alt ligger altså til rette for en ny City-seier i dag. Unngå City tap i dag blir det 14. Premier League-kamp på rad uten tap!

Vi tipper følgende-lag: Ederson, Mendy, Otamendi, Stones, Walker, Fernandinho, David Silva, De Bruyne, Jesus, Sané, Agüero

Kampen har avspark kl. 16.00 norsk tid. Dommer er Neil Swarbrick. Kampen vises ikke på norsk tv.

Relaterte saker

8 svar

  1. Svea sier:

    Resultater hjemme mot Palace (siden de rykket opp igjen i 2013): 1-0, 3-0, 4-0 og 5-0.

Legg igjen en kommentar