Før kampen: West Bromwich – Manchester City

Manchester City tar turen til The Hawthorns i kveld for å spille Carabao Cup, bedre kjent som ligacupen. Pep Guardiola stiller sannsynligvis med et noe annerledes lag enn det som slo Watford i helga.

Det thailandske energidrikkmerket Carabao har fått navnet sitt påklistret denne sesongens ligacup, og trekningen etter at andre runde var ferdigspilt viste at City nok en gang måtte spille bortekamp i en av de nasjonale cupene. Utrolig nok har City nå ti ganger på rad blitt trukket som bortelag i enten FA-cupen eller ligacupen, noe det matematisk sett bare er 0,1% sjanse for at skal skje. I de fleste av disse trekningene har også motstanderen vært et annet Premier League-lag, noe som også er tilfellet i kveld når det er West Bromwich Albion som står på motsatt banehalvdel.

Tony Pulis’ mannskap har startet sesongen på en grei måte ved å vinne to av de fem første kampene, i tillegg til å spille to uavgjort. En av dem kom i helga da det endte 0-0 hjemme mot West Ham. I den kampen spilte tidligere City-spiller, nå West Bromwich-spiller, Gareth Barry sin 632. Premier League-kamp, noe som er tangering av rekorden til Ryan Giggs. Barry ble også den første spilleren til å starte mer enn 600 Premier League-kamper. West Bromwich-manager Tony Pulis uttalte også etter kampen mot West Ham at 36 år gamle Barry har flere gode sesonger igjen, noe som kan bety at Barry kommer til å sette en omtrent uslåelig rekord.

Barry kan også komme til å være på banen i kveld mot sin tidligere klubb City. Pulis har iallfall lovet at han kommer til å stille med et sterkt lag, selv om også han sannsynligvis vil gjøre enkelte forandringer på laget som spilte mot West Ham. At tredjerundemotstander Manchester City blir en vanskelige nøtt å knekke enn andrerundemotstander Accrington Stanley (som ble slått 3-1) er iallfall sikkert.

Når det gjelder City er Vincent Kompany nå tilbake i trening etter sin skade på baksiden av leggen, men om han blir klar til i kveld gjenstår å se. Når det gjelder keeperne har Ederson i de siste treningene kastet hodebeskyttelsen han har spilt med de siste kampene, men det spørs om ikke Pep Guardiola velger å la Claudio Bravo få sjansen i kveld. City har de siste sesongene hatt for vane å spille med en egen «cupkeeper» som får stå i alle ligacup- og FA-cupkamper. Costel Pantilimon hadde først denne rollen, før Willy Caballero overtok den. Nå som Ederson ser ut til å ha blitt fast førstekeeper, ser det ut til at Claudio Bravo blir keeperen som skal vokte buret i Citys cupkamper denne sesongen.

Andre spillere som kan få sjansen i kveld er ungguttene Phil Foden og Brahim Diaz, som begge imponerte i sommerens pre-season. Også en del eldre spillere som har fått spille lite denne sesongen kan bli å se på banen i kveld. Fabian Delph er en av disse, i tillegg til Eliaquim Mangala som det lenge så ut til kom til å forlate City før overgangsvinduet stengte. Overgangen til Crystal Palace gikk imidlertid i vasken og Mangala ble dermed værende i City, og har så langt fungert som backup for John Stones, Nicolas Otamendi og Vincent Kompany. Sannsynligvis blir enten Stones eller Otamendi spart i kveld og Mangala kommer inn i stedet. På midtbanen er det sjanse for at Ilkay Gündogan får sin første kamp fra start etter sin alvorlige kneskade som har holdt ham ute av laget de siste ti månedene. Tyskeren kom inn i helga mot Watford og fikk da sine første offisielle minutter på banen igjen. En annen spiller som i teorien kunne ha spilt i kveld er Yaya Touré, som så langt har blitt holdt ute av laget så langt av ukjente årsaker. De siste kampene har ikke ivorianeren engang vært å finne på benken, og Pep Guardiola har uttalt at det er grunner til dette som han skal ha forklart Touré. Om det kan være duket for comeback for 34-åringen i kveld gjenstår å se.

Vi tipper følgende City-lag fra start: Bravo, Danilo, Otamendi, Mangala, Mendy, Delph, Diaz, Gündogan, Foden, Sané, Jesus

Avspark i kveld er kl. 21.00 norsk tid. Dommer er Mike Jones. Kampen vises direkte på Viasport 3 i Norge/Viaplay.

Relaterte saker

12 svar

 1. Phil Foden fra start. Om det skjer er jeg fornøyd uansett.

 2. La 5-6-7 av ungdommene starte/være med, er vel nok av viktige kamper fremover som heller bør prioriteres.

 3. Foden må få spille synes nå jeg. I tillegg håper jeg å se flere unge spillere. Mangala bør også få spille

 4. De som ikke pleier å være i første elleveren. Pluss de yngre spillerne

 5. Bravo
  Walker-Adarabioyo-Kompany (Sub:60 min Mangala)-Danilo
  Bernardo-Foden-Gundogan (Sub: 45 min Yaya el. Diaz)
  Sterling-Jesus (Sub: 65 min Delph)-Sane

 6. Blandings av unge og gamle så lenge som det lar seg gjøre. Få flest mulig kamper til ungdomsmatching!👍🏻😄

 7. Foden, diaz, mangala, tosin, delph gundo, sane bør alle starte,

 8. Vil heller bruke Mendy enn Walker ellers enig. Viktig å spare litt på backene våre og Danilo er bunnsolid og trenger mer spilletid.

 9. Kent Inge Søby –
  Der var tale om et lån til Sunderland i sidste øjeblik, men mener ikke det blev til noget. Han er heller ikke registreret som sådan på den officielle hjemmeside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.