Før kampen: Watford – Manchester City

Bare tre lag er ubeseiret så langt i Premier League denne sesongen. To av dem møtes på Vicarage Road i ettermiddag.

Både Manchester City og dagens motstander Watford har startet sesongen bra. Begge lagene står med null tap på de fire første kampene i Premier League denne sesongen, og The Hornets blir nok en langt vanskeligere nøtt å knekke enn da lagene møttes i siste ligakamp forrige sesong på samme arena. Den gangen vant City 5-0, mot et Watford-lag som ikke hadde noe å spille for og med en manager som allerede hadde fått sparken. Portugiseren Marco Silva har imidlertid gjort sakene sine godt så langt, og vil garantert være svært interessert i å ta en skalp ved enten å slå City i dag, eller ved å klare minst et uavgjortresultat.

City har Raheem Sterling tilbake etter at han måtte stå over mot Liverpool forrige helg på grunn av karantene, mens kaptein Vincent Kompany fortsatt er ute med skade. Da troppen til kampen mot Watford ble klar i går var det klart at heller ikke Yaya Touré blir å se i dag, og ivorianeren gikk heller ikke om bord på flyet til London sammen med de andre City-spillerne. Pep Guardiola forklarte før kampen mot Feyenoord i midtuka at Touré er kjent med grunnen til at han ikke har fått spille for City så langt denne sesongen, men at dette blir mellom dem.

To spillere som imidlertid er med i troppen er Fabian Delph og Ilkay Gündogan. Sistnevnte har ennå ikke vært å se på banen (i en offisiell førstelagskamp) etter at han kom tilbake fra sin alvorlige kneskade som holdt ham ute av spill store deler av forrige sesong, men tyskeren kan bli å se på banen i dag. Pep Guardiola hintet nemlig i pressekonferansen før kampen at han kommer til å gjøre endringer på laget som slo Feyenoord 4-0 i Champions League i midtuka.

«Alle lagene som spiller i Europa har mange kamper å spille», kunne Guardiola fortelle. «Fram til neste landslagspause skal vi spille kamp ca. hver tredje dag, noe som blir svært mange kamper. Jeg skal diskutere startoppstillingen med staben min, men det er mange kamper. Kampen neste onsdag mot West Bromwich (i ligacupen) er som en finale for oss. Og så er det ligakamp og så Champions League igjen. Vi skal til Stamford Bridge. Det er mange kamper å spille og jeg tror at alle kommer til å være involvert. Noen får flere minutter enn andre, men jeg tror at alle kommer til å være involvert.»

Hjemmelaget Watford sliter med en del skader, og Prödl, Cathcart, Kaboul, Zárate ute, mens Miguel Britos er ute med karantene. City er definitivt favoritter i kampen, og har vunnet de seks siste oppgjørene mot Watford. Likevel vil altså kampen i dag bli en helt annen enn sist lagene møttes, og et Watford i form kan by på problemer for de lyseblå.

Vi tipper følgende City-lag fra start: Ederson, Stones, Otamendi, Danilo, Walker, Mendy, De Bruyne, Fernandinho, David Silva, Jesus, Agüero

Avspark er kl. 16.00. Kampen vises ikke på TV i Norge. Dommer er Anthony Taylor.

Relaterte saker

23 svar

  1. Bjarne Hansen sier:

    Forslag til god stream ønskes….

Legg igjen en kommentar