Seier i Champions League – eiernes hovedmål

Det er kun fem engelske klubber som har vunnet den gjeveste E-cupen. Manchester City har aldri gjort det, en semifinale er det nærmeste. Det som er helt sikkert er at City trenger Sergio Agüero når det kommer til spill i Europa.

Liverpool står med fem troféer i den gjeveste E-cupen, Manchester United har tre, Nottingham Forest to, Aston Villa og Chelsea har én hver. I tillegg har Arsenal og Leeds vært i en finale hver.

For eierne til Manchester City er trolig Champions League det viktigste. Og de håper, selvsagt at dette er sesongen da klubben deres skal gå til topps.

For de som synes det har tatt lang tid: Det tok Alex Ferguson 12 hele sesonger å vinne Champions League, det tok Chelsea ni sesonger å vinne Champions League etter at Roman Abramovitsj kjøpte klubben.

Og den tredje, store klubben de siste 25 årene, Arsenal, har fortsatt til gode å vinne Champions League. 2017/18 er Manchester Citys sjuende strake sesong i Champions League. Klubben har nådd en semifinale og åttedelsfinalen tre ganger – så langt.

Det går så smått an å snakke om en etablert Champions League-klubb i hvert fall.

City-spillerne jubler etter å ha slått Gornik Zabzre 2-1 og dermed vunnet Cupvinnercupen 1969/70-sesongen.

Manchester City er blant de 13 klubbene i engelsk fotball som har vunnet et europeisk trofé. Fordelingen er slik (CL/Serievinnercupen, Fairs Cup/UEFA Cupen/Europa League og Cupvinnercupen): Liverpool 8, Manchester United 5, Chelsea 4, Arsenal, Leeds, Nottingham Forest og Tottenham 2, Aston Villa, Everton, Ipswich, Manchester City og West Ham 1.

Siden Manchester City kom med i Champions League i 2011/12, har klubben spilt 48 kamper i turneringen. Det har gitt 19 seirer, 12 uavgjorte og 17 tap. Målforskjellen er 81-70. Ikke fantastiske tall, i en turnering som Manchester City har slitt med å finne helt ut av. Selv den, normalt, sterke hjemmestatistikken er smadret i Champions League: Fem tap på 24 kamper er ikke imponerende.

Sergio Agüero – Citys mestscorende spiller i europeiske turneringer.

Men en spiller som alltid imponerer i Champions League, det er Sergio Agüero, klubbens suverene toppscorer i de europeiske kampene. 29 mål på 47 kamper er ganske voldsomt.

Mestscorende for Manchester City i europeiske kamper:

  • Sergio Agüero 29
  • Francis Lee 10
  • Colin Bell, Yaya Touré og David Silva 8
  • Mario Balotelli 7
  • Brian Kidd og Edin Dzeko 6
  • Neil Young, Shaun Wright-Phillips, Alvaro Negredo og Raheem Sterling 5

Manchester City spilte sin første kamp i Europa 18. september 1968, vant Cupvinnercupen i 1970, kom til semifinalen i samme turnering sesongen etter, men hadde siden det svært lite å vise til før semifinalen under Manuel Pellegrini i 2015/16.

Det vil nok bli satset hardt på denne turneringen denne sesongen, og alt annet enn en seier mot Feyenoord borte på onsdag vil være et stort nederlag for Josep Guardiola.

6 svar

Legg igjen en kommentar