En av de viktigste kampene

Liverpool. I oppveksten min var bare navnet og ordet nok til å få meg til å bli skrekkslagen og nervøs. Kanskje enda mer resignert. Fordi det stort sett alltid gikk galt.

Liverpool var rett og slett for gode, selv om Manchester City var nær ved å ta skalpen deres i 1976/77.

Se bare på den rekka, fra 1978-83: 0-4, 1-4, 0-1, 0-4, 0-2, 0-3, 0-1, 3-1, 0-5, 2-5 og 0-4.

En seier og 10 tap på 11 kamper. 6-34 i målforskjell. På hjemmebane tapte City fem av fem kamper med målforskjellen 1-20.

Liverpool vant fire ligagull og serievinnecupen to ganger på de seks sesongene. City vant ingen ting, og rykket ned i 1983.

Det ble bedring når vi nærmet oss «vår tid», og de siste åtte sesongen har City havnet foran Liverpool på tabellen, tatt to seriegull mens Liverpool fortsatt står med sitt siste ligamesterskap i 1990.

Likevel: Liverpool har alltid vært en vrien motstander for Manchester City.

Det er sju lag som har vært i Premier League sammenhengende siden Manchester City kom opp i 2002.

Mot de seks andre lagene, på de 15 sesongene, har Manchester City følgende statistikk i ligaen:

 • Liverpool 28 poeng
 • Chelsea 28 poeng
 • Arsenal 29 poeng
 • Tottenham 34 poeng
 • Everton 38 poeng
 • Manchester United 39 poeng

City har minuspoeng mot alle, men merkelig nok har klubben tatt langt flere poeng mot Manchester United (13 ligagull i perioden) og færrest mot Liverpool (null ligagull i perioden).

Forrige sesong var det bare Arsenal som tok færre poeng enn Manchester City innbyrdes mellom topp seks-lagene. City tok 10 poeng, mens Liverpool tok 20.

Denne sesongen kommer det til å bli enda viktigere å ikke rote i toppkampene. Derfor er lørdagens kamp enormt viktig for Josep Guardiola. For med uavgjort hjemme mot Everton, så har egentlig ikke City råd til noe nytt poengtap på hjemmebane mot en av de andre lagene som kommer til å kjempe om ligagullet.

Det handler selvsagt om å spille sitt eget spill, men det handler også om å stoppe Liverpools lynraske angrep, og akkurat her trenger vi fartsfantomene Walker og Mendy på backene. Mot Mané og Salah trenger du fart, og jeg tror det kan være katastrofe om Manchester City kommer med en 3-5-2 mot Liverpools 4-3-3. Arsenal fikk merke hvor vanskelig det er, med to trege stoppere ytterst i treeren mot Liverpools raske kanter.

Pep Guardiola uttalte i pressekonferansen før kampen at en skadet Vincent Kompany trolig ikke spiller mot Liverpool lørdag.

Og med Vincent Kompany ute, så frykter jeg midtforsvaret, med Stones og Otamendi.

Slik ville jeg spilt mot Liverpool (4-3-3): Moraes – Walker, Stones, Otamendi, Mendy – De Bruyne, Ferandinho, D. Silva – B. Silva, Agüero, Sané.

Men jeg er redd det blir 3-5-2 – igjen.

Et kombinert lag av spillere som har vært i både Liverpool og Manchester City ville jeg satt opp sånn:

David James – John Gidman (juniorfotball i Liverpool), Kolo Touré, Mark Seagraves, James Milner – Steve McManaman, Dietmar Hamann, Steve McMahon, Raheem Sterling – Nicolas Anelka, Robbie Fowler. Benk: Paul Stewart, Daniel Sturridge, Mario Balotelli og Craig Bellamy.

Avspark: 13:30.

8 svar

 1. Jan Tore Slinde sier:

  Er også livredd for at vi kommer med
  3-5-2. Viss Pep tek litt hensyn til motstander så bør sjansen for 3 poeng være gode. Skal vi på død og liv storme framover med vingbacker, spille på tvers med relativ lavt tempo, så er eg redd vi blir kontret i senk.

Legg igjen en kommentar