Jadon Sancho til Borussia Dortmund

Kjempetalentet Jadon Sancho forlater Manchester City, etter å skulket trening i flere uker. Unggutten har nå tvunget gjennom en overgang til Borussia Dortmund.

17 år gamle Sancho har blitt kalt et vidunderbarn, og ble hentet til City fra Watford som 14-åring i mars 2015. City betalte den gangen Watford £66 000, en som som kunne stige til £500 000 med add ons.

Siden den gangen har Sancho vært en del av Citys akademi, i tillegg til at han har flere landskamper både for England U16 (4) og U17 (16). Så sent som i mai i år uttalte Citys styreformann Khaldoon al-Mubarak at Sancho var en av en trio med spillere som innen kort tid kom til å bli tatt opp i Citys A-lagsstall. Kanskje nettopp derfor var det ekstra sårende for Sancho at han i sommer ikke ble tatt med i troppen som reiste til USA for å spille pre-season, og siden den gangen har det vært en del avisskriverier om Sancho som skulle ønske seg vekk fra City. Angriperen skal ha følt at han ikke hadde noen framtid i City, og skal i løpet av de siste ukene etter det media skriver ha latt være å møte opp på trening, og skyldt på at han var syk. At den egentlige grunnen var at Sancho prøvde å presse fram en overgang bort fra City, var likevel tydelig.

Nå har også Sancho fått det som han ville. Kjempetalentet er klart for Borussia Dortmund i en avtale verdt rundt £10 millioner, med en salgsklausul inkludert i overgangskontrakten.

City får imidlertid bare en liten sum for Sancho, som ikke hadde signert noen profesjonell kontrakt med City. Sancho har fått tildelt drakt nummer 7 i Dortmund, og det kan altså virke som om han er tiltenkt i en rolle i A-laget i Dortmund.

Relaterte saker

1 svar

  1. Skjønner ikke hvorfor han ikke blir lånt ut!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *