Før kampen: Manchester City – Everton

Det er klart for sesongens første hjemmekamp når Everton kommer på besøk til Etihad. Flere spillere får sin første kamp på Etihad Stadium.

Manchester City fikk en fin start på sesongen når Brighton ble slått i ligapremieren for ni dager siden. Siden den gang har Pep Guardiola tatt med seg førstelagstroppen til Catalonia, der de lyseblå har vært på treningsleir, i tillegg til at de møtte Girona i en treningskamp som endte med 0-1-tap. Guardiola gjorde riktignok ni endringer til den kampen, og laget som kommer til å starte mot Everton i kveld er nok langt likere det som startet mot Brighton enn slik det var i Catalonia tirsdag i forrige uke.

City har mye å hevne fra forrige sesong når Ronald Koemans lag kommer på besøk til Manchester i kveld. Etter først å ha spilt 1-1 på Etihad, endte det katastrofalt da lagene møttes på Goodison i januar. Hele 4-0 ble det til Everton den gangen og Pep Guardiola og City gikk på et ydmykende tap. Nå er det imidlertid ny sesong med nye sjanser, noe som selvsagt også gjelder for Everton, som ønsker å fortsette den gode starten laget fikk med å slå Stoke 1-0 på Goodison i ligaåpningen. Matchvinner ble da Wayne Rooney, som etter mange år i Manchester United nå er tilbake i Everton der han spilte som ung. Siden ligaåpningen har Merseyside-laget imidlertid også spilt Europa League-playoff, og også der ble det seier – 2-0 mot Hadjuk Split. Everton er med andre ord inne i en meget god periode, og har også fått ekstra kamperfaring i tellende konkurranser ved å spille Europa League-kvalifsering gjennom sommeren. Laget er med andre ord kanskje kommet noe lengre enn City-spillerne når det gjelder matchtrening.

For Citys del kan Ilkay Gündogan endelig være aktuell for spill igjen, etter å ha vært ute i åtte måneder med en alvorlig kneskade. Tyskeren kom inn i treningskampen mot Girona i forrige uke og kom seg fint gjennom det. Det er imidlertid lite sannsynlig at han starter mot Everton i kveld, men kan komme til å sitte på benken. For Benjamin Mendy og Fabian Delphs del kommer denne kampen imidlertid for snart og begge er uaktuelle i kveld.

Everton på sin side kan komme til å gi Gylfi Sigurdsson sin debut, etter at han for få dager siden ble annonsert klar for Ronald Koemans lag, etter å ha blitt hentet inn fra Swansea for £40 millioner. Islendingen mangler imidlertid matchtrening og det er også mulig at han starter på benken i kveld.

Forrige sesong vant ikke Everton en eneste bortekamp mot et topp 6-lag i Premier League, og har faktisk ikke vunnet på bortebane i Premier League siden 21. januar i år da Crystal Palace ble slått 1-0 på Selhurst Park. Mens Everton-fansen håper at Wayne Rooney scprer sitt Premier League-mål nummer 200 i kveld, håper City-fansen at Sergio Agüero scorer, slik at han blir den utenlandske Premier League-spilleren som gjennom tidene har scoret flest Premier League-mål. City har aldri tapt første hjemmekamp i en Premier League-sesong (13 seirer og 7 uavgjorte), og har heller ikke tapt i de sju siste hjemmeoppgjørene mot Everton. Det stygge bortetapet fra i januar må likevel hevnes i kveld om City skal stå med seks poeng etter to spilte kamper.

Vi tipper følgende City-lag: Ederson, Otamendi, Kompany, Stones, Walker, Fernandinho, Danilo, D. Silva, De Bruyne, Jesus, Agüero

Kampen starter kl. 21.00 i kveld og vises på TV2 Sport Premium. Dommer er Robert Madley.

Relaterte saker

10 svar

  1. Jan Tore Slinde sier:

    Er vel verken skadet eller ute i kulda. Han er vel ein av fleire som blir vurdert i startoppstillingen.

Legg igjen en kommentar