City henter flere nye spillere

Manchester City fortsetter med å kjøpe og låne ut spillere. En rekke nye spillere er nå klar for City, inkludert det lovende serbiske brødreparet Luka (18) og Ivan (16) Ilic.

Det kan være utfordrende å følge med på alle spillerkjøpene Manchester City gjør, da det i perioder nesten daglig hentes inn spillere som deretter lånes ut til andre klubber, ofte samarbeidsklubber City har, eller klubber som er innad i City Football Group.

Nå er en hel rekke nye spillere klar for City, og samtlige er umiddelbart blitt lånt ut til andre klubber. Det kanskje mest spennende kjøpet er det serbiske brødreparet Luka og Ivan Ilic (bildet øverst) på henholdvis 18 og 16 år. City skal ha betalt Røde Stjerne i Beograd £5 millioner for å sikre seg de to talentene, som deretter ble lånt tilbake til Røde Stjerne slik at de kan fortsette utviklingen der. Begge er midtbanespillere, og som en del av avtalen med City skal begge brødrene være sikret spilletid i Røde Stjerne.

Det er så langt bare Røde Stjerne som har bekreftet handelen, men det gjør likevel at det er sannsynlig å tro at alle formaliteter er i boks. Luka Ilic, født i 1999, debuterte for førstelaget til Røde Stjerne i sommer, da han han 29. juni spilte mot Floriana i 1. kvalifiseringsrunde av Europa League. Han har fem landskamper for Serbia U17 og tre landskamper for Serbia U18. Også Ivan Ilic, født i 2001, har debutert for førstelaget til Røde Stjerne. Det skjedde 1. april i år da han på overtid kom inn som innbytter i en kamp mot Spartak Subotica. Han står foreløpig med åtte landskamper for Serbia U17.

Nahuel Ferraresi på trening med Deportivo Tachira.

De to brødrene er imidlertid ikke de eneste spillerne som nylig har signert for City. Den venezuelanske klubben Deportivo Tachira kunne nylig melde at «Manchester City group» hadde kjøpt den 18 år gamle forsvarsspilleren Nahuel Ferraresi. Med «Manchester City group» mener de sannsynligvis City Football Group, selskapet Manchester City er en del av sammen med andre klubber. En av disse klubbene er Club Atletico Torque i uruguyansk andredivisjon, og det er der Ferraresi skal spille resten av 2017, før han til neste år skal videre til New York City, en annen klubb i City Football Group. Der blir han dermed lagkamerat med Yangel Herrera, en annen ung venezuelansk spiller på lån fra Manchester City.

Om det er Manchester City Tachira har signert for eller ikke er litt uklart på grunn av den uklare pressemeldingen fra den venezuelanske klubben. Faktum er likevel at overgangsreglene ikke tillater en spiller å signere for en tredjepart, som for eksempel City Football Group, og at de må tilhøre en spesifikk klubb. Det er ofte grunnen til at mange spillere på papiret står som Manchester City-spillere, mens de i virkeligheten aldri er tiltenkt noen rolle i City, men heller i en av de andre klubbene i City Football Group.

Nok en spiller som har signert for Manchester City i det stille, uten så mye som en annonsering fra klubben, er 19 år gamle Uriel Antuna, som sendes direkte på utlån til Groningen i Nederland, der han skal spille de to neste sesongene. Den mexicanske midtbanespilleren ble hentet fra Santos Laguna i hjemlandet Mexico, og står også med fem landskamper for Mexico U20.

Uriel Antuna har tro på at han kan slå gjennom.

Det mangler iallfall ikke på ambisjonene til Antuna, for i et intervju med en mexicansk avis sier han: «Jeg har satt meg mål – jeg skal returnere til Manchester City om to år og få Pep Guardiola til å legge merke til meg, sånn at jeg kan spille på det øverste nivået. Først vil jeg komme til klubben, så spille så mange minutter som mulig, og så kjempe for en plass i laget. Jeg har alltid kjemper hardt for å komme i startoppstillingen i de lagene jeg har vært i.»

To spillere som snart ser ut til å bli bekreftet City-spillere er den argentinske forsvarsspilleren Nicolas Freire (23) og nigerianeren Olanrewaju Kayode (24). Mens Freire hentes inn for å lånes ut til nederlandske Zwolle, hentes Kayode inn for å lånes ut til samarbeidsklubben Girona. Ingen av disse overgangene er så langt bekreftet, men det gjenstår visstnok bare formaliteter før alle papirene er underskrevet og avtalene er i boks.

Relaterte saker

3 svar

  1. Oppfostrer gode spillere til andre lag i verden ,så det akademiet er midt i blinken for alle andre lag enn City 🙃

  2. Dette er storøkonomi.. mye takket være den stratigien så kan City bruke 300mp på de virkelig gode spillerne.

  3. Ove K. Kjølstad sier:

    Det er vanskelig å si om en 16 åring klarer å bli god på seniornivå, selv med de beste trenere. Men noen av dem gjør det. Så hvis man har et stort nok skjerpe i elva så vil man før eller senere vaske fram gull. Og med dagens priser på (fotball)gull så kan du kjøpe rimelig mye gråstein og allikevek tjene penger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *