Nesten alle tipper City som vinnere

Flere norske og utenlandske medier spår Manchester City som vinnere av Premier League sesongen 2017/18.

I kveld sparkes Premier League sesongen 2017/18 i gang med kampen mellom Arsenal og Leicester i London, før de fleste kampene i runde 1 av den nye sesongen spilles i morgen. For Citys del venter en tur til Brighton der de lyseblå skal møte Brighton & Hove Albion i deres første Premier League-kamp noensinne.

Tradisjonen tro har både norske og utenlandske medier brukt all sin ekspertise på å tippe Premier League-tabellen, og flere har tydeligvis latt seg imponere over de kjøpene Pep Guardiola og City har gjort i sommer. Mange tipper nemlig City som vinnere av Premier League denne sesongen.

Dagbladet mener City har ligaens beste offensive kraft.

Dagbladet har City på topp foran nabo United, og skriver blant annet: «Vi tror Guardiola leverer trofeet og blir en blidere manager enn han var under oppbyggings- sesongen 2016/2017. Manchester Citys offensive kraft er formidabel. Ankepunktet, og man finner alltid et eller fler av dem, er midtforsvaret. Men det er lenge til sesongens første deadline day, det kommer et nytt overgangsvindu 1. januar og pengene er alltid der i City.» Videre skriver avisen at City har ligaens beste offensive kraft i form av Agüero, De Bruyne og Jesus med flere, men at minuset er midtforsvaret. «Kompany er klasse, men er skadeplaget. John Stones og Nicolás Otamendi trenger lederen der for å levere.»

Dagbladet: 1) City, 2) United, 3) Chelsea, 4) Tottenham, 5) Liverpool, 6) Arsenal

Også TV2s Premier League-eksperter spår City på topp, og har faktisk nøyaktig samme rekkefølge i toppen som det Dagbladet har. «City har ingen unnskyldninger for ikke å vinne Premier League», mener TV2s ekspert Simen Stamsø-Møller. «De ikke kan bare kan, men bør vinne Premier League. «City mangler fortsatt gode midtstoppere, men har kjøpt en duo fra Monaco som var blant de mest kreative og skapende i sine posisjoner i Europa forrige sesong. Mendy på venstreback er et lokomotiv, men egentlig mer et angrepsvåpen enn en forsvarsspiller. Bernardo Silva er veldig kreativ, og City hadde også mange gode, offensive kreative spillere fra før av.»

Også Erik Thorstvedt mener City er en klar favoritt til å ta gullet. «Det store spørsmålstegnet er keeperposisjonen. Hvis Ederson slår til og ikke bare tar det som forventes at han skal ta, men også mer, betyr det enormt mange mål i forhold til det Bravo representerte forrige sesong, og da vinner City!»

At Vincent Kompany holder seg skadefri blir avgjørende for Citys gullsjanser.

Brede Hangeland mener nøkkelen til Citys suksess ligger i at skadeutsatte Vincent Kompany klarer å holde seg skadefri. «Da har de den midtstopperen i verdensklasse som de trenger, men hvis han blir skadet igjen og det blir Stones og Otamendi som skal spille sammen, blir det problemer. De er begge gode spillere, men er ikke helt på samme nivå som Kompany. Jeg lurer også litt på hvordan Guardiola skal klare å komponere de fem offensive spillerne på laget. Han har spillere som omtrent er på verdenslaget, men som må sitte på benken i City.»

Se TV2 eksperter diskutere Citys gullmuligheter

TV2: 1) City, 2) United, 3) Chelsea, 4) Tottenham, 5) Liverpool, 6) Arsenal

Også VG tror City vinner Premier League, og mener at de lyseblå ser ut som overgangsvinnerne så langt i sommer. VG skriver blant annet: «Guardiola har fått forme laget etter sine ønsker og behov: Backene Kyle Walker, Benjamin Mendy og Danilo tilfører etterlengtet energi og kvalitet langs kantene, og Bernardo Silva fra Monaco er en liten ballkunstner som kan blomstre under stjernemanageren. Offensivt er mulighetene endeløse; ingen i ligaen kan måle seg med City-angrepet, der selv en stjerne som Sergio Agüero ikke er sikret fast plass. Det store spørsmålstegnet er keeperplassen. Fjorårets Claudio Bravo-signering var en skivebom, og Guardiola har ikke råd til et lignende utfall med Ederson. Keeperen, som kom fra Benfica for 32 millioner pund, kan bli fullstendig definerende for Citys sesong.»

VG: 1) City, 2) United, 3) Tottenham, 4) Chelsea, 5) Arsenal, 6) Liverpool

City har forsterket på backene.

Også Sky Sports ekspertpanel tror City kommer til å vinne Premier League. Paul Merson, Matt Le Tissier, Phil Thompson og Charlie Nicholas holder alle City som favoritt, og Paul Mersom sier at «City virker veldig sterke og har kjøpt forsterkninger bak. Pep Guardiola har gjort gode kjøp, har fått mye hurtighet inn i forsvaret, inkludert Kyle Walker.» Matt Le Tissier mener at City har forsterket i alle de rette posisjonene. «De måtte gjøre noe med backene sine og det har de gjort nå, og angrepsmessig ser de fantastiske ut. Hvordan forsvaret kommer til å sette seg blir det store spørsmålet, og de åpner seg ofte opp med den offensive stilen de spiller, men de kommer fortsatt til å score langt flere mål enn noen andre.»

BBC har latt langt flere slippe til med sine tips, og har spurt hele 40 av sine kommentatorer og journalister om hvem de tror blir nummer én, to, tre og fire. 25 av de 40 ekspertene tror City vinner Premier League, mens 13 tror Manchester United vinner. Bare én tror Chelsea forsvarer gullet fra i fjor, mens én tror Tottenham vinner.

Også de britiske bookmakerne holder City som favoritt, men svaret på om alle ekspertenes spådommer slår til får vi ikke før 13. mai til neste år, når runde 38 av Premier League sesongen 2017/18 er ferdigspilt.

20 svar

Legg igjen en kommentar