Før kampen: Brighton & Hove Albion – Manchester City

City tar turen sørover for å møte Brighton & Hove Albion i deres aller første Premier League-kamp når den nye Premier League-sesongen sparkes i gang.

Pep Guardiola tar med seg guttene sine til sørkysten av England for å møte Brighton i sesongens første Premier League-kamp, når de to lagene møtes på Falmer Stadium, også kjent som The Amex Stadium (The American Express Community Stadium) på grunn av sponsorrettigheter. Selv om det på papiret skal ende med tre poeng for City mot det nyopprykkede laget fra East Sussex, spesielt hvis ekspertenes spådommer om Premier League-gull skal oppfylles, er det ikke sikkert det kommer til å ende sånn, og Brighton-spillerne er garantert interessert i å vise seg fra sin beste side i det som blir klubbens aller første Premier League-kamp noensinne.

Amex Stadium i Brighton.

Pep Guardiola og City har hentet inn mange spillere i sommer, samtidig som minst like mange har forsvunnet. Det kommer derfor til å bli et noe annerledes City den tilreisende City-fansen får være vitne til lørdag kveld, enn det City-laget som avsluttet forrige sesong. Mellom stengene er den brasilianske keeperen Ederson Moraes kommet, og med tanke på at han har spilt alle treningskampene i sommer og Claudio Bravo ikke har vært på banen for City (på grunn av utvidet sommerferie etter å ha spilt Confederations Cup) er det liten tvil om at det er Ederson som kommer til å vokte buret for City i morgen.

I forsvaret er det kjøpt inn tre nye forsterkninger – Kyle Walker fra Tottenham på høyreback, Danilo fra Real Madrid på både høyre- og venstreback og Benjamin Mendy fra Monaco på venstreback. Sistnevnte er imidlertid ikke klar for spill ennå, noe Pep Guardiola kunne bekrefte på en pressekonferanse i dag i anledning ligapremieren i morgen. Det samme gjelder Ilkay Gündogan, som ble hentet inn forrige sommer, men som pådro seg en alvorlig kneskade i desember og deretter var ute resten av sesongen.

«Nei, verken Mendy eller Gündogan er klare for spill, men jeg tror de snart er tilbake. Denne kampen kommer likevel for tidlig», kunne Pep Guardiola bekrefte.

Også på midtbanen er det hentet inn forsterkninger i form av Bernardo Silva, som heller ikke har fått spilt så mye for City i sommerens pre-season-kamper på grunn av utvidet sommerferie etter å ha spilt Confederations Cup for Portugal. I Portugals kamp mot New Zealand pådro han seg også en ankelskade, men denne skal ikke ha vært så alvorlig og han er visstnok 100% spilleklar nå. Med tøff konkurranse om plassene på midtbanen er det likevel ikke sikkert at han får spille fra start mot Brighton.

På topp virker det sannsynlig at både Gabriel Jesus og Sergio Agüero starter, etter at City har gått over til å spille med to på topp i flere kamper i sommer. Pep Guardiola har da også gått over til å spille med tre stoppere – Vincent Kompany, Nicolas Otamendi og John Stones, og med vingbacker på hver sin kant som skal dekke hele banen. Guardiola har likevel hintet om at dette ikke nødvendigvis blir eneste formasjon City skal spille i, og at de har mye erfaring med å spille med fire bak, sånn at det ikke blir noe problem å legge over til den formasjonen igjen.

Vincent Kompany for City i kamp mot Brighton i ligacupen i 2008.

Forrige gang City møtte Brighton var i 2008 da The Seagulls slo ut City fra ligacupen etter at lagene først spilte 2-2 på Withdean Stadium, som da var Brightons hjemmebane, før det endte med straffesparkkonkurranse i returoppgjøret der Brighton trakk det lengste strået. Forrige møte i ligaen var i 1989 da også Brighton slo City – 2-1 på Goldstone Ground, som da var Brightons hjemmebane, i nest øverste divisjon. Siste kamp Brighton spilte på øverste nivå i England var 7. mai 1983, mot nettopp Manchester City. City vant den gangen 1-0.

Pep Guardiola sa på pressekonferansen før kampen mot Brighton at han tror dette kommer til å bli en tøff kamp. «Erfaringene mine som manager er at de nyopprykkede lagene alltid er best på starten av sesongen. Det gjelder i de føste fire, fem, seks kampene. Vi skal likevel prøve å vinne kampen.»

Brighton-manager Chris Hughton kunne i sin pressekonferanse før kampen fortelle at han ser fram til å ta imot Manchester City på det som garantert blir en veldig spesiell kveld for Brighton-fansen. «De har vært fantastiske i pre-season. Vi skal møte et førsteklasses lag som garantert kommer til å ha ballen mer enn oss. Det er en veldig tøff første kamp for oss, men vi er nødt til å møte dem før eller senere. Som første kamp i Premier League er det er en vidunderlig kamp for klubben og for supporterne, men vi er nødt til å sikre at det blir en god dag for spillerne også.»

For Brighton er vingen Anthony Knockaert tvilsom, selv om en retur etter ankelskaden han pådro seg i juli ikke er langt unna. Nysigneringene Davy Propper, Mat Ryan, Pascal Gross og Markus Suttner kan få sine offiselle debuter, mens Bream Kayal og Sam Baldock definitivt ikke er med.

Når det gjelder City tipper vi følgende lag fra start: Ederson – Kompany, Otamendi, Stones – Walker, D. Silva, Touré, De Bruyne, Danilo – Jesus, Agüero

Kampen vises direkte på TV2 Sport Premium. Avspark er 18.30 norsk tid. Dommer er Michael Oliver.

1 svar

Legg igjen en kommentar