Fernando klar for Galatasaray

fernando_gsEtter tre sesonger i Manchester City er brasilianske Fernando Reges klar for Galatasaray og tyrkisk fotball. Tyrkerne betaler City £4,75 millioner.

30 år gamle Fernando Francisco Reges Mouta, bedre kjent som bare Fernando, er klar for Galatasaray, som i første omgang betaler City £4,75 millioner for spilleren som City for tre år siden betalte £12 millioner for da han kom fra Porto. I tillegg kan tyrkerne ende opp med å betale City ytterligere £800 000, gitt visse kriterier. Fernando har skrevet under på en treårskontrakt med den tyrkiske klubben, og skal ifølge media tjene £52 000 i uka.

Det var sommeren 2014 at City sikret seg Fernando, og siden den gang har det blitt totalt 101 kamper på Fernando i City-drakta og fire scoringer. Debuten kom i Community Shield mot Arsenal der han spilte alle de 90 minuttene i en kamp City tapte 0-3, før han uka etter også spilte sin første kamp i Premier League i en kamp City vant 2-0 borte mot Newcastle.

I sin rolle som defensiv midtbanespiller har ikke alltid Fernando vært den mest synlige på banen, men har i stedet hatt jobben med å rydde opp og bryte angrep fra motstanderne – i likhet med sin landsmann Fernandinho, som han også ved enkelte tilfeller har spilt i tospann med på midtbanen. Det fungerte godt i mange tilfeller, for eksempel borte mot Roma i Champions League i desember 2014 da City tok en meget imponerende borteseier 2-0, mye takket være ryddejobben Fernandinho og Fernando gjorde på midtbanen. Også sesongen etter ble Fernando en viktig faktor i at City nådde semifinalen i Champions League.

Etter hvert har det imidlertid blitt mindre og mindre spilletid på Fernando, som i sin siste sesong for City bare var på banen i 14 Premier League-kamper (mot 25 og 24 i de to første sesongene). Det har lenge vært ryktet at han var på vei bort fra City, og etter at han heller ikke ble med troppen som reiste til USA for å spille pre-season-kamper der i sommer, virket det helt klart at han kom til å spille fotball et annet sted enn i Manchester den kommende sesongen. Det var en stund rykter om at Newcastle var interessert i hans tjenester, men nå blir det altså i stedet Tyrkia som blir neste stoppested for 30-åringen.

Høydepunktet for Fernando i City var definitivt da han var med på å vinne ligacupen på Wembley i 2016, etter at Liverpool ble slått i straffesparkkonkurranse – en kamp Fernando startet og spilte i 90 minutter. Etter at overgangen til Galatasaray var klar er det da også denne kampen Fernando selv trekker fram. «Ligacuptriumfen i 2016 var et høydepunkt for meg, og noe jeg aldri kommer til å glemme.»

17 svar

Legg igjen en kommentar