Iheanacho solgt til Leicester

iheanachoLeicester har kjøpt Kelechi Iheanacho fra Manchester City i en avtale verdt £25 millioner.

Det har en god stund lagt i kortene at Kelechi Iheanacho ikke blir å se i City-drakt den kommende sesongen, og den unge nigerianeren var heller ikke med til USA da City spilte tre pre-seasonkamper der i juli. Nå er det klart at Leicester City blir neste stoppested for 20-åringen som endte opp med 64 opptredener for City, 46 av dem i Premier League – mange som innbytter. På de 64 kampene endte angriperen opp med 21 scoringer, et tall som blir betraktelig mer imponerende tatt antall spilte minutter i betraktning. På 2102 minutter scoret altså Iheanacho 21 ganger, noe som gir ganske nøyaktig en scoring hvert 100. minutt. I Premier League troner Iheanacho på toppen over spillerne med best scoringssnitt.

10. januar 2014 ble Kelechi Iheanacho klar for Citys akademi, i en alder av 17 år, selv om det først var vanskeligheter med å skaffe arbeidstillatelse for unggutten som hadde imponert stort for Nigeria i U17-VM i 2013. Flere store klubber var ute etter å skaffe seg signaturen hans etter det mesterskapet, men det ble altså Manchester City som vant den kampen. Ihenacho begynte å trene med City allerede høsten 2013, ble så klar for klubben i januar året etterpå. Kontrakten ble endelig formalisert da han fylte 18 år senere samme år. Problemene med å skaffe arbeidstillatelse gjorde imidlertid at han ikke fikk lov å spille i England før i februar 2015.

Debuten for City kom i UEFA Youth League i en kamp mot Schalke, der han ble skadet etter bare 11 minutter. Etter å ha kommet tilbake fullførte han sesongen 2014/15 med å spille både for EDS og juniorlaget. Han spilte blant annet i finalen i FA Youth Cup mot Chelsea, som City til slutt tapte.

Sesongen etter var Iheanacho flyttet opp i førstelagstroppen av manager Manuel Pellegrini, og fikk sin debut i Premier League som innbytte for Raheem Sterling i en kamp mot Watford der City vant 2-0. Første scoring på A-lagsnivå kom mot Crystal Palace 12. september 2015 da han ble matchvinner helt på tampen av kampen i en kamp City vant 1-0 på Selhurst Park.

Første hattrick for City kom mot Aston Villa i januar 2016 i FA-cupen, i tillegg til at han hadde målgivende til Citys fjerde scoring. Også mot Stoke og Southampton i Premier League scoret Iheanacho to ganger, og det ble også innhopp i semifinalen i Champons League.

Med Pep Guardiola som sjef har det blitt færre og færre muligheter for Iheanacho til å vise seg fram, selv om også den siste sesongen har markert seg blant annet med å score mot Manchester United på Old Trafford. I hjemmekampen mot Bournemouth scoret også Iheanacho, noe som plasserte ham på en eksklusiv liste over spillere som har scoret minst ti mål i Premier League før fylte 20 år. I oktober 2016 ble han også nominert av FIFA til deres Golden Boy-pris, men han tapte der for Bayern Münchens Renato Sanches.

Med stadig færre opptredener har det etter hvert blitt mer og mer tydelig at Pep Guardiola ikke ønsket å satse på den unge nigerianeren, og nå har da også skrevet under på en femårskontrakt med Leicester. City har imidlertid sikret seg en mulighet for å kjøpe Iheanacho tilbake om det skulle være ønskelig, men må da ut med £50 millioner – dobbelt så mye som Leicester nå betaler City. Det skal være dette punktet som City har insistert på å få med i avtalen som har gjort at det har drøyd så lenge før avtalen var i boks.

«Det føles godt og jeg er glad for å være en del av laget» kunne Iheanacho fortelle Leicesters nettside etter at avtalen var i boks. «Jeg kjenner til ambisjonene til laget og jeg har snakket med manageren som har fortalt meg hva jeg trenger å gjøre – å hjelpe laget med å oppnå det de ønsker. Jeg ble overbevist og jeg er glad for å være her.»

Relaterte saker

16 svar

  1. Jan Havnen sier:

    Flere ganger i forrige sesong var det tydelig at pep var oppgitt over spillerens valg i situasjoner. Jeg tror pep så klart at han ikke kunne formes etter hans ideer, rett og slett….

Legg igjen en kommentar