Silva klar til sesongstart, Mendy og Gündogan ute

skade-gundoganPep Guardiola bekrefter at David Silva vil være klar til sesongstart, mens nysignerte Benjamin Mendy og Ilkay Gündogan ikke rekker åpningen mot Brighton 12. august.

Pep Guardiola kunne etter storseieren i treningskampen mot Real Madrid i Los Angeles bekrefte at David Silva vil være klar til sesongstarten mot Brighton 12. august, selv om han ikke har figurert i de to kampene City har spilt så langt denne sommeren. Det samme gjelder Fernandinho som har slitt med en mindre skade, og her skal det ikke være snakk om noe alvorlig. Brasilianeren kan være klar til kamp allerede mot Tottenham natt til førstkommende søndag norsk tid.

To som imidlertid ikke blir klare til seriestart er Ilkay Gündogan og Benjamin Mendy. Tyske Gündogan var Pep Guardiolas første kjøp, men var skadet allerede på det tidspunktet han ble kjøpt etter at han fikk kneskålen ut av ledd på slutten av sesongen 2015/16. Det gjorde at han ikke spilte sin første City-kamp før i midten av september i fjor, og gjorde også sine saker godt, før han tre måneder senere nok en gang pådro seg en alvorlig kneskade som har holdt ham ute av spill siden den gangen. Nå viser det seg altså at han fortsatt ikke er spilleklar, og nettsiden Physioroom gjetter seg til at han ikke vil være klar for spill før 9. september.

Gündogan er imidlertid ikke eneste spiller Pep Guardiola har kjøpt mens han har vært skadet. Det samme gjelder nylig innkjøpte Benjamin Mendy, som Guardiola også bekrefter ikke rekker seriestarten. Det skal være et muskelproblem som gjør at Mendy ikke kan spille fotball, og det skrives at han trenger to eller tre uker på å bli kampklar.

Pep Guardiola kunne også etter kampen mot Real Madrid fortelle hvor imponert han var over hvordan laget kjempet sammen. «Resultatet er ikke så viktig, men måten vi kjempet sammen på er viktig. Det er bare pre-season, på samme måte som i kampen mot United som vi tapte, men der vi gjorde mye bra. Vi må spille med en slik intensitet som vi gjorde mot Real. Målet vårt er å bli mer stabile og solide, og Kyle Walker, Danilo og Mendy vil selvsagt hjelpe oss med å få opp intensiteten.»

Guardiola tok seg også tid til å skryte av Kevin De Bruyne og Ederson etter kampen. Om De Bruyne sier han at det er vanskelig å ginne en spiller som har så mange kvaliteter som han. «Dette er en fyr som kjemper, sentrer og gjør mye for laget. Når Kevin er optimistisk og leverer en opptreden som dette, tror jeg det er vanskelig å finne en annen spiller med de kvalitetene han har. Han kan gjøre hva som helst!»

Også Citys nyinnkjøpte keeper Ederson får ros. «Vi visste hvilke kvaliteter han har. Han er ung, og etablerer seg nå som landslagskeeper for Brasil. Vi må bare hjelpe ham med å forstå engelsk bedre. Han reddet mange skudd mot Real, han har evne til å lese situasjoner med ballen i beina også.»

Nå skal det riktignok sies at ikke alt Ederson har gjort i City-drakta i de to kampene han har spilt så langt har vært like bra. I kampen mot United må han ta på seg skylden for det første målet da han feilberegnet et framspill, og holdt på å gjøre det helt store da han mot Real Madrid upresset sendte ballen rett i beina på en Real Madrid-spiller. På den andre siden hadde han også mange fine redninger, og spørsmålet blir altså om han overtar som førstekeeper når Claudio Bravo, som har fått utvidet sommerferie etter å ha spilt Confederations Cup for Chile i sommer, der han etter å ha reddet tre straffer mot Portugal i straffesparkkonkurransen i semifinalen, var med på å tape 0-1 for Tyskland i finalen. Bravo ble kåret til turnerings beste keeper.

Legg igjen en kommentar