Benjamin Mendy har signert!

mendycityCity fortsetter med å styrke forsvaret. Siste tilskudd er franske Benjamin Mendy som har skrevet under på en femårskontrakt.

En lang overgangssaga er endelig kommet til veis ende. Avisene har i hele sommer skrevet om Citys interesse for 23 år gamle Benjamin Mendy, et av de heteste navnene på overgangsmarkedet, iallfall når det gjelder venstrebacker. Franskmannen med en fortid i Le Havre og Marseille, ble bare værende én sesong i Monaco, der han tidligere i år møtte nettopp City i åttendedelsfinale i Champions League og imponerte stort da. En som må ha blitt imponert var Pep Guardiola, som nok både la merke til Mendys hurtighet, besluttsomhet og innleggsferdigheter da han la til rette for Fabinhos mål mot City på Stade Louis II.

Med både Gaël Clichy og Aleksandar Kolarov borte fra klubben har behovet for å hente inn en ny venstreback vært stort, og etter meget krevende forhandlinger mellom City og Monaco har nå endelig Pep Guardiola fått sin mann. City skal ha fått tre bud avslått av Monaco før det fjerde budet til slutt ble godtatt, og media skriver at City i første omgang betaler £49,4 millioner, men at summen stiger til £52 millioner med add-ons. Det gjør Mendy til tidenes dyreste forsvarsspiller, og City slår dermed den gamle rekorden som de selv satte for kort tid siden ved å kjøpe Kyle Walker.

Mendy har i løpet av sommeren lagt ut Twitter-meldinger der han hintet til at en overgang til City nærmet seg, og den siste meldingen han la ut var svært tydelig da en kunne se han gå om bord et fly på vei til Los Angeles, der City-troppen for tiden befinner seg. Nå er han altså endelig City-spiller, og kan komme til å debutere i kampen mot Real Madrid i International Champions Cup tidlig torsdag morgen (norsk tid). I så fall gjør han det med drakt nummer 22 på ryggen, Gaël Clichys gamle nummer.

«Jeg er henrykt over å gå til Manchester City,» kunne Mendy fortelle etter å ha skrevet under på femårskontrakten. «De er et av Europas beste lag og med Pep Guardiola har de en manager som ønsker å spille angrepsfotball. Jeg føler meg sikker på at vi i løpet av de neste årene kommer til å ha masse suksess.»

Om de mange meldingene Mendy har lagt ut i løpet av sommeren, kunne 23-åringen fortelle at de viste hva han ville. «Jeg er stolt over å gå til City, det er det jeg har ønsket hele tiden. Så snart sesongen var over snakket jeg med familien min og jeg var fast bestemt på at jeg ville til City.»

«De siste dagene har vært slitsomme, men det er sånn det er. Det er profesjonalitet, det er sånn fotballen er, og jeg angrer ikke på noenting. Jeg er glad for at jeg tok flyet hit til Los Angeles, det har vært en slitsom dag, men jeg er glad for å være her sammen med resten av gruppen, med media. Jeg er stolt over å være her.»

«Jeg tror at jeg er flink til å tilpasse meg. Jeg har utvekslet meldinger med noen av spillerne her i City tidligere, dem jeg kjente fra en del år tilbake. Når det gjelder fotballen tror jeg at jeg kan bringe kreativitet inn i spillet og kan tilby ulike løsninger. Jeg liker å spille angripende back og kan stå for målgivende pasninger til spissene. Jeg ønsker hele tiden å utvikle meg som spiller, og målet mitt denne sesongen er å gjøre det enda bedre enn i fjor.»

Mendy var en viktig brikke i Monaco-laget som endte opp med å vinne den franske ligaen og som kom til semifinale i Champions League, og som scoret hele 159 mål i alle turneringer forrige sesong. Mendy sto for mange målgivende pasninger, langt flere enn det som er vanlig for en back, og Pep Guardiola håper garantert at rekordsigneringen vil fortsette på samme måte i City.

Relaterte saker

40 svar

Legg igjen en kommentar