– Vi ønsker oss flere spillere

guardiola-angryCity-fansen kan se fram til flere nye signeringer denne sommeren, skal vi tro Pep Guardiola – som også kan meddele at Aleksandar Kolarov forlater klubben, i likhet med Kelechi Iheanacho.

City er langt fra ferdige med å handle, skal vi tro Pep Guardiola, som ble spurt om dette etter tapet i International Champions Cup for Manchester United. «Selvsagt ønsker vi oss nye spillere inn så snart som mulig, for vi har 11 måneder foran oss der vi skal spille mange kamper. Vi vet hvor komplisert markedet er og det er mange klubber involvert. Vi skal prøve å finne de beste løsningene som kan hjelpe oss med å forbedre oss.»

En av de spillerne Pep Guardiola har i tankene er nok brasilianske Danilo, som City ser ut til å ha kapret i kamp med Chelsea. Real Madrid-spilleren er i USA, på samme måte som City, og det er bare et spørsmål om tid før overgangen annonseres av klubbene, skal vi tro media. Den spanske journalisten Edu Pidal skriver i dag at det bare gjenstår noen formaliteter før Danilo skriver under for City, men at disse formalitetene gjør at overgangen har blitt utsatt mellom 24 og 48 timer. Brasilianske Danilo er høyreback, og spilte tre år i Porto før Real Madrid hentet ham i 2015. Det rapporteres at City skal betale Real Madrid £26,5 millioner for 26-åringen.

City har jo allerede hentet inn Kyle Walker på høyreback, men trenger et alternativ til på den posisjonen, etter at både Pablo Zabaleta og Bacary Sagna forlot City etter sesongslutt. På venstrebackposisjon forlot også Gaël Clichy City, og Pep Guardiola kunne før kampen mot United fortelle at også Aleksandar Kolarov går fra City. «Jeg liker ikke å arbeide med folk som ikke vil være her,» kunne Guardiola fortelle, og sier dermed at det var Kolarov selv som ønsket å forlate City. «Kola hjalp meg mye forrige sesong, men han fikk en mulighet nå til å gå tilbake til Roma der han var før og han tok en prat med meg og ba om å få gå. Jeg liker ikke å beholde spillere som ikke ønsker å være her, så jeg tror at dette er til det beste for alle. Jeg ønsker ham alt det beste for han er virkelig en fin fyr. Vi hadde et glimrende forhold. Jeg er glad for å ha vært treneren hans og jeg ønsker ham og familien hans alt det beste.»

Det rapporteres i media at City og Roma er enige om en overgangssum på £5,8 millioner. Overgangen kan ses på som noe kontroversiell da det ikke var klubben Roma Kolarov spilte for i Italia, men konkurrenten Lazio, også de fra samme by. Kolarov gikk fra Lazio til City i 2010, altså for sju år siden.

En erstatning på venstreback kan se ut til å bli Benjamin Mendy, som det har versert rykter om hele sommeren. City skal ha fått tre bud avslått, men har nå lagt inn et fjerde bud, og franske L’Equipe rapporterer nå at det ser ut til at Monaco vil godta dette.  Hvor mye City har bydd er ennå ikke kjent, men det meldes at Mendy kan bli tidenes dyreste forsvarsspiller.

En annen spiller som forlater City er Kelechi Iheanacho, noe Pep Guardiola kunne fortelle for to dager siden. «Kelechi er en ung spiller. Som manager var det en ære å få jobbe med ham. Det ble ikke enkelt for ham og jeg ga ham ikke mange sjanser. Han ble i Manchester i stedet for å reise til USA, og i løpet av neste uke er kanskje overgangen klar. Vi har en mulighet for å ta ham tilbake, men vi føler at han i den alderen han er i fortjener å spille. Det er grunnen til at vi bestemte oss for å gjøre det som er til det beste for oss og ham.»

Det vites ikke hvilken klubb der er Pep Guardiola refererer til når han sier at Iheanacho skal selges, men media spekulerer i at det kan være Leicester, og at de kommer til å betale City £25 millioner for den unge nigerianeren.

Relaterte saker

1 svar

  1. Kjøpe, Kjøpe, kjøpe….og akademispillere kommer vi til å se snart?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.