Pablo Zabaleta forlater City

zabaletaEtter ni sesonger i City forlater Pablo Zabaleta klubben når kontrakten hans går ut til sommeren. Høyrebacken spiller sin siste hjemmekamp i morgen mot West Bromwich.

Det var 31. august 2008 at Pablo Zabaleta signerte under på overgangspapirene som fortalte at han var Manchester City-spiller, og at overgangen fra Espanyol verdt £6,5 millioner var i boks. Argentinske Zabaleta var den gangen 23 år gammel, og kunne da fortelle at han hadde alltid hatt en drøm om å spille i Premier League. Dagen etter ble det klart at Abu Dhabi United Group, ledet an av Sheikh Mansour, hadde kjøpt City, noe som var begynnelsen på en ny æra for City. I Zabaleta hadde daværende Mark Hughes sikret seg et arbeidsjern, som både kunne spille back, mens også på midtbanen.

Snart ni år har gått siden den gangen, og Zabaleta har i mellomtiden blitt 32 år gammel. I løpet av de ni årene i City har Zabaleta blitt en favoritt blant fansen, både på grunn av sin høye arbeidsmoral, og at han ikke har vært redd for å ofre både liv og lemmer for å tjene City. Mang en kamp har en blodig Zabaleta måttet avslutte kampen med en bandasje rundt hodet, og han har vært en svært nyttig spiller, først for Mark Hughes, så for Roberto Mancini, deretter for Manuel Pellegrini, og til slutt for Pep Guardiola. Den foretrukkede posisjonen hans har vært høyreback, men han har også spilt både venstreback og på midtbanen for City.

ZabaletaEtter ni år går nå imidlertid City-karrieren mot slutten, og det ble nylig offentliggjort at argentineren forlater City til sommeren når kontrakten hans går ut. «Du kan ikke holde på som fotballspiller i 20 år,» kunne Zabaleta fortelle Sport 360. «Jeg blir ikke yngre, og det er mange unge spillere som nå kommer fram. Det er helt normalt og noe du må akseptere, spesielt i en klubb som denne der kravet om å vinne troféer er så høyt.»

«Det har vært utrolige ni år,» kunne Zabaleta fortelle i et annet intervju med Manchester Evening News. «For å være ærlig hadde jeg aldri trodd at jeg kom til å bli så lenge da jeg først kom til Manchester. Jeg sa til kjæresten min, som nå er kona mi: ‘Kom igjen, la oss flytte til Manchester og være der i tre eller fire år, før vi flytter tilbake til Spania’. Men det har gått ni år!»

«Både som spiller og som fotballfan var det en drøm som gikk i oppfyllelse da jeg fikk muligheten til å spille i Premier League. Manchester City ga meg den muligheten, men da jeg først kom var City en annen klubb i en annen æra. Men se nå hvor vi er etter ni år. Jeg er fortsatt en del av denne klubben, og det er noe som gjør meg veldig stolt.»

City-fansen får altså en mulighet til å ta farvel med Zabaleta under morgendagens hjemmekamp mot West Bromwich, som vil være den siste argentineren spiller på hjemmebane. «Det vil bli et følelsesladet øyeblikk for meg,» kunne 32-åringen avsløre. «Det vil sannsynligvis bli den siste kampen min i City-drakt foran supporterne. Måten fansen har satt pris på meg har vært enorm, og jeg vil gjerne takke dem for all den kjærligheten og støtten de har gitt meg i løpet av disse ni årene i klubben.»

«Som spiller har jeg gjort det alle spillere bør gjøre for klubben sin – opptre på en god måte på banen, gi alt for laget mitt og for klubben, og det tror jeg er noe fansen verdsetter. Det er grunnen til at dette kommer til å bli et veldig følelsesladet øyeblikk. Jeg er forberedt på det, og jeg vil nyte dette som en tiåring!»

Sammen med Joe Hart (utlånt) og Vincent Kompany, er Zabaleta den eneste som er igjen i klubben fra tiden før Sheikh Mansour kjøpte City. «Da jeg først kom til Manchester føltes det som da vi møtte Barcelona da jeg var i Espanyol – det var ikke vi som var den største klubben i byen. Det samme kan ikke akkurat sies nå. Jeg husker at Ferguson kalte oss «bråkete naboer», og det er noe jeg har forsøkt å være helt siden den gangen.»

«Jeg mente at vi ikke skulle la noen si noe slikt om oss. Jeg tenkte at hvis de kaller oss bråkete naboer, så la oss lage mer bråk i byen, la oss vise at vi er en klubb som ønsker å oppnå store ting, kanskje en dag bli den største byen i klubben og ta klubben videre til det neste nivået.»

«Som spiller er du glad for å spille kamper, og det er det du liker aller best, men hvis du virkelig bryr deg om klubben, er det viktigste for deg å skape noe stort. Vi måtte jobbe knallhardt for å bli en bedre klubb, og se hvor langt vi er kommet i dag! Jeg er lykkelig og stolt over å ha vært en del av denne fotballklubben!»

Relaterte saker

7 svar

Legg igjen en kommentar