Før kampen: Manchester City – West Bromwich Albion

SaneSilvaPå tirsdag spilles sesongens siste hjemmekamp for Manchester City som fortsatt har tredjeplassen, og dermed direkte inntog i neste sesongs Champions League, i egne hender.

Kampen mot Leicester ble jevnere enn det mange lyseblå hadde drømt om på forhånd. Til tross for at City ledet med både ett og to mål før Okazaki banket ballen i nettaket på hel volley var det langt fra plankekjøring i Manchester mot den regjerende mesteren. Duellene var knallharde, kampen bølget frem og tilbake og i et kaotisk oppgjør kulminerte det hele med Riyad Mahrez’ straffe kvarteret før full tid. Algireren skled og traff ballen to ganger før den seilte videre i krysset, og dermed dømte dommeren indirekte frispark til hjemmelaget fremfor utligning for Leicester. Det var det nærmeste Shakespeares’ mannskap kom utligning og de tre poengene kan bli gull verdt for de lyseblå når sesongen er omme.

Samtidig er det ingen tvil om at Manchester City fortsatt har en jobb å gjøre i Premier League. På tirsdag venter West Bromwich Albion som ligger på åttendeplass til tross for at de snart har gått to måneder uten seier i ligaen. The Baggies har tapt fem av de siste seks kampene, og det er kun et uavgjortresultat mot Burnely som har gitt West Brom poeng siden poengdelingen mot Manchester United på Old Trafford.

Mot både Leicester og Crystal Palace var det David Silva som åpnet ballet. Selv om det er vanskelig å vurdere den teknisk begavede mitbanespillerens prestasjoner, fordi han nesten aldri gjør en dårlig kamp, er det mulig å argumentere for at sesongen under Pep Guardiola kanskje har vært hans beste i lyseblå trøye. Selv mener spanjolen at laget har tatt store skritt under den tidligere Bayern München- og Barcelonamanageren, og at det neste sesong handler om å bli mer stabile. «Leicesterkampen var på en måte sesongen vår i løpet av 90 minutter. Vi spiller bra, men greier ikke å score nok mål», kunne 31-åringen fortelle. «Nå ønsker jeg at vi skal ta enda flere troféer. Når du vinner forandrer alt seg. City har hatt et amibisiøst og stort prosjekt, som var grunnen til at jeg kom hit. De siste månedene har vi levert på det nivået vi skal, og vi må bare fortsette å forbedre oss neste sesong».

Et av de store lyspunktene etter nyttår har vært Gabriel Jesus’ inntog i klubben. Mot Leicester var den unge brasilianeren ikke i tvil om at han skulle ta straffespark, til tross for at bursdagsbarnet Yaya Touré først skrittet opp på ellevemetersmerket. På pressekonferansen før tirsdagens kamp mot West Brom kunne Pep Guardiola at iveren som Jesus viser på treningsfeltet har imponert ham. «Hans påvirkning på laget har vært stor, men samtidig har han et solid forbedringspotensiale og vi vil hjelpe ham med å bli så god som mulig. Når han mister ballen jobber han beinhardt for å vinne den tilbake, og det er en viktig holdning. Jeg liker måten han lytter til lagkameratene på, og det er tydelig at han ønsker å bli en bedre spiller. Vi må ikke glemme at han er en ung spiller og var lenge ute med skade. Det viktigste er at han er villig til å motta råd og jobbe hardt hver eneste dag».

Som mot Crystal Palace er statistikken på Citys side før tirsdagens oppgjør. De lyseblå har ti strake seiere mot The Baggies i Premier League og sist poengtap kom tilbake i 2011 da angrepsduoen Mario Balotelli og Sergio Agüero aldri fikk hull på byllen på The Hawthorns. I seks av de siste syv kampene har City også scoret minst tre mål. I oktober vant Guardiolas mannskap 4-0 på bortebane etter to scoringer hver av Agüero og Ilkay Gündogan.

I serien har ikke Tony Pulis’ mannskap mye å spille om, annet enn plasseringspenger, og det er antageligvis også en forklaringsfaktor på West Broms dårlige form den siste perioden. I helgen var det de som ikke greide å utsette Chelseas tittelfest da de tapte 1-0 mot Londonklubben. Og det er offensivt det skorter for The Baggies. Siden 3-1 seieren mot Arsenal 18. mars har det bare blitt to scoringer (!) for West Brom. De kom begge i 2-2 oppgjøret mot Burnley for halvannen uke siden. Da var det José Salomón Rondon og Craig Dawson som scoret målene. Til tirsdagens oppgjør er det noen småskader i West Brom-troppen, men ingen som definitivt er ute av troppen. Gareth McAuley, Matt Phillips, Hal Robson-Kanu og Sam Field kjemper alle en kamp mot klokka for å bli kampklare.

John Stones har trent for fullt den siste tiden, men var ikke med i kamptroppen mot Leicester. Det kan den unge engelskmannen være på tirsdag. Otamendi og Kompany har imidlertid gjort sine saker bra, og Stones har ingen garantert plass på laget. Pablo Zabaleta har kunngjort at han forlater Manchester City etter ni år og kan få starte det som vil bli hans siste hjemmekamp her. I tillegg kan Sergio Agüero skyve Gabriel Jesus ut av laget. Vi tipper følgende lagoppstilling: Caballero – Zabaleta, Kompany, Otamendi, Kolarov – Yaya Touré, Fernandinho – De Bruyne, Silva, Sané – Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 21:00.

Dommer er Craig Pawson.

Legg igjen en kommentar