Før kampen: Manchester City – Leicester City

I årets nest siste hjemmekamp kan Manchester City skaffe seg en luke ned til Liverpool på tabellen, men for å få til det må fjorårets seriemester beseires i Manchester.

De lyseblå ikke bare opprettholdt, men forbedret også den gode statistikken laget har mot Crystal Palace ved å knuse ørnene fra London hele 5-0 forrige lørdag. David Silva har slitt helt siden han ble taklet brutalt mot Arsenal i FA-cupens semifinale. Mot Crystal Palace var spanjolen imidlertid tilbake, fra start og allerede i kampens åpningsminutter kunne Silva sende hjemmelaget i føringen. 1-0 sto seg også til pause. I løpet av kampen hadde Manchester City hele 26 avslutninger, og i den andre omgangen skulle lokket på ketchupflasken fjernes, og det var Citys kaptein som startet andreomgangens målkavalkade. Belgieren banket ballen i krysset på en innøvd cornervariant og den lyseblå tilhengerskaren tillot seg å bli euforisk. Deretter scoret kampens store spiller Kevin De Bruyne før Raheem Sterling og Nicolas Otamendi fastsatte sluttresultatet til 5-0.

Dermed har Manchester City skaffet seg bedre målforskjell enn Liverpool i kampen om tredjeplassen. Det kan bli veldig viktig i en sesongavslutning hvor Pep Guardiola og hans mannskap ligger ett poeng bak Jürgen Klopps lag med én kamp mindre spilt.

En tredjeplass vil nemlig gi City direkte innpass i neste sesongs Champions League, i motsetning til fjerdeplassen som innebærer en kvalifiseringsrunde. Derfor var det ekstra gledelig at Citys manager før lørdagens kamp kunne komme med oppløftende nyheter om skadesituasjonen. «Med unntak av Claudio Bravo og Ilkay Gündogan er det ingen skader», fortalte Guardiola. «Agüero har trent de siste dagene, og i tillegg har John Stones vært med på fellesøktene».

Den første sesongen i engelsk fotball er snart over for Pep Guardiola, og selv om det ikke ble noen troféer for den 46 år gamle manageren kunne han innrømme på pressekonferansen at lærdommene er mange. «Det har vært intenst, og jeg har satt pris på det. Jeg forventet at vi skulle kjempe helt inn i Premier League, men vi har ikke vært gode nok innenfor sekstenmeterne. Samtidig er det fortsatt mye å spille om, og vi tar sikte på tredjeplassen. Jeg er optimistisk med tanke på Champions League-spill neste sesong, og vet at vi bare kommer til å bli bedre».

I takt med at sesongen går mot slutten gjør også kontrakttiden til flere sentrale City-spillere det samme. Yaya Touré, Pablo Zabaleta, Bacary Sagna, Gaël Clichy, Jesus Navas og Willy Caballero har alle utgående kontrakter, og deres fremtid vil avgjøres de kommende ukene. Ryktene florerer, og ulike medier skal ha det til at Navas og Yaya Touré er de eneste som får fornyet sine kontrakter med klubben. Pep Guardiola vil på sin side ikke innrømme noe som helst annet enn at beslutningen allerede er tatt. «Det handler ikke om innsatsen i de siste tre kampene. Grunnen til at vi venter er at vi fortsatt har noe viktig å spille for, og da må vi ha fullstendig fokus. Avgjørelsen er tatt og vi vil diskutere etter sesongen er helt ferdig».

Leicester fikk mye kritikk da de sparket Claudio Ranieri. Den italienske manageren som tok klubben til et nærmest mirakuløst seriegull forrige sesong. Samtidig er det ikke til å stikke under en stol at de blå revene har fått et realt løft etter at Craig Shakespeare tok over kontrollen. Syv seiere på de siste ti kampene har ført Leicester helt opp til en niendeplass i ligaen. Forrige helg ble det 3-0 hjemme mot Watford etter scoringer av Wilfred Ndidi, Riyad Mahrez og Marc Albrighton. Til morgendagens kamp Nampalys Mendy, Daniel Drinkwater og Wes Morgan ute med skade, i tillegg til at midtstopperkjempen Robert Huth er tvilsom etter å ha skadet foten mot Watford.

3-0 var stillingen til pause da lagene møttes på King Power Stadium tidligere denne sesongen. Hat-trick av Jamie Vardy i tillegg til en scoring av Andy King gjorde at Leicester ledet hele 4-0 mot City før Aleksandar Kolarov og Nolito satte inn trøstemål mot slutten.

Til tross for at både John Stones og Sergio Agüero har trent for fullt de siste dagene kan begge måtte innfinne seg med å starte på benken mot Leicester. Mot Crystal Palace var Fernandinho på høyrebacken til tross for at Pablo Zabaleta, Bacary Sagna og Jésus Navas alle er sigende skal være skadefrie. Brasilianeren kan bli foretrukket på den posisjonen nok en gang. Dermed kan laget fort være uforandret i morgen, og vi tipper følgende lagoppstilling: Caballero – Fernandinho, Kompany, Otamendi, Clichy – Yaya Touré, De Bruyne, Silva – Raheem Sterling, Gabriel Jesus, Leroy Sané.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 13:30.

Dommer er Robert Madley.

Legg igjen en kommentar