City straffes av Premier League

Ariel-shot-of-the-City-Football-AcademyPremier League har ilagt Manchester City en bot på £300 000 for å brutt regler i forbindelse med å ha signert ungdomsspillere fra rivaliserende Premier League-klubber. I tillegg får ikke City signere spillere fra engelske klubber de neste to årene.

Det skal være to konkrete tilfeller der det er påvist at City har brutt reglene som gjelder for å hente spillere mellom 10 og 18 år til klubben.

City har bestemt seg for ikke å anke dommen, som klubben ble ilagt for å ha kontaktet familiemedlemmer til barna/ungdommene, mens de fortsatt var registrert i en annen klubb. Premier League skriver at de to City registrerte de to spillerne mens klubben fortsatt var under etterforskning, og at disse registreringspapirene nå vil bli gjort ugyldige, og at City ikke vil få noen kompensasjon for dette. City kan heller ikke re-registrere dem som akademispillere.

City skal nå ha tilbudet seg å betale kompensasjon til klubbene spillerne ble hentet fra, i tillegg til å betale for utdanningen til de to spillerne de hentet fra andre klubber på ulovlig vis.

I dommen fra Premier League står det at forbudet mot å hente ungdomsspillere som har vært registrert i en engelsk klubb (Premier League og Football League) de siste 18 månedene, vil vare i to år. Det siste året gjøres betinget, og straffen kan utvides dersom City skulle gjøre seg skyldig i et lignende lovbrudd.

Også Liverpool mottok nylig en lignende straff for samme forhold.

2 svar

  1. Per Arve Stenødegård sier:

    Dette lurer igrunn jeg litt på også.

Legg igjen en kommentar