Før kampen: Manchester City – Crystal Palace

Det er fire kamper igjen av sesongen og Manchester City har fjerdeplassen i egne hender, men på lørdag venter et Crystal Palace-lag som har vunnet fire av sine siste seks bortekamper.

Sergio Agüero har vært i kjempeform etter at han fikk tilbake spissplassen da Gabriel Jesus brakk et bein i foten. Dermed har det blitt stilt en del spørsmål rundt hva som kom til å skje da det brasilianske stortalentet ble skadefri. Lagets manager Pep Guardiola har lenge påstått at de to kan spille sammen på topp, og mot Middlesbrough ble ordene gjort til alvor. I en 3-5-2 formasjon, som også hadde funnet plass til Aleix Garcia på midten, valgte lagets 46 år gamle manager å starte med de to søramerikanse angrepsessene samtidig på topp. Likevel var det en tidligere angrepsspiller som skulle få den første nettkjenningen. Alvaro Negredo skled, men sendte Middlesbrough i føringen. Det skulle bli tre scoringer til og da dommeren blåste i fløyta stod det 2-2 på lystavlen etter at både Sergio Agüero og Gabriel Jesus hadde scoret.

Av de fire lagene som kjemper om de to siste plassene som gir Champions League-mulighet neste sesong var det Liverpool som kunne juble høyest etter helgen, og da de vant mot Watford mandag kveld havnet de i førersetet i sesonginnspurten. Fjerdeplassen er imidlertid fortsatt åpen, og den innehar City før helgens runde. På pressekonferasen før lørdagens kamp var Guardiola tydelig på at de lyseblå kan avgjøre det hele selv, men at de da må et steg opp i de siste kampene. «Vinner vi alle fire kampene er det garantert, da kan vi også ta tredjeplassen. Det er opp til oss selv. Hjemmekampene har ikke vært perfekte, og det må vi endre på hvis vi skal spille i Champions League neste sesong».

På sitt beste har City denne sesongen prestert på et helt eget nivå, og det er først og fremst stabiliteten de lyseblå må trakte etter. At det er et forbedringspotensiale i laget erkjente også Guardiola i møtet med mediene, men mener at det først og fremst handler om den britiske kulturen. «Vi har ikke vært gode nok i boksene. Det er primært der vi har slitt», kunne spanjolen fortelle. «I andre ligaer er midtbanen mye mer avgjørende, men her skjer ingenting på midten. Det er ikke overraskende fordi jeg har god kjennskap til Premier League. Fotballkulturen her er sånn, og vi må tilpasse oss den. Det visste jeg da jeg kom hit, men vi må bli enda bedre».

Etter en periode med resultater som har løftet laget bort fra det som kunne blitt en kamp om å overleve, har Crystal Palace nå to strake tap. At begge tapene kom hjemme på Selhurst Park er imidlertid ikke overraskende med tanke på at det først og fremst er på fremmed gress at Sam Allardyces’ mannskap plukker poengene. Der har de blant annet slått både Chelsea og Liverpool de siste ukene, og anført av en Christian Benteke i form har Palace vunnet fire av de siste seks bortekampene. Til lørdagens oppgjør kan Yohan Cabaye være tilbake etter å ha blitt utelatt mot Burnley på grunn av skade. Mamadou Sakho, James Tomkins, Scott Dann og Connor Wickham er alle på skadelisten.

Crystal Palace er ett av lagene Manchester City statistisk sett har god kontroll på. Åtte seiere på de ni siste oppgjørene i Premier League er bunnsolid, og denne sesongen har de lyseblå allerede slått London-klubben to ganger på Selhurs Park. Først 2-1 i ligaen i november etter to scoringer av Yaya Touré før det ble 3-0 i FA-cupen i januar. Da var det vingene Raheem Sterling og Leroy Sané som scoret før Yaya Touré fastsatte sluttresultatet.

Mot Middlesbrough startet Gabriel Jesus og Sergio Agüero på topp, det gjør de ikke på lørdag. Argentineren har skadet seg og spiller ikke. På den samme skadelisten står også Claudio Bravo og John Stones i tillegg til langtidsskadde Ilkay Gündogan. David Silva trente for fullt på torsdag, men det er mulig at kampen mot Palace kommer for tidlig for den spanske magikeren som skadet seg Arsenal i FA-cupen. Yaya Touré kan skyve Aleix Garcia ut av laget i denne kampen, og Guardiola kan gå tilbake til en firer i backrekken. Vi tipper følgende lag: Caballero – Navas, Kompany, Otamendi, Clichy – Yaya Touré, Fernandinho – Sterling, De Bruyne, Sané – Jesus.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 13:30.

Dommer er Michael Oliver.

Legg igjen en kommentar