Før kampen: Middlesbrough – Manchester City

Kampen om en topp fire-plassering er vidåpen i det sesongen nærmer seg slutten. På søndag kan Manchester City passere Liverpool på tabellen hvis det blir seier mot Middlesbrough.

Manchester United kom til Eastlands i midtuken for å ta poeng og la seg dypt på egen halvdel. Det førte til at det ble vanskelig for hjemmelaget å bryte ned den røde forsvarsmuren. Selv om Sergio Agüero kom til en del sjanser, og blant annet hadde et skudd i stolpen, var savnet av David Silva merkbart. Ballbesittelsen var det ingenting å si på, men spillet ble tidvis litt for omstendelig og da bortelagets Marouane Fellaini fikk direkte rødt kort for å skalle ned Sergio Agüero like før slutt la José Mourinhos sitt mannskap nærmest inne i egen sekstenmeter. Dermed endte det 0-0 i derbyet og ingenting er avgjort i kampen om å sikre seg en plass i neste års Champions League.

Nå er det Middlesbrough på Riverside som gjelder, og selv om Manchester City vant 2-0 der i FA-cupen tidligere denne våren er det ingen grunn til å ta lett på oppgjøret. Da Boro slo Sunderland tidligere i uken tok de tre livsviktige poeng i jakten på fornyet Premier League-kontrakt. Det er syv poeng opp til Hull på trygg plass, men tigrene har én kamp mer spilt. De gjenstående kampene er imidlertid knallharde for Steve Agnews mannskap som etter City-kampen skal møte Chelsea, Southampton og Liverpool i de tre siste.

Jesús Navas har vært foretrukket på høyreback i de siste kampene, men da det var duket for derby kom Pablo Zabaleta inn på laget. Etter kampen fortalte argentineren, som er på utgående kontrakt, at det tar tid å finne formen etter å ha sittet på benken. «Det er aldri enkelt etter å ha vært ute av laget, og man føler at man mangler tempo, men generelt gikk det greit. Navas har spilt veldig bra, og det er viktig med spillere som kan bekle flere posisjoner. Da har managerne flere muligheter. Det jeg kan gjøre er å alltid være klar hvis jeg blir valgt».

Vincent Kompany har nå fullført tre strake kamper for Manchester City, og den belgiske lagkapteinen kan forhåpentligvis legge de siste sesongenes skademareritt bak seg. I sin tid på sidelinjen har midtstopperen kunnet observere sine lagkamerater fra et annet perspektiv, og i et intervju med Manchester Evening News kunne Kompany fortelle at laget har gjort store fremskritt i sin første sesong under Pep Guardiola. «Det er ingenting i prestasjonene som trenger å bekymre oss. Vi er ikke langt unna å virkelig få ting til å stemme, det er snakk om få prosenter. Jeg kan ikke huske en sesong hvor vi har dominert de andre topplagene så mye og fått så lite ut av det. Derbyet var lik de kampene vi har spilt mot Chelsea og Arsenal. Å ta ett poeng er bra, men vi mangler litt i det avgjørende. Det har skjedd flere ganger at vi har spilt gode kamper, men ikke fått det resultatet vi vil ha».

Til tross for at det ble seier på Riverside i FA-cupen, har Middlesbrough bare tapt én av sine ti hjemmekamper mot de lyseblå i Premier League, noe som inkluderer fadesen i 2008 da City tapte 8-1 i sesongens siste kamp. Denne sesongen har Pep Guardiola på sin side vært et av ligaens sterkeste bortelag, og har slått egen rekord i antall seiere på bortebane i en og samme Premier League-sesong. Da lagene møttes tidligere denne sesongen endte det med 1-1 i Manchester etter at Marten De Roon stanget inn utligningen på overtid. Den gangen var det Agüero som scoret Citys mål, noe han også gjorde da han fastsatte sluttresultatet mot Boro i FA-cupen.

Marten De Roon ble igjen den store helten da han scoret vinnermålet mot Sunderland i midtuken. I den kampen skadet Daniel Ayala seg, og midtstopperen kan være ute her. Det samme er muligens Victor Valdes og Grant Leadbitter som begge har slitt med noen trøkker. En som derimot er spilleklar er Gaston Ramirez som er tilbake etter å ha vært suspendert på grunn av utvisningen mot Bournemouth.

Claudio Bravo måtte ut på båre mot United, og dermed vil nok Willy Caballero få spilletid her. Gabriel Jesus fikk sitt comeback etter skaden mot Manchester United da han kom inn i sluttminuttene. Brasilianeren noterte seg også for scoring, men var i offside da innlegget som han headet i mål ble slått. Mulig at Jesus fortsetter på benken mot Boro, men får et lenger innhopp. Pablo Zabaleta var tilbake i lagoppstillingen mot United, og kan få fornyet tillit. John Stones er på bedringens vei, men denne kampen kan komme for tidlig. David Silva har ifølge Manchester Evening News blitt vurdert som 50/50, og risikeres antageligvis ikke. Vi tipper følgende lagoppstilling: Caballero – Zabaleta, Kompany, Otamendi, Clichy – Yaya Touré, Fernandinho – Sterling, De Bruyne, Sané – Agüero.

Kampen vises ikke på TV, men avspark er 15:05.

Dommer er Kevin Friend.

5 svar

 1. Jan Havnen sier:

  Kompany har virkelig skjønt det..).. hatten av for den mannen…
  Bortsett fra et par kamper har vi dominert det meste, men av ulike grunner endt opp med mange poengtap. Ja, jeg vil påstå at vi har hatt veldig mye marginer imot denne sesongen.
  Neste sesong gjør vi rent bord.

 2. Kjetil W. Brundtland sier:

  Vi er meget bra borte, og helt borte på hjemmebane.

 3. Finn Harald Rode Olsen sier:

  Hjelper ikke dominere kamper. Det var bortekampen mot Everton et bevis på. Resultatene forteller sannheten. Håper City prøver å få til et lag som kan spille sammen over tid, uten at det skal kjøpes inn så mange nye spillere hele tiden.. Se til Tottenham og United under Ferguson. Det tror jeg vil gi resultater… Hart og Mancini tilbake…

 4. Espen Vessang-Nielsen sier:

  Possesion gir som kjent veldig få poeng. City gjør mye bra inntil vi blir stoppet av massive forsvarsmurer på 16-20 meter. Da stopper flyten og vi triller ball alt for lenge før vi klarer å bryte igjennom. Men tross alt mange scoringer på innlegg fra kantene de gangene vi klarer å fullføre angrepene. Mange lovende spillere på gang. Blir morro fremover.

Legg igjen en kommentar