– Vi gjorde alt bortsett fra å score

pep-og-mourinhoPep Guardiola mener City gjorde alt riktig i gårsdagens Manchester-derby. Det eneste som manglet var en scoring.

City totaldominerte på statistikken over ballinnehav i gårsdagens lokalderby mot Manchester United, og mens de lyseblå hadde 19 skudd på mål, hadde ikke de røde mer enn tre.

«Jeg er ganske sikker på at United kom hit for å vinne,» kunne Pep Guardiola fortelle etter at kampen var slutt. «Vi prøvde på å ha ballen i laget og angripe slik vi har gjort hele sesongen. Det ble mye vanskeligere i dag, mot et lag som ikke hadde tapt på 23 kamper (i Premier League). Det var ikke enkelt, men vi prøvde. Vi fikk ett poeng, og kampen (om Champions League-plass) fortsetter.»

United-spillerne forsvarte seg godt i gårsdagens kamp, og sørget hele tiden for å ha mange mann bak ballen. Guardiola ville likevel ikke kritisere motstanderen. «I løpet av karrieren min har jeg kommet over mange ulike stiler. Jeg respekterer den stilen motstanderen vår hadde. Vi gjorde alt vi kunne for å vinne, men det var ikke nok. Det beste ville selvsagt ha vært å vinne kampen. Vi har fem kamper igjen, tre hjemme og to borte, og vi er nødt til å kjempe videre. Det vil ikke bli enkelt å møte Leicester og Crystal Palace, og dere har sett hva de fikk til mot Arsenal og Liverpool.»

«Vi kommer til å fortsette med å spille på den måten vi gjorde mot United  vi skal skape mange sjanser for å prøve å score, og forhåpentlig kan vi kvalifisere oss for Champions League.»

Claudio Bravo måtte bæres av banen på båre etter 79 minutter. «Jeg har ikke fått snakket med legene ennå, men det ser ut til å være et problem med bakleggen. Han har skadet seg og det ser ut til at han må stå over noen kamper, men vi blir nødt til å vente og se.»

En som fikk mye skryt av sjefen var Vincent Kompany. «Han er en midtstopper som vanligvis vinner duellene mot angriperne. Det er det som gjør ham til en førsteklasses forsvarer. Det er ikke enkelt å forsvare seg mot spillere som Rashford som er så rask, men Kompany er en veldig intelligent spiller.»

Relaterte saker

5 svar

 1. Synd at det er måla som tæller da😂😂😂

 2. Jeg trur målan kommer fra neste sesong. 🙂

 3. Finn Harald Rode Olsen sier:

  Kjedelig kamp til å være by-derby. Mange tomme seter Ethiad. En manager som teller pasninger og ballinnehav i stedet for mål og poeng (det kommer aldri til å fungere i PL). En manager som er så redd for å slippe inn mål at han spiller så mange uavgjortkamper som han kan ved å parkere busslass på busslass foran egen 16-meter. Mourinho børe lære seg litt matematikk (det er bedre å vinne 5 kamper og tape 5 kamper, enn å spille 10 uavgjorte).
  Synes fotballen begynner å bli veldig lite underholdende…

 4. Men selv om Pep teller pasninger så skaper de noen sjanser da. Det er vel heller sånn at de ikke klarer å omsette sjansene til scoringer. Vil heller ha en manager som teller pasninger og som skaper noen sjanser enn en som parkerer bussen

 5. Jan Havnen sier:

  Aguero skårer mye, men jammen brenner han mange sjanser også. Effektiviteten hans er på vei nedover….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.