Før kampen: Manchester City – Manchester United

Kampen om fjerdeplassen spisser seg til, og selv om Manchester City har to kamper til gode på Liverpool kan mye avgjøres i torsdagens hengekamp på Etihad.

Yaya Touré slo ballen i bakrom. Sergio Agüero løp fra forsvaret, chippet ballen over en utrusende Petr Čech og den lyseblå delen av Wembley var i ekstase. Men akkurat som i kampen på Emirates tidligere denne måneden greide ikke Manchester City å holde på ledelsen. Også denne gangen sto det uavgjort etter 90 minutter. I ekstraomgangene var det Arsenal som skulle få første – og eneste stikk – i en kamp hvor det meste av marginer ikke gikk Citys vei ble det Arsenal som til slutt kunne juble for muligheten til å møte Chelsea i FA-cupfinalen 27. mai.

Dermed er det klart at Pep Guardiola vil være troféløs i sin første sesong som trener i Premier League, og resten av sesongen handler nå om å skape et best mulig utgangspunkt for neste sesong. Det innebærer å skaffe seg en topp fire-plassering som vil sikre spill i neste sesongs Champions League. Tabellsituasjonen er kjent, og den tydeliggjør blant annet at det ikke er rom for mange feilsteg i sesongens gjenværende kamper. Denne uken venter først Manchester United på torsdag før turen går til Riverside Stadium, og et desperat Middlesbrough som slo Sunderland i midtuken, på søndag.

Mot Arsenal var Gabriel Jesus med i reisefølget, men fikk aldri en plass på benken. På pressekonferansen før torsdagens derby kunne Guardiola fortelle at den talentfulle brasilianeren nå har trent en helt uke uten smerter og er spilleklar. «Gabriel har ingen problemer, men han har vært lenge ute med skade og den fysiske former er ikke optimal». Dermed starter nok 20-åringen på benken, men den gode nyheten er at han fort kan bli en sentral brikke i jakten på å sikre en plass i neste sesongs Champions League. Mindre gode nyheter er at skaden som David Silva pådro seg etter den harde taklingen fra Gabriel Paulista gjør spanjolen tvilsom til oppgjøret mot Manchester United. «Det er veldig, veldig tvilsomt» kunne Guardiola innrømme. «Jeg vet ikke om han vil bli klar til kamp etter det som skjedde så tidlig i semifinalen».

Etter å ha spilt både høyre- og venstreback i perioder viste Fernandinho tidvis mot Arsenal hvor god han kan være på midtbanen til tross for at det ble tap. Den brasilianske landslagsspilleren dekker store rom og bidrar i både det offensive og det defensive. Etter semifinalenedturen var 31-åringen i et intervju fast bestemt på at han og lagkameratene ikke måtte la tapet prege resten av sesongen, og at det eneste som gjelder nå er å sikre en plass i Champions League. «Det er en avgjørende kamp på torsdag. De er bare ett poeng bak og vi har spilt like mange kamper. Oppgjøret blir sikkert likt det vi spilte mot Arsenal, med høy intensitet og to lag som ønsker å vinne. Forhåpentligvis er vi mer heldige denne gangen. Vi må løfte hodet og innse at vi har et viktig derby foran oss».

Det er ingen lag som har tapt færre kamper enn Manchester United denne sesongen, og både de og Tottenham står med tre tap hver. På den annen side er det bare Middlesbrough som har spilt like mange uavgjortkamper som José Mourinhos mannskap (12). Unngår de rødkledde tap på Eastlands vil de tangere sin egen rekord på antall strake kamper uten tap i løpet av sesong (24). Zlatan Ibrahimovic er etter alle solemerker ferdig i klubben etter kneskaden han pådro seg i Europa League, og på skadelisten finnes også Paul Pogba, Marcos Rojo, Juan Mata, Phil Jones og Chris Smalling. Antonio Valencia og Ander Herrera er imidlertid tilbake i trening og kan være inkludert til torsdagens kamp.

Det første møtet mellom lagene denne sesongen husker vi godt. Kevin De Bruyne var nærmest på en egen planet på midtbanen og gjorde som han ville på Old Trafford. Belgieren sendte City i føringen med en smart avslutning, og da Kelechi Iheanacho la på til 2-0 ti minutter før pause hjalp det ikke for hjemmelaget at Ibrahimovic reduserte noen minutter senere. Resultatet sto seg og de lyseblå vant 2-1. Med City-seier på torsdag vil Pep Guardiola bli den tredje manageren som vinner begge oppgjørene mot United i Premier League i sin første sesong. Manuel Pellegrini og Sven-Göran Eriksson har greid bragden før ham.

Apropos rekorder kan Sergio Agüero tangere en av sine scoringsrekorder hvis det blir nettsus i morgen. Da har nemlig argentineren scoret i seks Premier League-kamper på rad. Og etter målet mot Arsenal å dømme er superspissen i toppform i det sesongen har gått inn i sluttspurten. John Stones og Bacary Sagna er begge tvilsomme, noe som kan bety at Jesus Navas fortsetter i sin nye posisjon på høyreback, og at Vincent Kompany kan spille sin tredje kamp på rad i midtforsvaret. Hvis David Silva ikke er med kommer Raheem Sterling inn på høyrekant og Kevin De Bruyne får rollen i midten bak Sergio Agüero. Gaël Clichy virker å ha tatt over på venstrebacken, og fortsetter å holde Aleksandar Kolarov på benken som reserve både der og på midtstopperplass. Etter at Guardiola fortalte at han vurderer keepersituasjonen fra uke til uke har Claudio Bravo stått alle kampene, og blir nok å finne i buret på torsdag også. Vi tipper følgende lag: Bravo – Navas, Kompany, Otamendi, Clichy – Yaya Touré, Fernandinho – Sterling, De Bruyne, Sané – Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 21:00.

Dommer er Martin Atkinson.

Legg igjen en kommentar