– Førsteomgangen kostet oss

pep monacoPep Guardiola sier at den svake førsteomgangen mot Monaco i går er grunnen til at City er ute av Champions League.

Til tross for å ha ledet 5-3 etter det første oppgjøret mot Monaco, ble det i går kveld Champions League-exit for de lyseblå, som tapte 1-3 i fyrstedømmet og dermed røk ut på bortemålsregelen.

«Vi spilte eksepsjonelt i den andre omgangen, men i den første glemte vi å komme utpå banen», kunne Pep Guardiola fortelle etter oppgjøret. «Vi er et lag som liker å forsvare oss aggressivt uten ball. Det ble mye bedre i andre omgang, men det var ikke nok. Vanligvis spiller vi på et høyt nivå fram til pause, men det var ikke tilfellet i kveld. Men skjedd er skjedd, motstanderen var på hugget og vi kommer til å lære av dette.»

Guardiola innrømmet etter kampen at Monacos seiersmål, som kom få minutter etter at City hadde kjempet seg tilbake og fått det nødvendige reduseringsmålet signert Leroy Sané, var et slag i magen og tungt å svelge. Han føler likevel at City på det tidspunktet burde hatt full kontroll på kampen. «Vi har et lag som ikke har mye erfaring i denne typen konkurranse. På dette nivået er det vanskelig å slippe inn mål og spille på den måten vi gjorde i de første 45 minuttene. I andre omgang hadde vi sjanser til å score mange mål, men det gjorde vi ikke. Det er grunnen til at vi er utslått.»

«I første omgang kunne Monaco ha scoret flere mål. Barcelona scoret tre mål etter dødballer, to straffer og et frispark, så dødballer er viktig. Det eneste som gjør meg trist etter kampen i kveld er måten vi spilte på i de første 45 minuttene. Du kan spille godt og motstanderen kan likevel slå deg, men vi var ikke tilstede de første 45 minuttene. Det var det riktige øyeblikket og vi skulle ha vært tilstede, men var det ikke.»

«Jeg tror at vi kommer til å forbedre oss til neste år. Vi skal forsøke – selvsagt skal vi det. Denne turneringen krever mye av de store lagene. Vi var uheldige i de viktige øyeblikkene i kampen. Derfor vil vi nå konsentrere oss om Premier League og FA-cupen i de gjenstående månedene av sesongen, og etter det begynner vi å tenke på neste sesong.»

Relaterte saker

3 svar

  1. Arne Persson sier:

    Hvem skulle sørget for at De Bruyne, Silva, Sane og Sterling var til stede i 1. omgang? Svar: Guardiola!
    Et annet poeng er å se på benken til city; ikke en spiller som har noe på banen å gjøre i en slik kamp.
    Guardiola skylder også på mangel på rutine/erfaring i CL – og det gjør han etter å ha blitt slått ut av Monaco??

  2. Kjetil W. Brundtland sier:

    Er egentlig så grundig lei av alt snakket om rutine/erfaring i CL. Det er spillere her som har spilt CL og i Europa for andre klubber og ikke minst i VM og EM for landslag. Skulle de bli dupert av CL liksom ? Vi har til å med en trener som har vunnet CL. Det er spørsmål om å ha et godt nok lag, og vårt lag er ikke homogent nok ennå. Skal også nevnes at vi burde klart dette til tross for en mildt sagt elendig første omg. Bedre lykke og dyktighet neste gang !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.