Agüero er tidenes beste City-spiss – og nå jakter han Brooks rekord

agueroHvis Sergio Agüero fortsetter å score mål i det tempoet han har gjort så langt i sin City-karriere, er han tidenes mestscorende i klubben allerede neste sesong.

sveaI fotball har du aldri noen garantier. Spillere kan bli skadet, solgt eller vraket. Det er likevel ting som tyder på at Sergio Agüero verken blir solgt eller vraket. Og skadene? De kan vi jo håpe på at han har sett det verste av …

Etter Agüeros tre mål mot Borussia Mönchengladbach onsdag, ser toppscorerlisten (alle seriøse turneringer) i Manchester City sånn ut:

 1. Eric Brook 177 mål
 2. Tommy Johnson 166 mål
 3. Colin Bell/Joe Hayes 152 mål
 4. Billy Meredith 151 mål
 5. Sergio Agüero 146 mål
 6. Francis Lee 143 mål
 7. Tommy Browell 139 mål
 8. Billie Gillespie/Fred Tilson 132 mål
Eric Brook

Eric Brook har rekorden med 177 mål for City.

Siden han kom til Manchester City for drøyt fem år siden, har Sergio Agüero i snitt scoret 27 mål pr sesong. Fortsetter han med det, og det ser jo lovende ut med ni mål på fem kamper, så er han allerede helt i ryggen på Tommy Johnsons 166 mål etter denne sesongen. Jeg tipper han fort er forbi også.

Sergio Agüero har scoret minst 29 mål i fire av sine fem sesonger. Han klarte 32 i 2014/15, 30 i 2011/12 og 29 i både 2013/14 og 1015/16. Kun 2012/13 må regnes som middels til å være Agüero. Da scoret han 17 mål totalt.

Kommer han rundt 30 mål denne sesongen også, er han forbi Tommy Johnson og har kun Eric Brook foran seg. Og det på kun seks sesonger.

Vingen, merk dere det, Eric Brook, scoret sine 177 mål for City på 11 og en halv sesong, før 2. verdenskrig stoppet karrieren hans. Spissen Tommy Johnsen scoret sine 166 mål på 10 sesonger. I sin siste, hele sesong for Manchester City, scoret Johnson 38 ligamål på 39 kamper.

Tommy Johnson, her etter overgangen til Everton

Tommy Johnson, her etter overgangen til Everton.

Ikke rart det ble rabalder, og publikumsinteressen gikk ned da City solgte storscoreren sin til Everton i mars året etter at han satte rekorden med 38 ligamål.

Det er fortsatt rekord i Manchester City. Og en oppgave som trolig blir for drøy, selv for en så fantastisk spiss som Sergio Agüero.

Jeg visste han var god, da han debuterte for City med to mål som innbytter mot Swansea i august 2011. Men at han skulle spurte oppover scoringslistene så raskt, det trodde jeg ikke. Han er tidenes beste City-spiss, det er det ikke lenger noen tvil om.

Det verste er at han har stått over 20 prosent av kampene siden han kom til City, 40 av 194 ligakamper har gått uten Agüero, så det kunne fort ha vært en femtedel flere scoringer så langt, og da hadde Agüero allerede vært helt i rygg på Brook.

Sergio Agüero, tidenes beste City-spiss, mener Svea.

Sergio Agüero, tidenes beste City-spiss, mener Svea.

27 av Agüeros scoringer har kommet i Europa. På 40 kamper. Han er ganske rå, argentineren. Og han scorer mot alle de gode, selv om han har flest mål mot Newcastle (11) og Tottenham (10). Agüero har scoret tre mot Bayern München, han har scoret mot Barcelona, mot Real Madrid, og de 146 scoringene hans totalt er laget på 214 kamper, der bare 183 er fra start.

Det er en massiv statistikk, og det som så ut som et dyrt kjøpt tilbake i 2011 (£ 38 M), er en bargain i dag. Et salg av Agüero (28) i dag ville gitt City det dobbelte av kjøpesummen i dagens marked.

Sergio Agüero – en helt unik spiller.

Jeg krysser alt jeg har for at han unngår de alvorligste skadene i tiden som kommer.

Hvis ikke, troner han på Manchester Citys scoringstopp for evig og alltid om et år eller to.

Relaterte saker

3 svar

 1. Så hvis vi solgte ville han likevel bli billigere enn Pogba??? Trokkedetgitt 😉

 2. Sveinung Myhre sier:

  Vil for alltid stå fram som en av av de beste spissene som har satt sine bein på britisk jord !! Eneste City spiller som noen gang har fått meg i koma 30sek som ,som jeg våknet av at jeg lå på knærene og slo i sofaen ,grein som en liten ,stor gutt. CITY LEGEND FOREVER

 3. John Cato Thorkildsen sier:

  Hvis han fortsetter i samme tempo som han har startet denne sesongen, så er han tidenes mestscorende City spiller i April 2017.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *