Før kampen: Manchester City – West Ham

pep-guardiolaManchester City jakter sin tredje strake seier, og muligens tabelltopp i Premier League, når Slaven Bilics West Ham kommer til Eastlands.

Utgangspunktet før hjemmekampen mot Steaua Bucuresti var selvfølgelig solid etter 5-0-seieren i Romania, og da Fabian Delph scoret kampens eneste mål i hjemmekampen var det ikke lenger tvil – Manchester City skal spille Champions League-fotball denne høsten også. Tradisjonen tro ble de lyseblå også dette året trukket i en særdeles tøff gruppe i mesterligaen. I tillegg til sedvanlige Barcelona skal Pep Guardiolas mannskap også bryne seg på Borussia Mönchengladbach og Celtic.

Neste uke lukkes overgangsvinduet og de fleste ryktene tilsier at Pep Guardiola nå ønsker å bruke de gjenstående dagene på å slanke stallen. Spillere som tilsynelatende skal være på vei ut er Samir Nasri, Eliaquim Mangala, Wilfried Bony, Joe Hart og muligens Yaya Touré. For flere av spillerne skal utlån være et alternativ, men det virker som om City må belage seg på å fortsatt betale en del av spillernes lønn. Mot Steaua Bucuresti fikk Joe Hart både sine første minutter for sesongen, men også det som kan bli hans siste minutter for klubben. De siste ryktene nå nevner Borussia Dortmund og Sunderland som mulige stoppesteder, og med Claudio Bravo på plass er det ikke lenger rom for Joe Hart i klubben. Pep Guardiola kunne forklare at han har all mulig respekt for Hart, men at det til syvende og sist er hans beslutning. «Hva denne klubben har blitt de siste årene – en del av æren for det skal Joe ha. Han er en legende her. Nå er jeg her, og jeg må ta noen avgjørelser. Noen vil være enige med meg, og andre ikke. Det har jeg forståelse for».

Ting tyder altså på at stallen skal slankes, og det la ikke Citys 45 år gamle manager skjul på i et intervju før kampen. «Vi har 28 spillere, men kan bare spille med elleve. Det betyr at 17 spillere ikke får den spilletiden de vil ha. Tror du de er fornøyde med manageren? Mange av de fortjener å spille».

West Ham åpnet Premier League-sesongen med å tape 2-1 i London-derbyet på Stamford Bridge mot Chelsea. I sesongens første hjemmekamp ble det imidlertid seier mot Bournemouth på OL-stadion som The Hammers nå har flyttet til. Foran nesten 60 000 tilskuere ble Michail Antonio den store helten med kampens eneste scoring fem minutter før full tid. Slaven Bilic har vært aktiv i sommer og da Edimilson Fernandes ble klar fra sveitsiske Sion tidligere denne uken ble han West Hams 10. signering. Blant annet har klubben hentet Andre Ayew fra Swansea, Gökhan Töre på lån fra Besiktas, Håvard Nordtveit fra Borussia Mönchengladbach i tillegg til de to Valenciaspillerne Toni Martinez og Sofiane Feghouli. Solide investeringer fra London-klubben. Til søndagens kamp er Aaron Cresswell, Diafra Sakho, nevnte Ayew og Andy Carroll ute med skade.

I sommer valgte Pep Guardiola å flytte Aleksandar Kolarov inn i midtforsvaret som en test. Ryktene svirret om at de lyseblå lå langflate etter Juventus Leonardo Bonucci i tillegg til Evertons John Stones. Sistnevnte har signert, men det kan virke som om Bonucci-planene har blitt lagt på is etter Kolarovs inntog som midtstopper. Serberen imponerte nok en gang i hjemmekampen mot Steaua Bucuresti, og spesielt truende er han offensivt med sin svært presise venstrefot. På pressekonferansen før kampen valgte Guardiola også å skryte av den tidligere venstrebacken som lenge virket å være på vei bort fra klubben. «Måten Kolarov spilte på, både hjemme mot Sunderland og hjemme mot Steaua, det skal vanskelig la seg gjøre å finne noen bedre enn ham», kunne Citys spanske manager innrømme. «Han er dyktig i luften, han greier å spille gjennom ledd og han slår utsøkte tversoverpasninger. Han har alt som skal til for å spille i den posisjonen. Vi er veldig glade for at vi har fått enda et alternativ på midtstopperplass».

Denne uken har City vært opp mot 30 spillere på treningsfeltet, men på søndag er det bare elleve som kan starte. Det kan imidlertid virke som om Guardiola til en viss grad har begynt å sette laget. Det kan hende at Kolarov skyver Otamendi ut av laget til morgendagens kamp. Claudio Bravo får ikke sin debut, noe som betyr at Willy Caballero kommer inn for Joe Hart. Vi tipper følgende lag: Caballero – Sagna, Stones, Kolarov, Clichy – Fernandinho – Sterling, De Bruyne, Silva, Nolito – Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 17:00.

Dommer er Andre Marriner.

Legg igjen en kommentar