Vanskeligst mulig Champions League-gruppe

yaya-toure-manchester-city-man-city_3421157Manchester City fikk som vanlig omtrent den vanskeligste Champions League-gruppen som var mulig å trekke. Motstandere denne høsten blir Barcelona, Borussia Mönchengladbach og Celtic.

City var andreseedet før kveldens Champions League-trekning i Monaco der høstens grupper skulle trekkes. Fra pott 1 var det mulig å være både heldig og uheldig, og City ble som ved flere tidligere års trekninger det siste. Nok en gang skal City ut mot Barcelona, selv om det tidligere har vært i åttendedelsfinale (to ganger) det har skjedd. Denne gangen blir det i gruppespillet Pep Guardiola tar med seg sine gutter til Camp Nou for å møte klubben han tidligere var manager for, og også for Citys nyinnkjøpte keeper Claudio Bravo blir det garantert en spesiell opplevelse å spille mot gamle lagkamerater.

Fra pott 3 var Borussia Mönchengladbach et av de vanskeligste lagene som var mulig å trekke, selv om laget faktisk var rangert nederst av lagene fra pott 3 av UEFA. Dette har imidlertid med tidligere spill i Europa å gjøre, og laget som endte på fjerdeplass i tysk Bundesliga i fjor blir garantert en hard nøtt å knekke. Det viste seg også i fjor, da City også var i gruppe med den tyske toppklubben. På Borussia-Park i Mönchengladbach var det hjemmelaget som tok ledelsen tidlig i andreomgang, men en utligning av Martin Demichelis og deretter et straffemål av Sergio Agüero i sluttsekundene gjorde at City snudde kampen og vant 2-1 med et nødskrik. Også i Manchester slet City innledningsvis, og til pause sto det 1-2. Tre City-mål i løpet av de siste 12 minuttene, anført av Raheem Sterling (to mål) og Wilfried Bony (et mål og to målgivende), gjorde imidlertid at City snudde kampen og vant 4-2.

Fra pott 4 trakk City det laget som var rangert høyest av UEFA, nemlig skotske Celtic, som ble skotske seriemestere i fjor. Klubben fra Glasgow har blant annet Patrick Roberts på lån fra City, og City bekrefter nå i kveld at det ikke vil være noe problem at Roberts spiller for Celtic mot klubben som eier ham i høstens to Champions League-kamper klubbene imellom.

Det er som kjent de to beste lagene som går videre fra hver Champions League-gruppe, så her kommer det garantert til å bli kamp om beinet og mange som både har vilje og kapasitet til å kjempe om avansement.

Citys første kamp blir hjemme mot Borussia Mönchengladbach tirsdag 13. september kl. 20.45. Deretter blir det tur til Glasgow for å møte Celtic onsdag 28. september, og City vil dermed få fire bortekamper på rad! (to ganger mot Swansea, både i ligacup og Premier League, kampen mot Celtic, og så bortekamp mot Tottenham i Premier League). Onsdag 19. oktober tar Pep Guardiola med seg guttene sine til Barcelona og Camp Nou, før det blir returoppgjør mot katalanerne tirsdag 1. november i Manchester. Så blir tur til Tyskland for å møte Borussia Mönchengladbach onsdag 23. november, før det hele avsluttes i Manchester tirsdag 6. desember når Celtic kommer på besøk.

5 svar

  1. Stig Yngve Helgesen sier:

    Vanskelig gruppe, men spennende. For å bli best, må vi slå de beste!

Legg igjen en kommentar