Før kampen: Manchester City – Steaua Bucuresti

guardiola-hart
Det kan bli mange endringer på laget når Manchester City skal forsvare 5-0 ledelsen de har fra den første kampen i Romania.

De lyseblå tok med seg selvtilliten fra bortekampen i Bucuresti til Stoke-upon-Trent da City møte Mark Hughes’ mannskap på Britannia i helgen. Det som mange karakteriserer som en vanskelig bortekamp gjorde bortelaget til skamme og ga seg ikke før det sto hele 4-1 på lystavlen. Jesús Navas hadde til dette oppgjøret kommet inn for Nolito, men sistnevnte rakk uansett å gjøre et solid inntrykk etter sitt innhopp og scoret hele to ganger. Akkurat dét gjorde Citys magiske Sergio Agüero også, og har med det tre mål på to kamper i Premier League.

Denne uken har Vincent Kompany, Leroy Sané og Ilkay Gündogan alle vært i trening. De to første ble ikke registrert til playoff-kampene, men Sané kan imidlertid få sin debut for Manchester City onsdag kveld. Denne uken har det vært mange spillere involvert på treningsfeltet, og på det meste har det vært hele 28 mann i sving samtidig, noe som inkluderer unggutta Billy O’Brien, Angelino, Pablo Maffeo, Cameron Humphreys, Tosin Adarabioyo og Bersant Celina. Hvordan troppen blir utformet til onsdag vet bare Pep Guardiola og på pressekonferansen før kampen kunne den 45 år gamle manageren innrømme at det vil bli endringer fra sesongens tre første kamper. «Det har vært vanskelig å ikke inkludere gode fotballspillere i de troppene vi har tatt ut, men nå har vi hatt et par tøffe kamper og kommer til å rotere». Akkurat hvem og hva er ikke like sikkert, men ting typer på at Joe Hart kan få det som muligens blir hans avskjedskamp mot Steaua. «Både Hart og Yaya Touré har en mulighet til å spille» kunne Guardiola opplyse journalistene om. «Vi har et godt resultat fra den første kampen, men vi respekterer motstanderen vår og vet at det ikke er avgjort. Jeg har sagt til spillerne at vi ikke skal tro at vi er i Champions League enda».

Kelechi Iheanacho har akkurat forlenget sin kontrakt med Manchester City, og nigerianeren viste klasse da han ble byttet inn mot Stoke. Stortalentet som tok Premier League med storm forrige sesong fintet seg forbi Shay Given, men da han fikk litt skrå vinkel valgte han å spille til en åpen Nolito som kunne sette ballen i det åpne målet. Veldig modent av Kelechi Iheanacho som definitivt vil få mye spilletid denne sesongen, nå som Wilfried Bony også virker å være på vei bort. I morgen kan nigerianeren få sin første start under Pep Guardiola, og selv om det er store sko å fylle når du tar plassen til Sergio Agüero så føler ikke 19-åringen noe press. «Jeg lærer mye fra Sergio, så det er ikke noe press. Han er en fantastisk angrepsspiller», kunne Iheanacho fortelle om sin rekkekamerat. «Jeg spiller mye sammen med ham, og jeg fortsetter å jobbe. Når jeg får sjansen vil jeg gjøre alt jeg kan for laget. Det er veldig mange gode spillere her, men det handler om å jobbe hardt når man får muligheten».

Steaua Bucuresti kom seg ikke helt etter tapet mot City forrige uke, og gikk på sitt første poengtap i helgen. I derbyet hjemme mot serieleder Dinamo Bucuresti tok bortelaget ledelsen etter 11 minutter, men utligningen fra William Amorim bare noen minutter senere sendte lagene like langt og 1-1 ble også sluttresultatet. På pressekonferansen kunne trener Reghecampf fortelle at også han ønsker å rotere litt på laget til onsdagens Champions League-kamp.

Både Joe Hart og Yaya Touré kan komme inn på laget til morgendagens oppgjør, men hvilke andre endringer Guardiola vil gjøre er vanskelig å spå. Trolig vil spillere som Fernando og Fabian Delph også få spilletid. Angelino kan starte på venstreback. Bacary Sagna er den eneste ute med skade. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Stones, Otamendi, Angelino – Delph, Fernando – Navas, Yaya Touré, Sané – Iheanacho.

Kampen vises på Viasat Sport med avspark klokken 20:45.

Dommer er polske Pawel Gil.

10 svar

 1. Jan Tore Slinde sier:

  Dei kan spille ja. Det blir tatt ut nye tropper til CL gruppespill.

 2. John Cato Thorkildsen sier:

  United har Zlatan, vi har Hart! Media sikler over oss som sultne sjakaler. Må innrømme at det er litt romantisk.

 3. Ove K. Kjølstad sier:

  Det tas IKKE ut ny CL tropp til gruppespillet, men City kan gjør noen få justeringer. Dette har jeg lest en gang. Tror vi snakker om 3 justeringer.

 4. Jan Tore Slinde sier:

  Viss det er snakk om 3 endringer så er det vel Kompany, Gundogan og Bravo inn.

Legg igjen en kommentar