Disse er lånt ut

garciaManu Garcia går på lån til Alaves, mens Brandon Barker på sin side lånes ut til NAC Breda. Disse to er langt fra de eneste City-spillerne som lånes ut til andre klubber. Skaff deg den fulle oversikten over hvilke spillere City har lånt ut denne sommeren!

Det er som regel bare spillerne som er tiltenkt en plass i førstelagstroppen at Manchester City selv skriver om på sine nettsider og offentliggjør. Det foregår imidlertid mye annen transferaktivitet i klubben, og City både henter spillere som som umiddelbart lånes ut til samarbeidsklubber, i tillegg til at akademispillere lånes ut for å få spill på høyere nivå i andre klubber enn det City kan tilby gjennom EDS-laget.

Siste nytt i sistnevnte kategori er at Manu Garcia lånes ut til spanske Alaves hele den kommende sesongen. 18-åringen kom til Citys akademi for to år siden, og ble før sommeren i fjor en del av Citys EDS-lag. I fjor sommer fikk han også være med på A-lagets pre-season-tur, og debuterte for Citys A-lag i september i fjor da han kom inn i en bortekamp mot Sunderland i ligacupen. I samme turnering scoret han også sitt første mål for A-laget da han scoret sitt femte mål i 5-1-seieren over Crystal Palace. I mars i år kom også debuten i Premier League da han kom inn for Yaya Touré i en kamp mot Aston Villa. Nå blir det imidlertid for Alaves at unge Garcia skal få prøve seg framover. Den nyopprykkede klubben skal spille i Primera Division for første gang siden 2005/06, da de sist rykket ned fra Spanias øverste divisjon.

Ruben Sobrino med ballen.

Ruben Sobrino med ballen.

I Alaves blir Garcia også lagkamerat med Rubén Sobrino, som City kjøpte i august i fjor. Sobrino ble den gangen lånt rett ut til Girona, der han spilte hele forrige sesong. Tidligere i sommer var det rykter om at Stoke ønsket å hente 24 år gamle Sobrino, men angriperen endte i stedet på lån i Alaves, der han skal spille hele den kommende sesongen. Spilleren med en fortid i Real Madrids akademi er en av flere spillere City har hentet der det nok ikke finnes noen plan om at de faktisk skal komme til å spille for City.

En annen slik spiller er Aaron Moy, som City hentet fra sin australske søsterklubb, Melbourne City, tidligere i sommer. Mooy skal spille hele den kommende sesongen i Huddersfield, der han er lånt ut. 25-åringen fra Australia har allerede debutert for Championship-laget og spilt to obligatoriske kamper så langt.

I samme kategori finner vi Luke Brattan, som City hentet på free transfer i oktober i fjor, og deretter lånte ut til Bolton. Denne sommeren ble det klart at Brattan lånes ut til Melbourne City og skal spille der framover. Enkelte medier skriver at han er lånt ut i ett år, mens det også oppgis noen steder at han er lånt ut for tre år. At 26-spilleren noensinne blir å se i Manchester City-drakt er imidlertid svært tvilsomt.

Brandon Barker

Brandon Barker

Selv om nederlandske NAC Breda ikke er noen søsterklubb (en del av samme konsern) på samme måte som Melbourne City (og New York City), har også City et tett samarbeid med den nederlandske klubben og sendt flere spillere på utlån til dem. Siste av den sorten er Brandon Barker, som i går ble klar for klubben i nederlandsk Eeste Divisie (nest øverste nivå, også kjent som Jupiler League). Den engelske ungdomslandslagsspilleren fikk sin debut for Citys A-lag i FA-cupen i fjor da City tapte 1-5 for Chelsea på Stamford Bridge, og stilte med et svært ungt og urutinert lag. Han fikk imidlertid sitte på benken for A-laget ved flere andre anledninger forrige sesong også, men endte opp som ubenyttet reserve. I tillegg var han også på utlån til Rotherham forrige sesong, uten at det oppholdet ble noen særlig suksess. I sommer fikk han spille 45 minutter i treningskampen mot Bayern München, men nå blir det altså spill i Nederland på den unge og meget lovende kantspilleren den kommende sesongen.

Avtalen mellom City og NAC Breda gir nederlenderne muligheten til å ta opp til seks av Citys EDS-spillere på lån, og både Ashley Smith-Brown, Thomas Agyepong og Kean Bryan er allerede utlånt til NAC Breda, og skal også spille der hele den kommende sesongen. Det skal også franske David Faupala, som for få dager ble klar for klubben. Faupala ble hentet til City forrige sommer fra Lens, men kom gratis i og med at kontrakten var gått ut. Etter det har det blitt spill på City EDS, i tillegg til at også Faupala spilte i den nevnte FA Cup-kampen mot Chelsea, og også scoret Citys mål i den kampen da han utlignet til 1-1 på Stamford Bridge. Også Faupala blir altså å se i NAC Breda-drakt den kommende sesongen.

swn0qdc55k_yawyeboah

Yaw Yeboah

Ghanesiske Yaw Yeboah er også gått på lån fra City til en nederlandsk klubb denne sommeren, men skal spille for Twente i Eresdivisie, altså den øverste divisjonen. Den 19 år gamle spissen har landskamper for Ghana U20, og ble hentet til City fra det ghanesiske fotballakademiet Right To Dream Academy sommeren 2014. I fjor var han på utlån til Lille i Frankrike, og fikk tre kamper for dem, i tillegg til at han spilte 20 kamper for Lilles andrelag. Angriperen er regnet som et stort talent, men problemer med å skaffe arbeidstillatelse for ham i England gjør at City altså velger å låne ham ut. Yeboah hevdet tidligere i sommer at Pep Guardiola hadde fortalt ham at han hadde planer for ham, men den unge alderen hans og at han ikke har landskamper for Ghanas A-landslag gjør det altså vanskelig å få arbeidstillatelse. Yeboah imponerte imidlertid i fjor sommer under U20-VM.

Og mens vi er inne på Twente – også tyrkiske Enes Ünal skal spille for Twente den kommende sesongen. Tyrkeren ble hentet fra Bursaspor forrige sommer og ble regnet som et kjempetalent, men ble like etter at han ble hentet inn lånt ut igjen til belgiske Genk for to sesonger. Denne kontrakten ble kansellert etter et halvt år, og Ünal returnerte til City. Dagen etter dette ble han imidlertid igjen utlånt, denne gangen til NAC Breda, og scoret 18 dager senere sitt første mål for klubben. 11 kamper ble det for NAC Breda i serien, før nå Ünal skifter til en annen nederlandsk klubb og dermed skal spille én divisjon lenger opp, nemlig hos Twente. Ünal er utlånt til Twente hele den kommende sesongen.

En annen ung og lovende afrikansk fotballspiller City eier er Divine Naah, som også han ble hentet fra Right To Dream Academy for to år siden. Den offensive midtbanespilleren har tidligere fått prøve seg i Strømsgodset da City hadde en samarbeidsavtale med dem, i tillegg til at også han var på lån til NEC Breda forrige sesong. Denne sesongen blir det imidlertid danske Nordsjælland som får nyte godt av Naahs tjenester. I slutten av juli ble det nemlig klart at 20-åringen går til den danske klubben og skal spille for dem den kommende sesongen.

Som tidligere nevnt denne sommeren er Jack Byrne også utlånt til Blackburn, mens Marlos Moreno ble lånt ut til Deportiva La Coruna, rett etter at han ble kjøpt.

Det er med andre ord høy transferaktivitet, og i tillegg til at mange spillere lånes ut, hentes det også inn en del nye spillere. Dette vil vi ta en nærmere kikk på i en kommende artikkel.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar