Hart og Yaya på vei bort?

hart-yayaJoe Hart kan være på vei bort fra City, men han er ikke alene. Yaya Touré er ikke med til Romania til morgendagens Champions League-play-off mot Steua Bucuresti og det spekuleres nå heftig i om også han kan være på vei til en annen klubb. Agenten hans sier imidlertid at han ønsker å bli.

Den store snakkisen etter lørdagens seriepremiere der City med et nødskrik sikret alle tre poengene etter et sent selvmål, var ikke selve kampen, men det faktum at Joe Hart var blitt vraket og ryktene som verserte om at City ønsket å kvitte seg med Englands landslagskeeper og hente inn en erstatter.

Spilleren som hentes inn ser ut til å bli Barcelona-keeper Claudio Bravo, og det skrives blant annet av pålitelige Sky Sports at City er enig med katalanerne om å betale £17 millioner for den 33 år gamle chileneren. Nå skrives det imidlertid i dag at overgangen kan være truet av en skade på Barcelonas andrekeeper Marc-Andre ter Stegen, som var den keeperen det først ryktes at Pep Guardiola ønsket å hente for et par dager siden.

Når det gjelder Hart skal Everton være favoritt til å sikre seg hans signatur, og Ladbrokes’ odds på at nettopp det skjer har dalt fra hele 16/1 til 2/1 siden starten av overgangsvinduet.

Tanken på at Hart muligens kommer til å forlate City har sjokkert mange supportere, og Pep Guardiola kunne etter lørdagens kamp bekrefte at Hart ikke var fornøyd med å ha blitt satt på benken til fordel for Willy Caballero. «Jeg er ganske sikker på at han ikke er fornøyd. Spillerne som ikke spiller en kamp har ikke fått sparken, de er bare ikke på banen. Jeg ville selvsagt heller ikke vært fornøyd om jeg ikke fikk spille, men det er ikke noe annet å si enn ‘prøv igjen’. Jeg beklager, men det er jeg som må ta ut laget. Vi har 28 spillere her. De er nødt til å overbevise meg ute på banen. Kanskje blir det et annet lag i neste kamp, kanskje ikke. Jeg trengte en keeper som var rask til å sette i gang spillet. Willy har denne egenskapen, og han har trent flere ganger. Han ankom første dag treningene startet. Men det betyr ikke at Joe ikke kan gjøre det samme. Jeg vet hvilke kvaliteter Joe har, han er en fantastisk keeper. Han spiller for landslaget, og han har var så viktig de to gangene City vant Premier League. Jeg kjenner til både personligheten og karakteren.»

En annen spiller som ble utelatt mot Sunderland, og som ikke engang var å finne på benken, var Yaya Touré. Det har fått avisene til å spekulere heftig i om ivorianeren kan være på vei bort fra City. Agenten hans forteller imidlertid til Sky Sports i dag at Touré ønsker å bli i City og bevise for Pep Guardiola om at han er god nok til å få spille. Dette er forøvrig nye takter fra agent Dimitri Seluk, som i løpet av de siste årene først og fremst har blitt skrevet om de gangene han har hevdet at Touré har ønsket seg vekk fra City.

Seluk sier nå til Sky Sports at: «Pep er den beste manageren i verden og jeg håper bare at han gir Yaya sjansen til å bevise at han fortsatt er god nok for City. Yaya er profesjonell til fingerspissene og han vil gjøre jobben sin. City-fansen vet at han vil gjøre sitt beste. Han har ikke blitt inkludert til kampene mot Sunderland eller Bukuresti, men det er greit. Han er klar for å spille, men Guardiola må lære alt om spillerne han har tilgjengelig. Opptredenen mot Sunderland var langt fra perfekt. Dette er en veldig god prosess for Yaya. Det gir ham muligheten til å bevise i trening og deretter i kamper om at han fortsatt er en fantastisk spiller. Men det er ikke snakk om noen overgang. Yaya er klar for spill og blir her for å kjempe.»

Heller ikke Eliaquim Mangala, Wilfried Bony eller Samir Nasri var med mot Sunderland i serieåpningen, men Pep Guardiola sier nå at han tror på en positiv reasjon fra de spillerne som ble utelatt. «Jeg har ingen grunn til å tvile på at spillerne vil reagere på en god måte. Jeg kjenner Yaya fra Barcelona, og jeg vet at han elsker å spille fotball. Jeg vet alt om egenskapene hans og hvilke kvaliteter han besitter, og han vet grunnen til at han ikke var med på lista i dag, fordi jeg snakker med spillerne og forklarer dem grunnen. Og jeg vet at de er profesjonelle. Vi har trent sammen i en og en halv måned, og det var ingen treninger der de ikke viste meg at de er gode profesjonelle fotballspillere. Hver dag har vært fantastisk, men de trener og vi gjør mange ulike aktiviteter, så setter jeg med ned med folkene mine etterpå og vi bestemmer oss for hva som er best å gjøre.»

Relaterte saker

6 svar

Legg igjen en kommentar