Før kampen: Steaua Bucuresti – Manchester City

For å sikre deltagelse i høstens vakreste eventyr må Manchester City slå Steaua Bucuresti over to kamper. Den oppgaven begynner i Romanias hovedstad tirsdag kveld.

Premier League-sesongen begynte med seier for Pep Guardiola mot Sunderland. Sergio Agüero åpnet sesongens målkonto da han ekspederte straffesparket Raheem Sterling ble tildelt bak Vito Mannone. Jermain Defoe utlignet i den andre omgangen, men City ga seg ikke, og like før slutt ble seieren et faktum da Patrick McNair var uheldig og styrte ballen i eget mål med pannebrasken.

Nå er det Champions League som gjelder, og for at Manchester City skal få bryne seg i mesterligaen denne høsten må Steaua Bucuresti beseires. Presset hviler selvfølgelig på de lyseblå, men Guardiola – som har vunnet mesterligaen to ganger som manager – lover at spillerne hans ikke vil ta lett på oppgaven mot de røde og blå. «Jeg har sett mange Steaua-kamper, og jeg er imponert» kunne Citys manager fortelle på pressekonferansen før kampen. «Vi skal forsøke å score mål, fordi vi ønsker å spille Champions League. Samtidig så ønsker jeg at vi skal fremstå på en god måte. Målet vårt er å spille godt for oss selv, for menneskene knyttet til klubben og for fansen. Jeg vil at de skal komme til stadion og tenke «wow, jeg liker hvordan de spiller»».

En av de store diskusjonstemaene etter seieren mot Sunderland var Guardiolas vraking av Joe Hart. Prioriteringen av Willy Caballero har bragt følelser i sving hos mange City-supportere. Den sympatiske engelskmannen har alltid hatt en høy stjerne hos den lyseblå fanskaren, og mange fortviler over ryktene om at spilleren som kom fra Shrewsbury nå kan være på vei bort fra klubben. Samtidig spekuleres det i at Barcelonas keeper Claudio Bravo er på vei til Eastlands, men til tirsdagens oppgjør ser det ut som om Willy Caballero igjen er den foretrukne burvokteren. Den oppgaven gleder argentineren seg til å ta fatt på. «Det viktigste for meg er å fortsette å gjøre en god figur og å spille på den måten som manageren vil at vi skal spille» fortalte Caballero til Manchester Evening News. På spørsmål om Guardiolas spillestil innrømmet argentineren at det er en markant endring. «Det er en forandring. Vi tar stor risiko når vi spiller oss ut i det bakre leddet, og jeg gjorde en stygg miss innledningsvis mot Sunderland. Etter den feilen gikk det imidlertid mye bedre, og hvis vi skal spille på den måten er vi avhengig av å få noen minutter sammen».

Manchester City begynner også å få mer erfaring med spill i Europa, men for én markant nysignering vil tirsdagens oppgjør bli litt mer spesiell. «Hver eneste kamp teller hvis vi skal nå drømmen vår om å vinne Champions League». Ordene tilhører John Stones, og for en uke siden ville de ordene bare vært fantasi for den talentfulle midtstopperen som da tilhørte Everton. Nå er imidlertid Manchester hans nye hjemsted, og det var troppen til Champions League-kvalifiseringen som først avslørte at engelskmannen var klar for Manchester City. «Dette er et nytt kapittel for meg. Forhåpentligvis kan jeg bli her lenge og fortsette å forbedre spillet mitt og med det bli en vinner».

Den rumenske toppdivisjonen har akkurat begynt, og Steaua har så langt imponert med tre seiere i de tre første kampene og målforskjellen 6-1. I helgen ble det seier med 2-0 borte mot FC Botosani etter scoringer av Hamroun og Tanase. Manager Laurentiu Reghecampf er forøvrig tilbake i Steaua Bucuresti etter et opphold i Saudi-Arabiske Al Hilal. Under hans ledelse har de tidligere slått ut Ajax i Europaligaen og beseiret Chelsea 1-0 hjemme i Bucuresti i samme turnering.

Nicolas Otamendi er tilbake fra sin skade, og kan komme inn i lagoppstillingen, men Aleksandar Kolarov bet overraskende godt fra seg som midtstopper mot Sunderland. Pablo Zabaleta kan komme inn på høyreback for Bacary Sagna. Jesus Navas kan også få spilletid etter at han var involvert i det avgjørende målet mot Sunderland, men det er fortsatt litt usikkert hvordan Pep Guardiola ønsker å komponere laget. Vi tipper følgende lag: Caballero – Zabaleta, Stones, Otamendi, Clichy – Fernandinho, Delph – Sterling, Silva, De Bruyne – Agüero.

Kampen vises på Viasat Fotball med avspark 20:45.

Dommer er italienske Daniele Orsato.

Legg igjen en kommentar