Stones’ første intervju

John-Stones-City-800x504John Stones forteller i sitt første intervju med CityTV om hvilke forventninger han har til å spille for City og verdens beste manager.

Etter at John Stones signerte for City mandag kveld (det ble først offentliggjort tirsdag) var selvsagt CityTV på plass og intervjuet midtstopperen som satte ny overgangsrekord for engelske forsvarsspillere da City hentet ham fra Everton for £47,5 millioner.

«Jeg er sjokkert. Tom for ord. Det har vært en lang dag, så jeg klarer ikke helt å beskrive hva jeg føler akkurat nå. Det er blandede følelser, mange folk å fortelle om dette til og ren glede. Jeg kan knapt vente med å komme i gang. Jeg ringte akkurat til mamma og fortalte at jeg ikke klarer å tro at dette er sant – at jeg er her nå i en så stor klubb og skal spille for den beste manageren i verden. Det hele er så surrealistisk. Jeg antar at jeg vil bruke et par uker på å finne meg til rette, men jeg er superentusiastisk over å være her.»

«Grunnen til at jeg valgte City var manageren, laget … Vi har spilt mot City så jeg visste at de var et godt lag. Jeg snakket med en del av gutta som er her, som Joe (Hart) som ville at jeg skulle komme. Joe og Raheem sa at jeg kom til å like meg her, men de trengte ikke å overtale meg for mye, for jeg var i grunnen solgt allerede. Etter å ha fått trent her noen dager er jeg sikker på at jeg kommer til å føle meg som hjemme her. Jeg har bare vært her noen timer nå, men det er allerede en god følelse.»

«For meg personlig er dette et nytt kapittel i livet, men for City er dette spennende tider. Den første kampen for sesongen på lørdag er alltid en stor anledning og jeg håper at vi kan få en god start på sesongen.»

På spørsmål om hva Stones kan tilføre Citys forsvar svarer han først spøkefullt at han håper på flere clean sheets. «Jeg skal prøve å sette spor etter meg, men fortsette å spille på samme måte som jeg alltid har spilt. Jeg håper det er det de har sett i meg i de kampene jeg har spilt for Everton og England. Jeg ønsker å være så trygg på meg selv som jeg kan og gjøre alt jeg kan for at laget skal vinne kamper.»

Stones får i intervjuet også spørsmål om alle de nye unge spillerne City har kjøpt i sommer, og om han føler at dette kan være starten på en ny æra. «Ja, og det var definitivt noe som gjorde at jeg fikk lyst til å gå til klubben, ungdommeligheten. Jeg liker like mye som alle andre å se på fotball, og å få spille med de spillerne som er her og alle de nye unge spillerne som er kommet inn, håper jeg vil gjøre at jeg selv tar steget opp til neste nivå. Spillerne som er her er topp kvalitet, så jeg tror at vi skal klare å få til noe helt spesielt sammen.»

Citys nye nummer 24 er tydelig også en stor fan av Pep Guardiola og har stor tro på hva den tidligere Barcelona- og Bayern München-manageren kan få ut av ham. «Jeg vet at det er mye med hvordan jeg spiller som kan forbedres, og jeg vet 110 % sikkert at det er det riktige valget å spille for han. Jeg er så takknemlig for at jeg får komme her og trene med de beste og bli bedre dag for dag. Han er en vinner og jeg tror at det vil smitte over på oss andre og gi oss lyst til å vinne hver kamp.»

Noe annet som bli nytt for Stones er å spille i Champions League, noe han ikke har erfaring med fra tidligere. «Det blir stort! Jeg kom faktisk hit forrige sesong for å se kampen mot Real Madrid. Det å se en kamp på tv og å se den i virkeligheten gir en helt annen opplevelse. Jeg har snakket med folk som sier at det å spille i Champions League er så annerledes og så unikt. Jeg tror det er slike øyeblikk jeg vil ønske å verdsette og jeg håper at jeg kan gi laget noe nytt, og som kan ta oss steget opp til neste nivå.»

Først må imidlertid City slå Steua Bucuresti i to play-off-kamper, men før det igjen er det serieåpning i Premier League som gjelder. På spørsmål om hva han tror om tittelkampen denne sesongen svarer Stones at han føler seg rimelig trygg på at City kommer til å være med og kjempe i toppen. «Det er mange sterke lag og alle kjøper inn nye spillere, til og med spillere som ingen har hørt om. Det er spennende tider for Premier League. Vi vet alle at det ikke er enkle kamper i denne ligaen, så dette blir spennende også for meg.»

Intervjuet avsluttes med at Stones forteller litt om hva han liker å gjøre utenfor fotballbanen, og forteller da at han liker en god latter. «Jeg er en type som liker meg ute, så jeg prøver å komme meg ut og rundt omkring.» Han avslutter også intervjuet med å fortelle at han og Joe Hart har «pranket» noen av lagkameratene allerede, men vil ikke avsløre hva spøken går ut på.

silva-kolarov-stones-nasriSiden intervjuet ble gjort har Stones vært på sin første trening med City, og ut fra bildene kan det se ut som om han allerede har funnet seg godt til rette og trives i selskap med sine nye lagkamerater. Flere bilder finnes på Citys offisielle nettside.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar