Disse spillerne skal være uønsket

NasriPep Guardiola ønsker å slanke City-stallen ved å kvitte seg med minst tre av førstelagsspillerne. I tillegg til Eliaquim Mangala og Wilfried Bony, er Samir Nasri en av dem som ikke fikk plass i Pep Guardiolas Champions League-tropp til kampene mot Steua Bucuresti.

Den klart største overraskelsen da UEFA tirsdag morgen på sine nettsider la ut Champions-League-troppen som City hadde sendt inn i forbindelse med de to play-off-kampene mot Steua Bucuresti, var John Stones – som på det tidspunktet ikke offisielt var blitt offentliggjort som City-spiller. Det stjal det meste av medienes oppmerksomhet, men noen la også merke til hvilke navn som ikke var å finne i troppen, og som det nå skrives kan være på vei bort fra City.

Som tidligere nevnt var hverken Eliaquim Mangala eller Wilfried Bony med til Sverige da City tapte 2-3 for Arsenal, selv om begge spillerne var friske og kampklare. På en pressekonferanse fortalte Pep Guardiola at «de er for øyeblikket Manchester City-spillere. På samme måte som Sagna er Mangala nylig tilbake (fra ferie). Bony kunne ha vært med da han har hatt en god preseason, men det er et problem når en allerede har med seg tre angrepsspillere. Så i stedet for at han ble med og kanskje ikke fikk spille, var det bedre at ble igjen hjemme og trente. Det var grunnen (til at han ikke var med i troppen). Bony er en fin fyr og han har trent veldig godt, så jeg har ikke noen problemer med det.»

Men da UEFA offentliggjorde Citys Champions League-tropp var hverken Mangala eller Bony med der, og heller ikke Samir Nasri. Britiske medier, for eksempel The Telegraph, hevder  å vite at Nasri har fått beskjed om å finne seg en ny klubb, og skal også sitte på informasjon om at Guardiola ikke har vært imponert over det Nasri har vist i pre-season, og at han har fått beskjed om å gå ned i vekt. AC Milan, Inter og Roma skal være interessert i Nasri, men City ønsker seg £17 millioner for å la ham gå.

Wilfried Bony, på sin side, skal være på vei til Everton. Det var lenge trodd at Bony kom til å bli en del av avtalen da City hentet John Stones, men det viste seg ikke å stemme. Forhandlingene mellom City og Everton om Bony skal imidlertid fortsatt pågå, og City håper selvsagt å få igjen mest mulig av det de betalte for Bony da han ble handlet fra Swansea i januar 2015 for £25 millioner.

Eliaquim Mangala er ikke den eneste midtstopperen som kan være på vei bort fra City. Jason Denayer har lenge vært spådd å kunne bli en midtstopper i verdensklasse, men har vært utleid fra City de siste to sesongene – først til Celtic, og så til Galatasaray. Nå er han tilbake i City, men Manchester Evening News skriver at Denayer skal være svært skuffet over å ha fått lite med spilletid i sommerens pre-season-kamper og ønsker seg nå bort fra City, fordi han tror han vil få svært begrenset med spilletid av Pep Guardiola. Da City møtte Arsenal i Göteborg søndag kveld valgte Pep Guardiola å starte med to spillere som i utgangspunktet ikke er midtstoppere i den posisjonen (Aleksandar Kolarov og Fernando), mens Jason Denayer måtte finne seg en plass på benken. Til tross for at City gjorde hele ti bytter i løpet av kampen, var Denayer den eneste som måtte holden benken varm kampen ut, uten å få komme inn. Nå som også John Stones er kommet til klubben, kan det bli enda vanskeligere for Denayer å få spilletid.

Den unge belgieren skal være ønsket tilbake av Galatasaray, og Galatasaray-direktør Levent Nazifoglu skal ha bekreftet at de er i samtaler med City om å få kjøpe Denayer, som i motsetning til Mangala, Nasri og Bony faktisk er tatt ut i Citys Champions League-tropp til kampene mot Steua Bucuresti.

Hele troppen:
Joe Hart
Willy Caballero
Bacary Sagna
Pablo Zabaleta
Aleksandar Kolarov
Gaël Clichy
John Stones
Jason Denayer
Nicolas Otamendi
Fernando
Raheem Sterling
Jesus Navas
Kevin De Bruyne
Fabian Delph
Leroy Sané
David Silva
Fernandinho
Yaya Touré
Nolito
Sergio Agüero
Kelechi Iheanacho

De oppmerksomme vil nok her legge merke til at heller ikke Vincent Kompany eller Ilkay Gundogan er med i troppen, noe som henger sammen med at disse fortsatt er skadet og ikke kunne spilt uansett. Troppen gjelder bare for play-off-kampene, og hvis City tar seg videre til gruppespillet skal det sendes inn ny tropp.

Relaterte saker

5 svar

  1. Finn Harald Rode Olsen sier:

    Skal ikke hurtigtoget Kolarov selges??? Overlever han atter en gang. Skuffende dersom det ikke satses på Jason Denayer dersom som han er så god som det skrives. Litt paradoksalt at det er år og dag siden har fått fram en god spiller fra egne rekker. Look to Tottenham…

Legg igjen en kommentar