City bekrefter: Moreno i boks!

marlos_morenoCity fortsetter sommerhandlingen. Siste tilskudd er colombianske Marlos Moreno, som hentes fra Atletico Nacional og lånes ut til Deportivo La Coruna.

Det er en dårlig skjult hemmelighet hvilke spillere City forsøker å hente inn, og at Marlos Moreno nå bekreftes som City-spiller kommer absolutt ikke som noen overraskelse. Flere medier bekreftet allerede for en uke siden at Moreno var klar for City, men det er altså ikke før nå at klubben selv gjør det.

Som vi skrev om for en snau uke siden kunne da Deportivo La Coruña bekrefte at de ventet Moreno inn for at han skulle undertegne på utlånsavtalen som sier at han går på lån fra City til den spanske klubben for hele sesongen 2016/17. Det skjer etter at City, i følge media, har betalt den colombianske klubben Ateltico Nacional £4,75 millioner for å kjøpe Moreno, og deretter gitt 19-åringen en femårskontrakt.

Angriperen ble født i Medellin, som er den nest største byen i Colombia, og også byen hvor Atletico Nacional holder til. Moreno var en av stjernene som forrige sesong hjalp klubben til å vinne Copa Libertadores, Sør-Amerikas svar på Champions League, og scoret tre ganger i de første tre kampene i den turneringen. Moreno fikk også tidligere i år sin debut for Colombias landslag, og var i sommer involvert i fire kamper for Colombia i Copa America og fikk seg også et mål da han scoret kampens siste mål da Colombia tapte 2-3 for Costa Rica.

Etter å ha undertegnet for City kunne Moreno fortelle den offisielle nettsiden at City er en av de største klubbene i verden og at det vil være en fin erfaring å være en del av en så stor klubb.

«Jeg vil prøve å gjøre det meste ut av det. Pep Guardiola er en av de beste managerne i verden. Jeg tror at han er veldig opptatt av unge spillere og at han kan gjøre dem bedre både taktisk og teknisk. Det vil være strålende å jobbe med ham og bli en del av et flott lag.»

På spørsmål om hvordan han vil beskrive spillestilen sin, svarer Moreno at spillet hans er basert på fart og ferdigheter. «Jeg tror at jeg er god på én-mot-én-situasjoner. Jeg kan spille både som midtspiss, venstreving eller som en 10-er. For å være ærlig trives jeg best som midtspiss. I den forrige klubben min, Nacional, fikk jeg sjansen til å spille som en 9-er. Jeg tror at jeg ble toppscorer to ganger med dem, så ja … det liker jeg.»

På spørsmål om hva som har vært høydepunktet så langt i karrieren er ikke Moreno i tvil om at det var å vinne Copa Libertadores. «Det var noe vi lenge hadde drømt om å vinne, og det var noe som var vakkert, både for klubben, for meg, for familien min og for Atletico Nacional-fansen også.»

Moreno er heller ikke i tvil om at dette var rett tidspunkt å signere for City. «Det er en grunn til at ting skjer, og i dag fikk jeg sjansen til å signere for City. Det var en grunn til at de ønsket å signere meg.» Moreno svarer videre at idolene hans innen fotball er Cristiano Ronaldo og Andrés Iniesta. «Jeg liker måten Cristiano spiller på og mentaliteten hans. Iniesta er en spiller med en imponerende teknikk, og jeg liker måten han leser spillet på. Det er fantastisk!»

Når Moreno ikke spiller fotball liker han å spille bordtennis, og han forteller at han i fritiden alltid pleier å spille bordtennis. I Nacional spilte jeg alltid bordtennis med lagkameratene mine.»

Nå er det imidlertid på fotballbanen Moreno først og fremst skal imponere, og også City-direktør Txiki Begiristain har stor tro på at Moreno vil lykkes i City. «Her er en anvendelig spiller so fortsatt lærer, men vi tror at han har en fantastisk fremtid i fotballen og i City. Han scorer mål og er en intelligent spiller, så vi er svært tilfreds med å ha signert ham.»

For få dager siden kunne City bekrefte kjøpet av en annen 19-åring fra Sør-Amerika, nemlig brasilianske Gabriel Jesus, som i disse dager spiller for Brasil i OL. Heller ikke han blir å se i City-drakt med det første, i og med at han først skal fullføre sesongen for Palmeiras i Brasil, men i fremtiden kan altså de to jevnaldrende sør-amerikanerne bli å se på topp for City.

Relaterte saker

6 svar

  1. Er desse spillerne vi har i eget akademi så dårlige vi må kjøpe en hel haug for å fylle opp stallen

  2. Handler jo ikke om å kjøpe en haug. Men vi har sikret oss et par av de største og mest ettertraktede talentene i verden. Ser ikke hvordan det kan være annet enn utelukkende positivt.

  3. Desu Merih Jr. Vi har mange gode i stallen, han er vell en del av planen til Guardiola i fremtiden siden han blir hentet!

  4. City satser stort på unge spillere som Sterling, f.eks.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *