Gabriel Jesus har signert!

gabriel-jesusManchester City kan nå bekrefte at Gabriel Jesus har signert for klubben. Det er i skarp konkurranse med en haug av toppklubber at City sikrer seg det utrolige brasilianske talentet.

19 år gamle Jesus blir regnet som et av de aller største talentene i Sør-Amerika, og ble kåret til «beste nykommer» i den brasilianske ligaen i 2015, der han i fjor debuterte for sitt lag Palmeiras. 19 mål på 54 kamper (36 fra start) har det blitt i ligaen siden den gang, i tillegg til spill på aldersbestemte landslag. Angriperen er også tatt ut i Brasils OL-tropp, og skal dermed representere landet sitt på hjemmebane under OL. City er ikke de eneste som har lagt merke til kjempetalentet, for  Jesus var også sterkt ønsket av blant andre Barcelona, Real Madrid og Bayern München. Lagkamerat i OL, Neymar, skal ha forsøkt å overtale Jesus om å velge Barcelona foran City, men 19-åringen valgte altså City.

Det skrives i diverse medier at City betaler Palmeiras £27 millioner, og at han har skrevet under på en femårskontrakt med City, noe som binder ham til de lyseblå fram til sommeren 2021. Før Jesus kommer til Manchester skal han imidlertid fullføre sesongen med Palmeiras, noe som gjør at det ikke blir før i desember at Jesus blir å se i City-drakt.

«Manchester City er en av de beste klubbene i verden, så jeg er veldig glad for å signere», kunne Jesus fortelle Citys offisielle nettside. «Vi har mange store talenter i laget og en fantastisk manager i Pep Guardiola som jeg kan lære mye fra. Jeg ser fram til å vise City-fansen hva jeg kan gjøre og jeg tror at vi kommer til å ha en flott framtid sammen!»

At nettopp Pep Guardiola, av mange regnet som verdens beste manager, er sjef for City-laget, kan ha vært med på å overbevise Jesus om at City var riktig klubb å velge. Guardiola skal selv ha ringt til Jesus i forrige uke for å overbevise ham om at å gå til City ville være det beste valget.

Gabriel Fernando de Jesus, som er hans fulle navn, vokste opp i Sao Paulo, og bemerket seg med å score 54 mål på 48 kamper for amatørklubben Anhanguera. Palmeiras kom da på banen og sikret seg 16-åringen (i 2013) og benyttet 2014 til å score 37 mål på 22 kamper for U17-laget deres. Året etter var det altså duket for debut på A-laget, før han altså i år går til City etter å ha steget i verdi i rekordfart.

Relaterte saker

13 svar

Legg igjen en kommentar