City nær å signere tre spillere

sane-moreno-jesus-stonesI løpet av kort tid kan City ha signert tre nye spillere. Både Leroy Sané, Marlos Moreno og Gabriel Jesus skal være svært nær å signere for de lyseblå. I tillegg kan Evertons John Stones også være på vei. Vi oppsummerer alle ryktene og spekulasjonene som har versert den siste tiden.

Som alltid på denne tiden av året spekuleres det heftig i hvilke spillere City kommer til å kjøpe foran den nye sesongen, og med ny manager på plass har avisjournalistene fått ekstra mye å skrive om denne sommeren. Så langt har Ilkay Gundogan, Nolito og Oleksandr Zinchenko signert, i tillegg til et par yngre og lovende akademispillere. Flere skal imidlertid være på vei, og innen kort tid kan tre spillere til bli presentert som nye City-spillere.

Den første av dem er tysk-franske Leroy Sané, som blir den desidert dyreste av de tre. Pep Guardiola har tidligere bekreftet at han svært gjerne ønsket seg Sané til City, men at City og Schalke først måtte bli enige om en pris. Det skal nå ha skjedd ifølge tyske Bild, som mener å vite at City etter lange forhandlinger til slutt godtok å betale £31,2 millioner for Sané, en sum kan stige til £46,5 millioner. Deretter har det blitt rapportert at 20 år gamle Sané etter å ha tatt farvel med lagkameratene sine i Schalke i går fløy til Manchester for å diskutere personlige betingelser og gjennomgå den obligatoriske medisinske testen. Kicker mener imidlertid å vite at Sané nå ikke er i Manchester likevel, men at han venter i Tyskland på at avtalen skal bli signert. Samtidig skal Schalkes sportsdirektør Christian Heidel ha uttalt at om ikke overgangen er i boks innen i morgen skal Sané være med Schalke til Østerrike der Schalke om få dager skal spille treningskamp mot Bologna. Det skal likevel være ventet at Sané i morgen vil bli presentert som ny City-spiller.

Midtbanespilleren har ikke mer enn én hel sesong bak seg på toppnivå, da han var på banen i 33 kamper for Schalke forrige sesong i Bundesliga. Kantspilleren scoret 8 ganger og fikk i fjor høst også sin debut på det tyske landslaget.

Denne vidoen viser noe av det Sané gjorde for Schalke forrige sesong:

En spiller som muligens allerede er klar er colombianske Marlos Moreno. Selv om ikke City har bekreftet noe offisielt, hevdes det fra flere hold at 19-åringen har signert for City i en avtale som skal være verdt £8 millioner. Angriperen kommer fra hjemlige Atlético Nacional, og sa takk for seg ved å hjelpe klubben sin til å vinne prestisjefulle Copa Libertadores da Atlético Nacional slo Independiente fra Ecuador over to kamper. Moreno skal ha gjort sakene sine svært så bra i disse to kampene, og fikk tidligere i år også sin debut for Colombias A-landslag. I sommer var han involvert i fire kamper for Colombia i Copa America og fikk seg også et mål da han scoret kampens siste mål da Colombia tapte 2-3 for Costa Rica.

Selv om Moreno blir City-spiller, er likevel ikke tanken at han skal spille for City med det første. Deportivo La Coruña kunne nemlig i dag fortelle spansk presse at de forventer at Moreno lander i Spania i dag for å signerte på en utlånsavtale som sier at Moreno skal spille for den spanske klubben hele den kommende sesongen. Så snart Moreno lander vil han da gjennomgå en medisinsk test og gjennomgå alle formaliteter. Det ryktes at avtalen mellom Deportivo La Coruña og City innbefatter en klausul som sier at Moreno kan bli værende et år ekstra etter denne sesongen, så det virker lite sannsynlig at Moreno blir å se i City-drakt i den nærmeste tiden. Problemer med å skaffe arbeidstillatelse kan være en grunn til at City ønsker å løse situasjonen på denne måten.

Denne videoen viser noe av det Moreno har å by på:

Et annet «vidunderbarn» som skal være svært nær å signere for City er brasilianske Gabriel Jesus. Det er forsåvidt en stund siden det første gang ble skrevet at Jesus skulle være svært nær en overgang til City, men også her ser det ut til at det har tatt sin tid å få alle formaliteter på plass i kontraktene som skal undertegnes mellom klubber, eiere, agenter og spiller. 19-åringen skal være regnet som et av de aller største talentene i Brasil, og ifølge brasilianske Globo Esporte ble City for et par dager siden enige med Jesus’ klubb, Palmeiras, om å betale totalt 32 millioner euro for Jesus (£27 millioner). 20 millioner euro vil gå til Palmeiras, mens de resterende 12 millionene vil gå til to andre aktører som dele de økonomiske rettighetene til den unge angrepsspilleren. Noe som imidlertid mangler er en underskrift fra Jesus selv, da han for tiden gjør seg klar for å spille OL-fotball for Brasil i hjemlandet. Der skal han blant annet spille sammen med Barcelonas Neymar, som for noen dager innrømmet at han prøvde å overtale Jesus til å signere for Barcelona. Flere andre storklubber skal også ha vært svært interessert i å skaffe seg kjempetalentet, men Jesus’ agent uttalte tidligere i uken at de var kommet svært langt i forhandlingene med City. Så gjenstår det altså å se om vi må vente til etter OL for å finne ut av om Gabriel Jesus blir City-spiller eller ikke. Om han skulle bli City-spiller vil Jesus sannsynligvis bli lånt ut igjen til Palmeiras, slik at han kan fullføre sesongen der.

Også for Gabriel Jesus finnes det diverse «skrytevideoer» på Youtube. Dette er en av dem:

En annen spiller som etter hvert kan bli City-spiller er Evertons John Stones. City skal visstnok være i samtaler med Everton om den engelske midtstopperen, og Everton skal visstnok ønske så mye som £50 millioner for 22-åringen. City skal imidlertid ikke være villige til å betale mer enn £40 millioner, og det ryktes nå at City har lagt inn et bud i denne størrelsesorden og kalt det et «take it or leave it»-tilbud for Everton. Pep Guardiola skal ønske å styrke Citys forsvar, men har allerede styrket det ved å få tilbake Jason Denayer, som har vært på utlån de to siste sesongene, først i Celtic og deretter i Galatasaray. I sommer har han imidlertid trent med City og var også på banen i kampen mot Dortmund i Kina, men det skrives nå at Galatasaray svært gjerne ønsker seg Denayer tilbake i Tyrkia. Om City skulle kjøpe John Stones kan det imidlertid være dårlig nytt for Denayer, som i sommer spilte for Belgia i EM.

En annen spiller som kan være aktuell for utlån er Wilfried Bony. Hull skal ønske å låne ivorianeren, som ikke har ting til å stemme i City-drakta etter at han signerte fra Swansea for halvannet år siden. Også Swansea skal være interessert i å hente Bony tilbake, men skal være bekymret med tanke på ivorianerens lønnskrav.

Relaterte saker

1 svar

  1. 6. august 2016

    […] vi skrev om for en snau uke siden kunne da Deportivo La Coruña bekrefte at de ventet Moreno inn for at han […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.