Angus Gunn ble straffehelt

angus-gunn
City slo Borussia Dortmund i Shenzen i Kina etter at Angus Gunn reddet tre av straffesparkene i straffekonken.

Som en del av oppkjøringen til den kommende sesongen har Pep Guardiola tatt med seg sine spillere til Kina, der laget har trent den siste tiden. I tillegg var det meningen at City skulle spille to treningskamper som en del av den årlige International Champions Cup, den første mot Manchester United og den andre mot Borussia Dortmund. Kampen mot United i Beijing ble imidlertid avlyst grunnet store nedbørsmengder og en bane som rett og slett var for farlig å spille på. Dermed ble det med den ene kampen mot Dortmund, der Pep Guardiola faktisk valgte å starte med en ganske lik ellever som han stilte med mot Bayern München i hans første kamp som manager. Eneste forskjell var at Nicolas Otamendi var kommet inn i forsvaret, mens Gäel Clichy var kommet inn på venstre kant og Fabian Delph på sentral midtbane. Overraskende nok startet City med tre i forsvar – Tosin Adarabioyo, Nicolas Otamendi og Aleksandar Kolarov, og i både denne og i forrige treningskamp har City-fansen fått se Pep Guardiola prøve seg frem med noe utradisjonelle valg.

Kampen mot Dortmund vil uansett ikke skrive seg inn i historiebøkene som noe stort oppgjør, noe forholdene må ta mye av skylda for. Banen var på ingen måte i perfekt stand, og spillerne slet til tider med å holde seg på beina på den våte gressmatta. Om banen skal ta skylda for noen stygge feilpasninger i den første omgangen skal være usagt, men både Willy Caballero og Tosin Adarabioyo kunne iallfall puste lettet ut etter at Dortmund ikke utnyttet store muligheter som oppsto etter at de to sendte ballen rett til en gulkledd, som dermed kom alene med keeper. Caballero sendte sågar to ganger ballen rett til en Dortmund-spiller da han tilsynelatende så ut til å ha full kontroll.

Det manglet likevel ikke på sjanser, og begge lag slapp til tider lett gjennom motstandernes forsvar. City kunne scoret allerede etter ni minutter da Jesus Navas la tilbake til Fabian Delph som fra god posisjon ikke traff ballen skikkelig, og det hele endte med en slapp avslutning som gikk utenfor. Citys største sjanse i den første omgangen kom på overtid, da Kelechi Iheanacho burde ha gitt de lyseblå ledelsen fra kort hold. Keeper var imidlertid raskt ute og fikk avverget.

Begge lag gjorde en rekke bytter i pausen, noe som sørget for at pausen ble noe utvidet, da det ble vel mange nummer for fjerdedommer å taste inn på tavla si på én gang. For City kom Pablo Maffeo, Sergio Agüero, Wilfried Bony, David Silva, Yaya Touré, Angus Gunn og Aleix Garcia inn, og det skulle også bli tre bytter til utover i omgangen da Angelino, Raheem Sterling og Nolito kom inn kort tid før slutt. Sistnevnte fikk dermed sin debut i City-trøya (om enn ikke i obligatorisk kamp).

Citys scoring skulle komme 11 minutter før slutt da David Silva lurte offsidefella til Dortmund, og dermed kunne sende enkelt til Sergio Agüero som fikk en enkel jobb med å sende City i ledelsen. Dortmund-spillerne var rasende på dommer Fu Ming da de ikke fikk straffe da klokka passerte 90 minutter, men skulle likevel få sitt utligningsmål – fem minutter på overtid. Slitne City-spillere sov på en corner, noe som sørget for at Christian Pulisic fikk skyte fra god posisjon og i mål. Dermed endte kampen 1-1 etter ordinær tid, og det hele skulle avgjøres på straffesparkkonkurranse. Det ble en lang og spennede affære, der Aleix Garcia startet med å bomme for City, noe som ikke gjorde så mye, i og med at Angus Gunn reddet det påfølgende straffesparket fra Felix Passlack. Tosin Adarabioyo, Fernandinho, David Silva og Sergio Agüero scoret imidlertid for City, og da alle de fem første straffene var tatt for begge lag sto det 4-4. Dermed måtte det ekstrastraffer til, og Nolito fikk æren av å score sitt første mål i City-drakt da han satte Citys sjette straffe i mål. Også Dortmunds sjette gikk i mål, og da Raheem Sterling bommet på Citys syvende, var Angus Gunn tvunget til å redde om ikke City skulle tape. Det gjorde han, og da Jose Angel Tasende scoret på Citys åttende straffespark og Angus Gunn nok en gang reddet, ble det City som stakk av med det ene ekstrapoenget en seier på straffespark i International Champions Cup gir.

20 år gamle Gunn ble dermed dagens helt for City etter å ha reddet tre straffer, og var naturligvis strålende fornøyd etterpå. «Denne turen har vært fantastisk for meg. At Joe var med i EM og kom sent tilbake har gitt meg en mulighet og jeg håper at jeg kan vise manageren hva jeg er i stand til. Vi har fortsatt én, kanskje to, kamper igjen av pre-season, så jeg håper jeg kan få en sjanse til, så får vi se hva som skjer videre.»

Den mulige ekstra treningskampen Gunn snakker om, blir mot skotske St. Johnstone. Kampen er nå bekreftet, og vil bli spilt kommende onsdag bak lukkede dører i Manchester.

Laget mot Borussia Dortmund: Willy Caballero (Angus Gunn 46) – Aleksandar Kolarov (José Angel Tasende 78), Nicolas Otamendi (Pablo Maffeo 46), Tosin Adarabioyo – Gaël Clichy (David Silva 46), Fabian Delph (Yaya Touré 46) (Raheem Sterling 85), Fernandinho, Fernando (Aleix Garcia 46), Jesus Navas (Jason Denayer 46), Oleksandr Zinchenko (Sergio Agüero 46), Kelechi Iheanacho (Wilfried Bony 46) (Nolito 85)

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar