Tap mot gamleklubben

bayern-city

Det ble tap mot Bayern München i første kamp for Pep Guardiola som City-manager. Akkurat det så ikke ut til å plage spanjolen altfor mye. Dessuten er han på spillerjakt.

City stilte med en blanding av førstelagsspillere og ungdomsspillere da de lyseblå spilte sommerens første pre-season-kamp i München. Kampen var Pep Guardiolas første som Manchester City-manager, og i kampen mot klubben han kom fra, altså Bayern München, valgte spanjolen som ventet å stille med en blanding av unge og etablerte spillere, i tillegg til at han gjorde mange bytter underveis. Guardiola har tidligere annonsert at spillerne i klubben ikke kan leve på gamle bragder, og at han vil gjøre sin egen vurdering av hvilke spillere han ønsker å satse på videre. Mange spillere var nok derfor interessert i å vise seg fram på Allianz Arena i går kveld for deres nye sjef.

Pep Guardiola er kjent for å omskolere spillere til å spille i nye posisjoner, og spanjolen overrasket også i går ved å sette Aleksandar Kolarov til å spille midtstopper. Det viste seg imidlertid å ikke bli noen umiddelbar suksess, og han og resten av forsvaret greide ikke å forhindre hjemmelaget fra å komme til flere store muligheter i løpet av den første omgangen. Willy Caballero sto imidlertid som en levende vegg i City-buret og reddet alt som kom. Etter et kvarter spilt måtte argentineren i aksjon da Ribery og Alaba kombinerte. På avslutningen fra hjørnet av femmeteren var imidlertid Caballero der og fikk avverget. Etter knappe halvtimen spilt var det hjemmelagets Greens tur til å avslutte, men igjen var Caballero på plass på det lave skuddet da Green ble spilt alene igjennom og fikk slått ballen over. En glimrende redning av Caballero! Og etter 35 minutter var Caballero nok en gang på plass da Ribery enkelt kom seg forbi Fernando og Barker, og spilte til Green. Caballero fikk imidlertid avverget. Til tross for den strålende innsatsen ble argentineren byttet ut til pause til fordel for ungdomskeeper Angus Gunn.

På høyreback spilte Pablo Maffeo, som også gjorde en meget god figur. Den 19 år gamle spanjolen fikk også fullføre kampen, og hadde mange gode involveringer. Med seg i midtforsvaret hadde Kolarov Tosin Adarabioyo, som var uheldig et kvarter før slutt i situasjonen som kom til å ende med kampens eneste mål. Adarabioyos klarering endte rett i dommeren, som endte opp med å ha målgivende til Erdal Öztürk som takket være dommeren dermed ble spilt gjennom. Den tysk-tyrkiske spilleren skjøt via en City-spiller, noe som gjorde at Angus Gunn ble satt fullstendig ut av spill da ballen forandret kraftig retning. Selv om mye av farten var tatt ut av skuddet, befant Gunn seg på feil fot, og rakk ikke å kaste seg ned tidsnok for å fange ballen. Scoringen ble kampens eneste, etter en kamp der hjemmelaget dominerte stort i første omgang, mens City tok over i andre.

I første omgang spilte Jose Angel («Angelino») Tasende venstreback, før han i andre omgang ble flyttet opp på venstre kant da Gaël Clichy ble byttet inn. Angelino viste også lovende takter, og etter kampen kunne Pep Guardiola avsløre at han var imponert over det Angelino hadde vist. «Det var et veldig spesielt øyeblikk for meg,» kunne Angelino røpe etter kampen til City TV. «Jeg hadde ikke forventet å spille hele kampen, men jeg vil si takk til Pep og hele støtteapparatet. Forhåpentligvis kan jeg få noen flere minutter i løpet av denne sommerturneen. «Jeg har nytt hvert eneste øyeblikk så langt, og jeg vil ikke at det skal slutte. Det er godt å se at han (Pep) tar med seg mange unge spillere på turneen. Jeg tror det viser at han ikke er en som bryr som om du er ung eller gammel. Så lenge du spiller godt nok får du sjansen.»

Både Pablo Maffeo og Angelino fikk skryt av Pep Guardiola etter kampen, i tillegg til Brandon Barker og nyinnkjøpte Zinchenko, som fikk sin første kamp for City. En annen som fikk mye skryt av Guardiola etter kampen var Yaya Touré, som i går kom inn i løpet av andreomgang og også var nære en scoring på et frispark som gikk like utenfor nærmeste kryss. «Jeg kjenner godt til kvalitetene hans», kunne Guardiola fortelle etter kampen. «Jeg møtte ham første gang i Barcelona og han er fantastisk».

Noe annet Pep Guardiola kunne bekrefte etter kampen var at City ønsker å kjøpe Schalkes Leroy Sane. «Sane er fortsatt Schalke-spiller. Vi har snakket med ham og Schalke vet at vi er interessert i ham, men slik det er for øyeblikket har vi ikke mange muligheter til å skaffe oss ham. Det er en uenighet mellom Manchester City og Schalke som er ganske stor. Jeg vet ikke hva som kommer til å skje, men akkurat nå er han hos Schalke.» Ryktene skal ha det til at Sane selv har levert inn en overgangssøknad til Schalke for å få fart på overgangen.

City reiser nå til Kina for å delta i International Champions Cup, en turnering City har deltatt i flere pre-seasoner på rad nå. Der skal de lyseblå møte Manchester United i første kamp, førstkommende mandag.

Citys lag mot Bayern München: Willy Caballero (Angus Gunn 46) – Pablo Maffeo – Tosin Adarabioyo, Aleksandar Kolarov (Sinan Bytiqi 66), Jose Angel Tasende – Fernandinho (gult kort) (Aleix Garcia Serrano 73), Fernando (Yaya Touré 56), Jesus Navas (Bersant Celina 56), Alexander Zinchenko (Fabian Delph 46), Brandon Barker (Gaël Clichy 46) – Kelechi Iheanacho (Wilfried Bony 46).

Ubenyttede reserver: Vincent Kompany, Samir Nasri, Bruno Zuculini, James Horsfield, Billy O’Brien, Manuel Garcia, Cameron Humphreys

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar