Klart for Guardiolas debut

Pep-Guardiola
City-spillerne befinner seg for øyeblikket i München der Pep Guardiola i kveld skal lede sin nye klubb mot sin gamle klubb. Det er duket for Pep Guardiolas debut som Manchester City-manager: Bayern München – Manchester City.

Nå er det riktignok ikke snakk om noe mer enn en treningskamp, den første av fire City skal spille i sommer. Det blir likevel et spesielt oppgjør, i og med at det er Pep Guardiolas første kamp som manager for Manchester City, og at han i sin første kamp skal lede City mot klubben han gikk fra, altså Bayern München. Det skjer på Allianz Arena i München i kveld, der Guardiola nok kommer til å være mer interessert i å teste ut spillere enn å vinne kampen.

Hele 34 City-spillere har blitt annonsert i troppen som reiser til Tyskland og deretter til Kina, der City skal møte Manchester United og Borussia Dortmund i International Champions Cup. Disse 34 spillerne er: Joe Hart, Willy Caballero, Angus Gunn, Billy O’Brien, Vincent Kompany, Pablo Zabaleta, Fernando Reges, Raheem Sterling, Samir Nasri, Nolito, Sergio Aguero, Aleksandar Kolarov, Wilfried Bony, Jesus Navas, Fabian Delph, David Silva, Gael Clichy, Fernandinho, Jason Denayer, Nicolas Otamendi, Bruno Zuculini, Yaya Toure, Kelechi Iheanacho, Alex Zinchenko, Pablo Maffeo, Tosin Adarabioyo, Bersant Celina, James Horsfield, Brandon Barker, Sinan Bytyqi, Angelino Tasende, Aleix Garcia, Manu Garcia, Cameron Humphreys.

Det er verdt å merke seg her at Kevin De Bruyne, Bacary Sagna og Eliaquim Mangala ikke er med etter å vært med lenge i sommerens EM, og fortsatt ikke er tilbake fra ferie. Flere av de andre City-spillerne som var med i EM og Copa America er imidlertid med på reisen, selv om noen av dem nettopp har unnagjort ferien og ikke har vært med på så mange treninger ennå. Dette gjelder for eksempel Joe Hart, Sergio Agüero, Nicolas Otamendi, Raheem Sterling, David Silva og Nolito.

En må regne med at Pep Guardiola kommer til å gjøre mange bytter underveis i disse kampene, for å la flest mulig spillere få muligheten til å vise seg fram. Kelechi Iheanacho er en av dem som nok er interessert i å vise at han bør være et fast innslag i Citys angrepsrekke den kommende sesongen, og også Jason Denayer, som har vært utlånt de to siste sesongene, er nok interessert i å vise at han kan konkurrere med Niocolas Otamendi, Eliaquim Mangala og Vincent Kompany om stopperplassene.

Kampen mot Bayern München i kveld vises i Norge på Viasat Sport med sendestart 20.25.

Se oppdatert terminliste for hele sesongen, inkludert sommerens treningskamper.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.