Hvordan Guardiola overtalte Gundogan

gundoganIlkay Gundogan snakker ut om hvordan Pep Guardiola overtalte ham til å signere for Manchester City.

Det har dukket opp en del nye fjes på Etihad så langt i sommer, og flere kommer det garantert til å bli. Den første av sommerens nye signeringer var tyske Ilkay Gundogan, som i begynnelsen av juni ble hentet fra Dortmund for £21 millioner. I går ble han for første gang presentert for City-fansen, og i den forbindelse snakket han også om hvordan Pep Guardiola hadde overtalt ham til å komme til City. Både Manchester United og Real Madrid var nemlig også svært interessert i 25-åringen, som nå blir å se i lyseblå drakt framover.

Citys nye manager var nemlig så begeistret for Gundogan at han valgte å satse på ham, i stedet for spillere som Paul Pogba, Toni Kroos, Thiago Alcantara og Renato Sanches. «Han fortalte meg at han trenger en spiller som meg på den sentrale midtbanen», kunne den tidligere Dortmund-spilleren fortelle. «Jeg liker å ha ballen i beina, spille pasninger og skape sjanser for lagkameratene mine. Jeg tror det er det som gjør meg sterk. Jeg håper det er kvaliteter som vi trenger her.»

«Jeg spilte åtte år i Bundesliga og i løpet av de siste ukene, eller siste månedene, ble jeg mer og mer sikker på at det var på tide for meg å prøve noe nytt. Et nytt kapittel i et nytt land. Jeg har lyst å overbevise i et nytt land, en ny liga og i en ny klubb. Jeg fikk muligheten til å bli en del av Manchester City, noe som er en stor mulighet for meg og en stor klubb å komme inn i.»

Gundogan pådro seg en kneskade på slutten av forrige sesong da han fikk kneskålen ut av ledd og har siden han kom til Manchester for en måned siden stort sett vært å se på krykker. «Det viktigste for meg nå er å bli spilleklar igjen så snart som mulig, noe jeg ser fram til.»

På det private plan ønsker Gundogan å følge manager Pep Guardiolas eksempel og finne seg en leilighet midt i Manchester. «Jeg liker byen og er nå på jakt etter en leilighet i sentrum. Jeg trives veldig godt så langt. Dette virker som et flott sted å være.»

Gundogan har foreløpig blitt tildelt drakt nummer 16 i City, altså Sergio Agüeros gamle nummer, før han skiftet til nr. 10. Skulle Samir Nasri forlate City i sommer, noe det har versert en del rykter om, vil imidlertid nummer 8 bli ledig, som er nummeret Gundogan brukte i Dortmund.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar