Arteta til City

mikel-arteta_1701005cNå er det endelig bekreftet – Mikel Arteta går til City – som en del av støtteapparatet vel å merke. Spanjolen legger samtidig fotballskoene på hylla.

Mikel Artetas kontrakt med Arsenal gikk ut forrige sesong, og ryktene om at han skulle bli en del av støtteapparatet til Pep Guardiola i Manchester City, har lenge versert. Nå er det imidlertid helt offisielt, etter at Arteta selv i dag skriver på sin Twitter-konto: «Jeg kan bekrefte at jeg forlater Arsenal og legger opp som fotballspiller for å ta over en trenerrolle i Manchester City. Jeg har alltid hatt lyst til å trene andre og de siste årene har jeg jobbet hardt både på og utenfor banen for å utvikle de egenskapene som kreves for å sette meg i en trenerrolle så snart jeg la opp som fotballspiller.»

«Nå ser jeg fram til å jobbe med Manchester City. Det er en enorm mulighet å få å bli en del av Pep Guardiola og laget hans, og jeg er positivt innstilt med tanke på framtida. Jeg har vært heldig nok til å få spille under en rekke utrolige trenere og managere gjennom årenes løp og jeg ønsker å bruke elementer fra alle jeg har lært av, i tillegg til erfaring gjennom min egen spillerkarriere, til å hjelpe City til å vinne titler.»

Arteta blir dermed en del av støtteapparatet til Pep Guardiola, i tillegg til Manuel Estiarte, Domenec Torrent, Lorenzo Buenaventura and Carles Planchart, som Pep Guardiola alle har tatt med seg tiden i Barcelona og Bayern München. Brian Kidd blir også med videre fra det allerede eksisterende støtteapparatet til City.

Når det gjelder akademiet til City har det også skjedd noen endringer der. Tidligere U18-trener Jack Wilcox har fått tittelen «Head of Coaching» på Citys akademi, mens Lee Carsley tar over som ny U18-trener. Tilbudet fra City var et av mange Carsley fikk, og han takket blant annet nei til et tilbud fra FA. Etter at han la opp som spiller i 2011 har han vært ungdomstrener i Coventry og deretter i Brentford, og har opparbeidet seg et svært så godt rykte. I sistnevnte klubb fikk han også en stund prøve seg som manager for A-laget. Fra tiden som spiller er det nok årene i Everton mange husker best.

 

4 svar

Legg igjen en kommentar