Disse har forlatt City

Martin+Demichelis+Manchester+City+v+Crystal+9G_0rFZF8HmlMens Martin Demichelis og Richard Wright har blitt fristilt fra klubben da kontraktene deres var gått ut, har Seko Fofana blitt solgt til Udinese. Flere andre kan være på vei ut.

De to eldste spillerne i Citys stall er nå borte fra klubben etter at kontraktene deres var gått ut og klubben ikke ønsket å forlenge. De to det er snakk om er selvsagt Richard Wright og Martin Demichelis, som begge er i andre halvdel av 30-årene (Demichelis er 35 og Wright 38).

Wright kom til City i august 2012 som backup for både Joe Hart og Costel Pantilimon, og meningen var fra starten av at han skulle være tredjekeeper. Samtidig tok engelskmannen med fortid i blant annet Ipswich og Everton med seg mye rutine, noe som kunne komme de andre keeperne i klubben til gode. I løpet av de fire sesongene Wright var i klubben fikk han imidlertid ikke et eneste minutt med obligatorisk førstelagsfotball og forble hele tiden tredjevalg. Han fikk æren av å sitte på benken i enkelte kamper da enten Joe Hart eller Costel Pantilimon og senere Willy Caballero var utilgjengelig, men det ble altså med det. Selv om Wright aldri spilte for City, fikk han den opprinnelige ettårskontrakten forlenget med nye ettårskontrakter hver sommer, helt fram til i år, da altså klubben bestemte seg for at nok fikk være nok. Det er imidlertid muligheter for at han kan bli tilbudt en trenerrolle i klubben.

Mens det ble fire år i City på Wright, fikk Demichelis tre. Han ble hentet 1. september 2013 av sin tidligere manager i Malaga – Manuel Pellegrini, som den gangen var ny City-manager. Demichelis skrev i utgangspunktet under på en toårskontrakt, men denne ble forrige sommer forlenget med ytterligere ett år. £4 millioner var summen City betalte Atletico Madrid, som han ble hentet fra. Demichelis hadde da vært i Atletico i under to måneder etter at de hadde hentet ham på free transfer etter at kontrakten hans med Malaga var gått ut. Manuel Pellegrini var imidlertid såpass ivrig på å hente inn Demichelis til City at klubben punget ut for spilleren som et par måneder tidligere kunne ha gått gratis. Noe av det første som skjedde etter at Demichelis kom til klubben var at han skadet seg på trening og ble ute av spill i flere uker. I slutten av oktober var han imidlertid klar for spill igjen og fikk sin debut for City da han startet i hjemmeoppgjøret mot Chelsea som endte med 1-2-tap. Til tross for en trøblete start på sin City-karriere tok imidlertid ting seg opp for Demichelis etter hvert og leverte flere gode opptredener da han og de andre lyseblå til slutt snappet ligagullet fra Liverpool på slutten av sesongen. Argentineren var den sesongen mer eller mindre fast i midtforsvaret til City, stort sett sammen med Vincent Kompany og fikk til sammen 27 kamper i ligaen. Hans første mål for klubben kom i 5-0-seieren over Fulham i mars 2014, da han scoret noen få minutter før slutt. Også i ligacupen ble det suksess for Demichelis og City den sesongen, og argentineren spilte hele kampen da City slo Sunderland 3-1 i finalen på Wembley. Den etter hvert meget gode sesongen for Demichelis i City gjorde også at argentineren gjenvant sin posisjon som midtstopper på det argentinske landslaget.

Sesongen etter ble det imidlertid ingen troféer for City, men Demichelis fortsatte å være en viktig del av Citys lag, og fikk hele 31 opptredener i ligaen sesongen 2014/15. En ny relativt solid sesong førte til at kontrakten til Demichelis altså ble forlenget med et nytt år forrige sommer, selv om enkelte kritikere etter hvert begynte å hevde at argentineren var på hell. Det ble enda tydeligere den siste sesongen Demichelis fikk i City da tempoproblemer og dårlige taktiske valg gjorde seg mer og mer synlig. Demichelis var heller ikke lenger noe førstevalg på midtstopperplassen, men fikk likevel 20 opptredener i ligaen, mange som innbytter. I perioder med skader på blant annet Vincent Kompany fikk imidlertid Demichelis starte mange kamper. Nå er det imidlertid slutt for 35-åringen, som dermed forlater klubben samtidig som manager Manuel Pellegrini gjør det. Demichelis annonserte tidligere i år at han legger opp som landslagsspiller, men han har så langt ikke sagt noe om han legger opp som fotballspiller også, eller om han eventuelt flytter hjem til Argentina og tar en sesong der.

I tillegg til Richard Wright og Martin Demichelis fikk heller ikke ungguttene Sam Tattum, Nathaniel Oseni og Charlie Albinson fornyet kontrakt med City.

En annen spiller som har forlatt City er Seko Fofana, som har blitt solgt til italienske Udinese for £3,8 millioner. 21-åringen kom til City for tre år siden og fikk den første sesongen en håndfull kamper for Citys EDS-lag, før han sesongen etter ble fast på Patrick Vieiras lag. Etter en meget god sesong ble han nominert til årets unge City-spiller sesongen 2013/14. I november 2014 ble franskmannen lånt ut til Fulham der han fikk 25 kamper. Sist sesong var midtbanespilleren utlånt til franske Bastia der det ble 32 kamper og også her én scoring. Nå blir altså neste stopp Italia og Udinese. Denne gangen er det imidlertid ikke snakk om noe utlån, men en permanent overgang.

En annen spiller som ikke har vært å se i City på en god stund, men som på papiret fortsatt var eid av City er Edin Dzeko. Han har det imidlertid vært klart lenge ikke kom til å spille for City mer. Det var i august i fjor det ble annonsert at bosnieren ville gå på lån til Roma i én sesong, og deretter bli kjøpt av Serie A-klubben. Nøyaktig hvilken sum Roma betaler City for Dzeko er litt uklart, og ulike medier har rapportert alt fra £10 millioner til £14 millioner.

Flere andre spillere kan også være på vei bort. Av de som har spilt førstelagsfotball de siste sesongene spekulerer mange medier om at både Aleksandar Kolarov og Pablo Zabaleta kan være på vei bort, i tillegg til Eliaquim Mangala, Yaya Touré, Samir Nasri og Jesus Navas. Hvem som blir og hvem som kommer inn som erstattere gjenstår imidlertid å se. Så langt er det kun bekreftet at Ilkay Gundogan har signert for City og blir å se i City-drakt den kommende sesongen, men det spekuleres i flere andre spillere som skal være på vei inn. Spanske Nolito er av dem det skrives mest om for øyeblikket, men Manchester Evening News skriver nå at Jesus Navas skal ha fått beskjed av kommende City-manager Pep Guardiola om at det ikke vil ha noe å si for hans framtid i City. Flere medier spekulerer imidlertid i at om City henter Nolito kan det bety slutten for Samir Nasris tid i City.

2 svar

Legg igjen en kommentar