Ilkay Gundogan har signert for City

Ilkay-GundoganNå er det endelig offisielt bekreftet – Ilkay Gundogan går fra Dortmund til Manchester City og har signert på en fireårskontrakt. Tyskeren blir Pep Guardiolas første signering.

Det har vært en dårlig skjult hemmelighet at City har vært jakt etter Gundogans tjenester, og nå har altså endelig midtbanespilleren signert for City. Selv om det ikke offentliggjøres noen overgangssum skriver diverse medier at City betaler Dortmund cirka £20 millioner for spilleren som så langt står med 16 landskamper for Tyskland. Han er imidlertid ikke med når Tyskland skal spille EM i Frankrike i sommer på grunn av en kneskade, som sannsynligvis også vil holde ham ute av sesongstarten til neste sesong. Ikke før i slutten av august eller begynnelsen av september regner legene med at Gundogan kan være tilbake i spill. Det har imidlertid ikke hindret City fra å satse på spilleren som har tyrkiske foreldre, men er født og oppvokst i Tyskland, nærmere bestemt Gelsenkirchen.

Spilleren som nå er blitt 25 år startet sin seniorkarriere på Bochums andrelag, før han gikk videre til Nürnberg, der det ble til sammen 48 kamper og seks mål. I mai 2011 ble det annonsert at Gundogan var solgt til Dortmund for fire millioner euro, og det er her han har spilt de siste fem årene. I løpet av de årene har det blitt 105 kamper og ti mål, i tillegg til en rekke troféer. Den første sesongen med de gulkledde (2011/12) endte opp med ligagull, i tillegg til at de vant cupen. I 2012/13-sesongen spilte Dortmund og Gundogan seg helt til finalen i Champions League, der de tapte 1-2 for Bayern München. Noen vil kanskje huske at Gundogan utlignet på et straffespark for Dortmund i denne kampen – faktisk den første straffen han tok i hele Dortmund-karrieren.

Etter den sesongen overtok Pep Guardiola Bayern München-skuta, og spanjolen må ha lagt spesielt merke til Ilkay Gundogan de gangene laget hans møtte Dortmund. Guardiola skal også ha jaktet på Gundogan i flere år, og nå som Pep Guardiola overtar som ny City-manager fra 1. juli, får han altså endelig ønsket sitt oppfylt. Helt siden det ble klart i starten av februar at Pep Guardiola kommer til å overta som City-manager har ryktene versert om at Gundogan kom til å bli den første spilleren spanjolen hentet til City, og diverse medier har flere ganger rapportert at City og Dortmund skulle være enige om en overgangssum – men ikke før i dag ble altså handelen offentliggjort.

Guardiola er forøvrig ikke den eneste som har latt seg imponere over Gundogan i Dortmund, og spesielt evnen hans til å komme med perfekte gjennomspill fra midtbaneleddet og fram mot angriperne er noe mange har lagt merke til. Statistikken viser at han forrige sesong skapte 26 Dortmund-sjanser på grunn av pasninger og gjennomspill, og at tre av disse endte opp i scoringer. Han blir også regnet som en sterk og rask spiller, som i tillegg også kan bidra defensivt ved å bryte opp motstandernes spill og gjenvinne ball. Energisk og med en glimrende arbeidsmoral både med og uten ball, er andre beskrivelser som City selv velger å trekke fram om tyskeren.

Citys Director of Football, Txiki Begiristain, holder heller ikke noe tilbake når han skal fortelle om sin begeistring for Gundogan. «Ilkay er et glimrende tilskudd til laget vårt og vi er strålende fornøyd med å ha fått ham med. Han er en intelligent og tilpasningsdyktig midtbanespiller som kan spille i flere ulike roller. Jeg tror supporterne våre vil verdsette arbeidsmoralen hans i tillegg til de tekniske ferdighetene hans, og jeg tror at han kommer til å bli en veldig viktig spiller for oss i løpet av de kommende årene.»

Gundogan selv er også svært begeistret for overgangen. «Jeg er henrykt over å signere for City,» kunne Gundogan fortelle etter å ha skrevet under på fireårskontrakten. «Helt siden jeg først hørte om at City var interessert i meg har jeg vært innstilt på å komme hit, og etter det har ting gått veldig kjapt. Jeg har elsket tiden min i Borussia Dortmund og jeg vil gjerne takke klubben og supporterne for de fem årene jeg tilbrakte der. De ga meg en plattform og jeg har blitt en bedre spiller på grunn av den troen, tålmodigheten og tilliten de har vist meg.»

«Nå har jeg fått en ny utfordring og det er å utrette store ting med City. Muligheten til å jobbe med en trener som Pep Guardiola er noe jeg virkelig ser fram til og jeg er beæret over å være den første signeringen klubben gjør denne sommeren. Jeg kan love City-fansen at jeg vil gjøre absolutt alt for at vi skal vinne titler både i England og i Champions League. Dette er spennende tider! Jeg har de beste årene av karrieren min foran meg og sammen kan vi utrette store ting. Jeg kan knapt vente med å begynne på det neste kapitlet i karrieren.»

ilkay gundogan citytv

8 svar

 1. Sveinung Myhre sier:

  Han sier sjøl at skaden ikke er så alvorlig som folk vil ha det til,(dislocated patella) et bein i kneskålen .

 2. Knut Einar Antonsen sier:

  Gundogan må vel oppereres ?
  Håper det er mere tak i denne spilleren , enn det er i Sterling og Bony.

 3. Jan Havnen sier:

  Tipper De Bruyne er veldig glad for å få en slik medspiller..). Kunne flere ganger i siste sesong observere hvor frustrert han var over at enkelt spillere ikke orket å presse motstanderen.

 4. Yngve Deila sier:

  Nok en skadeforforfulgt spiller, har vi ikke hatt nok av disse i de senere år?

Legg igjen en kommentar