Før kampen: Swansea – Manchester City

Sesongens siste kamp spilles i Wales hvor Manchester City må ta poeng borte mot Swansea for å sikre fjerdeplassen i Premier League.

Sesongen nærmer seg slutten, og det er duket for Manuel Pellegrinis siste kamp som manager for de lyseblå. Den siste hjemmekampen ble noe av en skuffelse da Manchester City ga fra seg ledelsen to ganger. Dermed ble det som kunne gitt de lyseblå en god mulighet til å ta tredjeplassen i Premier League en solid nedtur, symbolisert ved at mange av tilskuerne hadde forlatt stadion da Manuel Pellegrini skulle ta farvel med fansen etter kampen.

At Manchester City fortsatt har en mulighet til å sikre seg spill i neste sesongs Champions League kan de takke West Ham United for. The Hammers snudde i midtuken 2-1 til 3-2 i sin siste kamp på Upton Park mot Manchester United og dermed er det fortsatt opp til de lyseblå om de ønsker å spille i mesterligaen i sin første sesong under Pep Guardiola. «I Premier League er alt mulig og alt er veldig uforutsigbart», kunne Fernandinho fortelle etter at Slaven Bilics’ mannskap hadde snudd kampen mot United. Brasilianeren er en av kandidatene til å bli årets spiller for Manchester City, men selv om midtbanespilleren er fornøyd med egen sesong så understreker han at den ikke er over enda. «Takket være West Ham kan vi fortsatt nå det målet vi satte oss forrige lørdag. Å møte Swansea på Liberty Stadium er aldri lett, og de føler sikkert at de har mye å bevise. Vi må være 100% fokusert og spille på vårt aller beste for å ta seieren».

Swanseas manager Francesco Guidolin har løftet Swansea og etter avslutningen på denne sesongen har italieneren blitt belønnet med ny toårskontrakt som sjef for de hvitkledde. På de to siste kampene har Swansea først slått Liverpool 3-1 hjemme før de forrige helg banket West Ham hele 4-1 i London. Waliserne har imidlertid ingen ting annet enn ære og plassering å spille for, så Guidolin har gitt de spillerne som skal delta i EM fri fra oppgjøret mot Manchester City. Det betyr at islendingen Gylfi Sigurdsson, polakken Lukasz Fabianski og waliserne Neil Taylor og Ashley Williams ikke vil spille sesongens siste hjemmekamp for Swansea.

På pressekonferansen før søndagens oppgjør i Wales ble Manuel Pellegrini spurt om hvordan han opplevde at så mange supportere forlot arenaen før han rakk å holde sin avskjedstale, og chileneren var som vanlig ytterst diplomatisk i sin fremtoning. «Det var en veldig skuffende uke for fansen», unnskyldte 62-åringen de tilskuerne som tidlig forsvant fra sine seter. «Vi startet med masse håp mot Real Madrid, og selv om det er greit å tape mot et så godt lag så spilte vi en veldig dårlig kamp. Etter det så greide vi heller ikke å prestere mot Arsenal. Da skjønner jeg at det å vente en halvtime etter kampslutt ikke var aktuelt for alle». Pellegrini – som har tatt tre troféer på sine tre år i klubben – ønsker nå å vinne sin siste kamp som manager for de lyseblå, for å takke fansen for samarbeidet. «Jeg vet hva fansen føler for klubben og for meg».

Da lagene møttes på Eastlands tidligere denne sesongen var det Manchester City, som står med fem strake seiere mot waliserne, som trakk det lengste strået. Tidligere Swansea-spiller Wilfried Bony sendte City i føringen, men kalddusjen var enorm da Bafetimbi Gomis utlignet på overtid. Tilsvarende enorm ble gleden bare øyeblikk etterpå da Kelechi Iheanacho sikret hjemmelaget alle tre poengene. På Liberty Stadium har City vunnet de to siste oppgjørene og forrige sesong endte det 4-2 til de lyseblå etter to scoringer av Yaya Touré og ett hver av James Milner og Bony.

På Liberty står for øvrig Swansea med fire strake hjemmeseiere, noe som er rekord i Premier League for de hvitkledde. Norwich, Aston Villa, Chelsea og Liverpool har måttet reise slukørede hjem de siste ukene, og det er et formlag som venter Manchester City i søndagens oppgjør. I tillegg til at de EM-klare spillerne får hvile så er Alberto Paloschi og Jefferson Montero ute med skade for The Swans.

For Manchester City så er som kjent Vincent Kompany og David Silva ute med skade, men i tillegg til de så skal Pablo Zabaleta opereres og er dermed ute. Det er også venstrebacken Aleksandar Kolarov. Sergio Agüero ligger ett mål bak Harry Kane og er dermed for fullt med i kampen om toppscorertittelen. Pellegrini kan velge å starte med Iheanacho på topp sammen med argentineren, men det er også mulig at Yaya Touré får tillit i rollen bak Agüero med Navas og De Bruyne på kant. Vi tipper følgende lag: Hart – Sagna, Otamendi, Mangala, Clichy – Fernandinho, Fernando – Navas, Yaya Touré, De Bruyne – Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark klokken 16:00.

Dommer er Mike Dean.

6 svar

 1. Jan Havnen sier:

  En manager i sin siste kamp som benytter spillere på vei ut, det er det jeg frykter før denne kampen.
  Det siste vi trenger er i alle fall en uinspirert Yaya i denne kampen.

 2. Per Arve Stenødegård sier:

  Har en dårlig følelse foran denne. Noe ala lynet slår ikke ned på samme sted to ganger følelse , eller en får 12 rette kun once.

 3. Per Arve Stenødegård sier:

  En kan være tøff i kritikken på nett noe for ofte , men etter den avslutningen med Yaya og Pelle og co etter kampen der så var det faktisk ikke mulig å holde tårene tilbake 🙂

 4. John Cato Thorkildsen sier:

  Puuuh! Herlig herlig!

Legg igjen en kommentar