Europa-eventyret omme for City

JS89023635Etter 180 minutter spilte minutter var det et innlegg fra Gareth Bale som holdt Manchester City fra årets finale på San Siro i Milano.

Med 0-0 som utgangspunkt etter oppgjøret i Manchester var det helt åpent da alt skulle avgjøres på Santiago Bernabéu, men Manchester City greide aldri å score på et veldig kompakt Real Madrid-lag. Da lagoppstillingene ble presentert var det en ventet ellever fra Manuel Pellegrini. En friskmeldt Yaya Touré kom inn i den hengende spissrollen bak Agüero, med Jesús Navas og Kevin De Bruyne i kantrollene. Sentralt i banen var Fernandinho og Fernando stabilisatorene og den bakre fireren var som ventet Clichy, Otamendi, Kompany og Sagna.

Etter ni minutter skulle den første kalddusjen komme da Vincent Kompany pådro seg nok en strekkskade. Den skadeplagete midtstopperbautaen måtte nok en gang kaste inn håndkleet da han skulle slå en pasning, og skademarerittet vil ingen ende ta for 30-åringen. Inn på banen kom Eliaquim Mangala som skulle få oppgaven med å tette igjen bakover sammen med Nicolas Otamendi. Det holdt i ti minutter.

En periode havnet Manuel Pellegrinis mannskap veldig bakpå, og like før det var gått 20 minutter skulle et lavtliggende Manchester City ikke holde ut lenger. Avstanden mellom Kevin De Bruyne og Gaël Clichy ble for stor og Caravajal fikk ballen i god posisjon på høyrekanten. Den spanske høyrebacken fikk tid og rom til å spille fri Gareth Bale. Ettersom Nicolas Otamendi ikke holdt linja var heller ikke Real Madrids waliser i offside og da Bales innlegg gikk via Fernando hadde City maks uflaks da ballen havnet helt oppe i krysset bak en utspilt Joe Hart. På stillingen 1-0 trengte de lyseblå fortsatt bare én scoring for å avansere, men det skulle vise seg å være lettere sagt enn gjort.

Etter målet kom Manchester City for en periode litt mer inn i spillet og greide å holde på ballen uten å skape det helt store. Navas kom til noen innlegg som endte i hjørnespark, men bortelaget greide aldri å sette Los Blancos’ målvakt Keylor Navas ordentlig på prøve.

Etter 35 minutter virket det som om vondt skulle bli til verre da Toni Kroos slo et glimrende frispark inn til Pepe som satte ballen i mål bak Joe Hart, denne gangen var imidlertid offsidelinjen tilnærmet snorrett og målet ble korrekt annullert.

Manchester City skulle imidlertid få sin mulighet før pause. To minutter før hvilen skulle Fernandinho komme med kveldens første skremmeskudd. Kevin De Bruyne fikk fart i angrepet og trillet ballen ut til den brasilianske midtbanespilleren som med en kjapp touch la ballen til rette og banket ballen i den nærmeste stolpen. Dessverre for City gikk ballen i stolpen og ut, og lagene gikk til pause på 1-0.

Den andre omgangen skulle starte med et visst Real Madrid-press og etter seks minutter av den andre omgangen slo offsidefellen feil da Bale chippet Luka Modric alene med Joe Hart. Kroaten fikk nærmest for mye tid og rom, men Joe Hart viste hvorfor han av mange regnes som en av verdens aller ypperste målvakter i en-mot-en situasjoner. Engelskmannen holdt seg stående, gjorde seg stor og fikk avverget det som burde vært mål.

Yaya Touré ble friskmeldt til denne kampen, men det var ikke en ivorianer i kampform som valset rundt på Santiago Bernabéu. Samtidig så er det vanskelig å klandre Manuel Pellegrini for å satse på 32-åringen, fordi Touré gang på gang har vist at han leverer i de store kampene. Etter timen spilt og særs lite utrettet var det imidlertid på tide å få Kevin De Bruyne inn i midten og inn på banen kom Raheem Sterling. Real Madrid skulle likevel fortsette med å skape sjanser, og på et hjørnespark etter 63 minutter var det bare treverket som hindret Gareth Bale i å score et nydelig mål med hodet. Samtidig så levde håpet i beste velgående for de lyseblå så lenge stillingen fortsatt var 1-0 til Zinedine Zidanes mannskap, men minuttene gikk fort.

Det følte nok Pellegrini også, for med 20 minutter igjen av ordinær spilletid gjorde 62-åringen sitt siste trekk på innbytterfronten da Kelechi Iheanacho kom inn for Jesús Navas. Offensive grep av chileneren som dermed bare ga Kevin De Bruyne ti minutter inne i midten før han la om til 4-4-2 med Iheanacho og Agüero på topp.

Innbyttene ga effekt gjennom at Manchester City fikk flyttet spillet høyere i banen, men det skulle gå helt til det 88. spilleminuttet før de lyseblå skulle komme til en stor mulighet. Litt ut av ingenting havnet ballen hos Sergio Agüero som i mangel på ballkontakt tidvis hadde trukket seg veldig dypt i banen den andre omgangen. Denne gangen skulle imidlertid den målfarlige argentineren få ballen på litt over 20 meter og Agüero banket ballen mot det lengste krysset. Uheldigvis for City duppet ballen litt for sent og havnet på oversiden av målet.

På overtid greide aldri de lyseblå å skape en siste mulighet og et veldig kompakt Real Madrid kunne ro det hele i land med presist pasningsspill og et lettere resignert City-lag måtte se drømmen om San Siro svinne hen i takt med sekundene i Madrid.

Da slovenske Domir Skomina blåste i fløyta for siste gang var dermed Europa-eventyret over for Manchester City for denne gang, og Manuel Pellegrinis siste trofé som sjef på Eastlands ble ligacupgullet i februar. Nå er det to kamper igjen av sesongen, og kampen om tredjeplassen spilles i Manchester på søndag mot Arsenal.

13 svar

 1. John Cato Thorkildsen sier:

  Det var gøy så lenge det varte. Synd for Kompany som måtte ut med skade, og trolig mister EM?
  Neste mål må være å ta seg til en finale.
  Herregud så langt denne klubben er kommet på så kort tid? Gleder meg enormt til fortsettelsen!
  2 kamper igjen av utrolig sesong med både oppturer og nedturer. Alltid gøy med City

 2. Jan Havnen sier:

  Kompany må erstattes i sommer, han blir ikke kvitt skadene !

 3. Finn Harald Rode Olsen sier:

  Det er vel streng tatt bare Aguero og KDB som er sikre på å få være med videre.

 4. Per Gunnar Østeraas sier:

  Gratulere City for herlig CL-spill gjennom vinteren og våren.
  Nå gjelder det å slå Arsenal på søndag og bli topp tre i PL.
  Så blir det nye CL-sjanser til høsten.

 5. Arve Olsen sier:

  Trodde ikke vi skulle klare å slå RM over 2 kamper og så var også fasiten. Men om City hadde vært på sitt beste skulle dette vært mulig. Flere spillere virket rett og slett uinspirert og umotivert. Yaya var jo som de fleste er enige i en katastrofe, men har hatt en evne til å levere når det virkelig gjelder så jeg var for å starte med han pga skadde Silva ikke var tilgjengelig. Tidlig exit med Kompany gjør noe med laget, men han kan jo nesten bare karaktiseres som et uromoment denne sesongen da alle snakker om at City må ha han på banen for å levere og der har han jo ikke vært så mye. City’s defensive svakheter har ofte vært et tema og spesielt midtforsvaret har fått mye pepper. I går mener jeg vi kan takke dem for at kampen «levde» helt til slutt, og de har ofte en vanskelig jobb da vår midtbane veldig ofte mangler mye defensive fibre (managerens ansvar) og gjør det vanskelig i bakerste ledd. Offensivt var vi utrolig svake i går og da ikke KDB hadde dagen blir en puslete og lite aggresiv Aguero ikke noen trussel for motstanderen. 2 kamper igjen og de er viktige – MON tro om der er noe engasjement igjen i denne gjengen? De 2 kampene som gjenstår er i alle fall veldig viktige mht CL neste sesong. Spennende blir det også å se hvem som forsvinner og hvem som kommer, tror og håper på en ordentlig sommerrengjøring! Til slutt må jo nevnes etter å ha vært City-supporter siden 68 at vi jo er blitt litt bedre vant med resultater og forventninger men det skal vi også kreve med dagens resurser.

Legg igjen en kommentar