Før kampen: Real Madrid – Manchester City

Det hele skal avgjøres når Manchester City entrer gressmatta på Santiago Bernabéu for å møte Real Madrid til semifinale i Champions League.

Hvis en dårlig generalprøve gir en god premiere så kan de lyseblå øyne håp om en magisk prestasjon i den spanske hovedstaden onsdag kveld, for helgens affære mot Southampton var heller forsmedelig. Manuel Pellegrini gjorde mange endringer på laget for å hvile spillere før turen til Spania, men til tross for reservepreget mannskap var den svake prestasjonen på St. Mary’s definitivt en skuffelse. Et tamt City-lag ble løpt og kriget i senk av Southampton som ikke ga seg før det sto hele 4-2 på lystavla. Den eneste spilleren som spilte seg et hakk nærmere førsteelleveren til kampen mot Real Madrid er Kelechi Iheanacho som nekter å gi slipp på sin imponerende scoringsratio og vartet opp med to flotte scoringer.

Scoringer må det også bli i Madrid hvis Manchester City skal gå videre. Joe Hart ble den store helten for hjemmelaget da lagene møttes på Eastlands forrige uke da han sto for flere feberredninger. Å få en scoring på Santiago Bernabéu vil gi City en enorm fordel på grunn av bortemålsregelen, noe som innebærer at Los Blancos må score to hvis City får en ball bak Keylor Navas. Akkurat det faktumet er selvfølgelig Manuel Pellegrini fullstendig klar over, og på pressekonferansen før den avgjørende semifinalen fortalte Citys chilenske manager, ikke overraskende, at laget hans ville gå offensivt til verks i den spanske hovedstaden. «Den beste måten å nå finalen er ved å spille slik vi ønsker. Vi skal angripe». Til tross for en dårlig generalprøve mot Southampton i helgen har Pellegrini tillit til laget sitt før en av Citys aller største kamper i Europa noensinne. «Vi stoler på oss selv, og håper at vi kan vise det i morgen. Motivasjonen vår ligger i nå finalen. Vi møter et fantastisk godt Real Madrid lag på en vakker arena, og det er inspirerende».

Skadesituasjonen til Yaya Touré har de siste ukene vært et uromoment for Manchester City. I dag kulminerte det hele da ivorianeren først ble erklært ute av troppen på sosiale medier, også av klubben selv, før det begynte å versere bilder av Touré på flyplassen og City likevel bekreftet at midtbanespilleren var med til Madrid. Den 32 år gamle midtbanespillerens varierende prestasjonsnivå gjør ham utsatt for kritikk, men at Yaya Touré er en spiller for de store anledningene er hevet over enhver tvil. Derfor kan ivorianerens friskmelding til onsdagens batalje mot Zinedine Zidanes mannskap fort bli av det avgjørende slaget. To spillere som imidlertid er ute er Pablo Zabaleta og David Silva i tillegg til uregistrerte Samir Nasri.

Det åpner for en sentral midtbaneduo bestående av Fernando og Fernandinho med Yaya Touré i den offensive rollen. Den konstellasjonen spilte blant annet hele kampen da City sikret 3-1 i Kiev i åttendedelsfinalen, og i Europa har det de siste sesongene vært på fremmed gress at de fleste høydepunktene har forekommet. «Dette laget har levert gode prestasjoner på bortebane de siste tre sesongene», slo Pellegrini fast foran den internasjonale pressen. «Forrige sesong så slo vi Roma i Roma og Bayern i München. Denne sesongen fikk vi et godt resultat i Paris i tillegg til at vi har slått Sevilla, Dynamo Kiev og Borussia Mönchengladbach».

På pressekonferansen ble det snakk om hvordan City skulle våge å angripe Real Madrid, men det er liten tvil om at de lyseblå også må gjøre en bunnsolid kamp bakover hvis drømmen om San Siro skal bli en realitet. Real Madrid-toget dundrer nemlig videre i Primera Divisón, selv om både Barcelona og Athlético ligger ett poeng foran Los Galacticos med to kamper igjen å spille i den spanske toppdivisjonen.

Cristiano Ronaldo var ikke med i Manchester, men Real Madrids store stjernespiller er nå friskmeldt og er høyst trolig med i startoppstillingen til tross for at han ikke var i troppen da de hvitkledde slo Real Sociedad i helgen. Med Bale og Ronaldo på hver sin kant er det viktig at Bacary Sagna og Gaël Clichy leverer gode prestasjoner for City, og sistnevnte var klar på at Europa-eventyret ikke er over enda. «Dette er en enorm kamp for klubben, og vi er heldige som får være en del av dette, men semifinalen betyr ingenting hvis vi ikke går videre». Den franske backduoen har vært Pellegrinis førstevalg denne sesongen, og onsdagens oppgjør blir virkelig den store lakmustesten på om City-forsvaret har det som trengs på øverste internasjonale nivå. «Vi skal gi alt vi har. Det kommer til å bli en tøff kamp, men det er en vi ønsker å spille. Vi vil skape historie, og da må vi avansere i morgen».

Cristiano Ronaldo er tilbake fra sin skade, men det er fortsatt usikkert rundt skaden til Real Madrids angrepsvåpen Karim Benzema. Franskmannen måtte ut i pausen i det første oppgjøret, og er fortsatt ikke fullstendig friskmeldt. En annen spiller som er tvilsom er rivjernet Casemiro. Hvis han ikke kan spille vil Zidane høyst trolig bruke Luka Modric og Toni Kroos i to dype roller sentralt på midten og åpne for James Rodriguez i den offensive rollen.

Før kampen mot Southampton sa Pellegrini at kampen var en mulighet for Raheem Sterling til å spille seg inn på laget. Den muligheten grep ikke den engelske landslagsspilleren, noe som betyr at Jesús Navas antageligvis fortsetter i sin kantrolle. Hvordan midtbanen komponeres har vi vært litt inne på og vi tipper følgende lag: Hart – Sagna, Kompany, Otamendi, Clichy – Fernandinho, Fernando – Navas, Yaya Touré, De Bruyne – Agüero.

Kampen vises på Viasat Fotball med avspark 20:45.

Dommer er slovenske Damir Skomina.

7 svar

 1. Arne Persson sier:

  Leicester vant PL, da er det klart at City kan slå Real Madrid! Det som må til, som Rainieri sier, spillerne må vise «love and passion». Det var slik Leicester vant ligaen. Det er derfor City kan miste 4. plassen. Ingen spillere på City har vist dette denne sesongen, bort sett fra delvis i CL. Vi får håpe at det blir litt love and passion fra City sin side i kveld. Drømmer om det, men tør ikke håpe! Tror heller ikke.

 2. Jan Henning Andersen sier:

  City reiser seg i kveld og banker Real og klar for finale mot Atletico. Yaya blir den store helten

 3. Knut Einar Antonsen sier:

  Vi trenger ikke Sterling, han tenker bare Mony, mony, mony.
  Han blør ikke for City drakta.
  Jeg skjønner ikke hvorfor » Rivjernet » Millner ikke fikk mere spilletid.
  Det er jo slike folk vi trenger. Får håpe noen andre står fram og tar i et tak
  slik at city når fram til finalen.

 4. Arne Persson sier:

  Da håper jeg pellegrini øyeblikkelig får sparken, slik at vi har mulighet til å beholde 4. plassen.

 5. Jan Henning Andersen sier:

  Vi får glede oss over at vi kom til semifinalen, i dag var vi bare ikke gode nok. Det blir mange utskiftninger til neste sesong, det viste kampen i dag.

Legg igjen en kommentar