Før kampen: Southampton – Manchester City

I tillegg til at Yaya Touré og David Silva er ute med skade, kan Manuel Pellegrini velge å gjøre flere rotasjoner på laget når Manchester City reiser til St. Mary’s for å møte Southampton.

På Eastlands endte det 0-0 da de lyseblå tok imot Real Madrid til sin første semifinale i Champions League noensinne. Manchester City gikk offensivt til verks, men utover i den andre omgangen var det Zinedine Zidanes mannskap som skulle komme nærmest et ledermål. Joe Hart har en tendens til å levere når det virkelig gjelder, og tirsdagens kamp var intet unntak. Flere ganger var sisteskansen i det umulige hjørnet, og den engelske landslagskeeperen skal ha en stor del av æren for at Manchester City reiser til Santiago Bernabéu uten baklengsmål i bagasjen.

På lørdagen så vant både West Ham og Arsenal sine respektive kamper, noe som gjør at kampen om fjerdeplassen fortsatt er åpen i Premier League. The Gunners vant 1-0 hjemme mot Norwich, samtidig som Slaven Bilics mannskap tok en sterk 3-0 seier borte mot West Bromwich Albion. De resultatene legger press på Manchester City før bortekampen mot Southampton på søndag, og på lørdagens pressekonferanse fortalte Manuel Pellegrini at han er opptatt av å sikre gode resultater i sine siste kamper som manager for Manchester City. «Vi er fortsatt med i to turneringer. I Premier League så ønsker vi å komme så nær toppen av tabellen som mulig, og i Champions League så ønsker vi å nå finalen. Den beste oppladningen til onsdagens semifinale er å vinne på søndag».

Etter en lang sesong er det mange slitne bein, og det innebærer å porsjonere ut kreftene riktig i de gjenstående kampene. For Manuel Pellegrini innebærer det å gjøre rotasjoner på laget til de ulike kampene. «Vi sa at vi visste at vi skulle spille åtte kamper på 30 dager, og det er mye for denne troppen», fortalte Citys chilenske manager foran det samlede pressekorpset. «Det beste denne helgen hadde vært å spille kamp lørdag, for å få like lang hvile som Real Madrid, men jeg forstår at TV-rettighetene har mye å si. Det gjør oss maktesløse. I Champions League representerer vi både England og Premier League, og jeg synes ikke det er passende at vår motstander får en fordel».

Southampton ligger på åttendeplass etter 35 spilte kamper, og har vunnet seks av de siste åtte hjemmekampene. Ronald Koeman har gjort The Saints til et stabilt lag på øvre halvdel i Premier League, og Manuel Pellegrini har respekt for søndagens motstander. «Southampton har vært gode de siste tre sesongene, og til tross for salg av viktige spillere har de alltid greid å komme seg tilbake på beina. Det er imponerende».  Forrige helg ble det seier med 4-2 mot Aston Villa på Villa Park etter to scoringer av formspilleren Dusan Tadic. Charlie Austin og Floring Gardos er de eneste skadene som Ronald Koeman trenger å bekymre seg for.

Manchester City har god statistikk mot Southampton og står med fire strake seiere. Tidligere denne sesongen endte det med 3-1 til de lyseblå etter scoringer av Kevin De Bruyne, Fabian Delph og Aleksandar Kolarov. På St. Mary’s har City bare tapt én av de siste fem og forrige sesong endte det med 3-0 til Manuel Pellegrinis gutter etter at Yaya Touré, Frank Lampard og Gaël Clichy satte inn hvert sitt mål.

Hvis Joe Hart starter i morgen så gjør han sin 300. kamp i Premier League, og blir den sjette engelske keeperen som når den milepælen. Personlige rekorder kan bli gjeldende for andre spillere også. Sergio Agüero kan bli spart til oppgjøret mot Real Madrid, men hvis den målfarlige argentineren skulle score mål så betyr det mål i seks strake Premier League-kamper for 27-åringen, noe han ikke har greid tidligere. Kampen om toppscorertittelen er også et moment for Agüero som bare ligger ett mål bak Tottenhams Harry Kane.

På pressekonferansen før kampen nevnte Manuel Pellegrini at det vil være nødvendig med rotasjon på laget. Det åpner for spillere som Fabian Delph og Wilfried Bony. Enkelte medier har spekulert i at Agüero hviles, noe som åpner for at både Iheanacho og Bony starter på topp i en 4-4-2-formasjon med Nasri og Sterling på hver sin kant. På backplass kan Pablo Zabaleta og Aleksandar Kolarov få spilletid. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Otamendi, Kolarov – Sterling, Fernando, Delph, Nasri – Bony, Iheanacho.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 17:30.

Dommer er Andre Marriner.

14 svar

 1. John Cato Thorkildsen sier:

  Hvileputen til Pelle kom på Old Toilet virker det som. Forferdelig irriterende at han skal sende utpå et så temposvakt lag og spare spillere i en så viktig kamp som dette.
  Mirakelet i Madrid er en så uvirkelig tanke at jeg ikke finner ord.
  Etter 10 sekund av Soton kampen så tenkte jeg: å ja, en slik kamp igjen.
  20 min senere…rett på Zebra.

 2. Jan Henning Andersen sier:

  Deyte må være worst ever performance av et city lag

 3. Arve Olsen sier:

  Hvor er tilstedeværelsen, fy flate hvor dårlige vi kan være. Spare seg til fant er et utrykk som kanskje passer nå? Sterling burde sendt oss i ledelse men han har vært min aller største skuffelse i år så ikke mer å forvente. En redusering som vel ikke er fortjent så ennå håp om mirakler, men heldige at vi ikke ligger under med mer til pause. Forventer endringer i pausa!

 4. Arne Persson sier:

  Fy f… så deilig det skal bli å slippe se på Pelle på benken!!!!!! Pluss en haug med ræva spillere!

 5. Arve Olsen sier:

  Demi inn? Pelle har gitt opp denne kampen!

 6. Arve Olsen sier:

  Et godt eksempel på hva innsats betyr i fotball, dette er flaut!

 7. Jan Henning Andersen sier:

  Kolarov og otamendi må dele prisen – man of the match

 8. Finn Harald Rode Olsen sier:

  Skjebnens ironi. Laget som har kjøpt spillere over en lav sko, blir rundspilt av et lag som har er blitt ribbet for spillere to sesonger på rad. City trenger ikke møte opp i Madrid. De kommer til å bli knust. Pellegrini holder ikke mål. Skulle gjerne hatt Shane Long i City og forsåvidt også manageren.

 9. Arne Persson sier:

  Igjen viser spillerne hvorfor de har valgt å spille for city. Penger, penger og penger! Ingen stolthet over å bære den blå drakta.

 10. Per Arve Stenødegård sier:

  Sesongens viktigste kamp og så får en servert dette. Ord blir fattige.

 11. John Cato Thorkildsen sier:

  Jale toalla hacia abajo usando dos manos!!!

 12. Arve Olsen sier:

  Kun avansement i CL kan forsvare Pelles taktiske disponeringer i denne kampen.

 13. Finn Harald Rode Olsen sier:

  Man kan jo snart begynne å lure….

Legg igjen en kommentar