Tap i FA Youth-cup-finalen

KongoloChelsea ble for sterke over det doble finaleoppgjøret i FA Youth Cup for City U18 onsdag kveld. Dermed endte det hele opp med en reprise på fjorårets turnering, der City også tapte for Chelsea i finalen.

City greide 1-1 i det første oppgjøret hjemme i Manchester, etter at Aaron Nemane utlignet Chelseas ledelse midtveis i andre omgang med et fantastisk skudd i krysset. På Stamford Bridge ble imidlertid oppgave for tøff, og de unge lyseblå tapte der 1-3. Brahim Diaz scoret Citys trøstemål helt på slutten etter en corner.

City var imidlertid godt med i kampen, og hadde 0-0 helt til overtid av førsteomgang. City-keeper Daniel Grimshaw ble for nølende på et langt framspill da han befant seg utenfor sekstenmeteren. I stedet for å klarere ballen prøvde han å vente til den var kommet kommet innenfor streken så han kunne ta den med hendene, men det endte bare opp med at en Chelsea-spiller kom og snappet ballen rett foran ham, tok den med seg og scoret på åpent mål. En stor keepertabbe av Grimshaw med andre ord.

City fikk faktisk ballen i nettet i starten av andre omgang og Nmecha jublet for scoring, men assistentdommer sto oppe med flagget og målet ble annulert for offside. Etter snaue timen spilt skulle Chelsea gå opp i 2-0 etter en heading som gikk i en høy bue mot den bortre stolpen. Også her kunne Grimshaw gjort sakene sine bedre, for selv om ballen endte opp helt inne med stolpen var det såpass lite kraft i den at det burde vært mulig å forhindre den fra å gå inn.

3-0-scoringen var det imidlertid lite å gjøre med, før altså Braham Diaz reduserte til 1-3 på slutten, og 2-4 sammenlagt. City og Chelsea møttes også i finalen i FA Youth Cup forrige sesong, og da vant Chelsea 5-2 sammenlagt. Chelsea har nå faktisk vunnet de tre siste årene, og forrige gang City vant turneringen var i 2008. Også da var Chelsea finalemotstander, men City vant den gangen det doble oppgjøret 4-2.

City U18 gjør det også godt i serien og leder for øyeblikket Premier Academy League etter først å ha havnet øverst på tabellen i den ordinære delen av sesongen for den nordre delen av landet. Nå er det altså sluttspill for hele landet som foregår, og City har der vunnet sine fire første kamper, noe som gjør at de lyseblå ligger godt an til å vinne hele U18 Premier League.

City har også imponert på andre aldersbestemte nivåer denne sesongen. Både City U15 og U13 har blitt kåret til landsdekkende mestere. Med andre ord: det spirer og gror i Citys akademi!

2 svar

Legg igjen en kommentar