Målløst i Manchester

JS88346409Manuel Pellegrini satset offensivt, men det endte 0-0 mellom City og Real Madrid i første semifinaleoppgjør i Champions League i kveld.

En fantastisk ramme rundt kampen med enorm stemning og en herlig atmosfære var det som møtte City- og Real Madrid-spillerne da de gikk ut på gressmatta på Eastlands i kveld, til det som var Citys aller første semifinale i Champions League. Billettene til kampen var blitt revet vekk, og et fullsatt Etihad Stadium var klar for det mange håpet og trodde kom til å bli en fotballfest mellom to av Europas beste lag.

Manuel Pellegrini overrasket ingen med laguttaket sitt, selv om det var knyttet en del spenning til hvilken midtstopperduo han kom til å velge. Kaptein Vincent Kompany sto over helgas kamp mot Stoke, og var dermed klar i kveld, sammen med Nicolas Otamendi, som ble foretrukket som stopperpartner. På backene ble ikke overraskende Clichy og Sagna foretrukket, på samme måte som de ble det i de to kvartfinalekampene mot PSG. På samme måte som i de to kampene fikk også den brasilianske duoen Fernando og Fernandinho i oppgave å bekle Citys defensive sentrale midtbane, og fungere som «oppryddere». Foran dem og bak spissen befant Kevin De Bruyne seg, med Jesus Navas og David Silva på hver sin side, og Sergio Agüero alene på topp.

City gikk som sagt offenstivt til verks mot et Real Madrid-lag som tydeligvis hadde lært av bortekampen mot Wolfsburg i kvartfinalen, og i kveld var langt mer defensive og solide bakover. Det skulle føre til en førsteomgang der begge lagene hadde sine gode perioder, men der det stort sett var stillingskrig og to lag som spilte fornuftig og ikke tillot motstanderen å komme på overganger. Ingen av lagene greide å produsere en eneste målsjanse i løpet av den første omgangen, og Joe Hart ble ikke akkurat svett i løpet av de første 45 minuttene. Real Madrid hadde nemlig ingen avslutninger på mål, men heller ikke City skulle greie å skape farligheter foran Real Madrid-målet.

Etter 39 minutter signaliserte David Silva at noe var galt, og at han ikke greide å fortsette. Inn kom helgas tomålsscorer Kelechi Iheanacho, til stor applaus fra City-supporterne. Dette byttet gjorde at City gikk over til å spille med to spisser, mens Kevin De Bruyne ble skjøvet ut på venstrekant.

Første halvdel av andreomgang skulle ligne ganske mye på første omgang, og City hang fortsatt godt med, uten at de lyseblå greide å spille seg til sjanser. Utover i andre omgang skulle imidlertid gjestene fra Spania ta mer og mer over, mens det ble for stor avstand mellom City-leddene, samtidig som spillerne begynte å bli slitne. Real Madrid skulle etter hvert greie å spille seg til noen store sjanser, men takket være Joe Hart, som med noen strålende redninger etter to cornere holdt City inne i kampen, er det fortsatt spenning før returoppgjøret i Madrid neste tirsdag.

Første store Real Madrid-sjanse i kveld kom etter 71 minutter da et innlegg falt ned på hodet til Jese, som headet i en høy bue og på øvre del av tverrliggeren og over. Joe Hart var uansett etter ballen, og ville nok ha fått en hånd på den om headingen hadde gått under tverrligger.

Neste store Real Madrid-sjanse skulle komme etter 80 minutter da en corner ble slått inn i feltet. Casemiro headet mot mål, men fra kort hold avverget Hart med det ene beinet, og City fikk ballen vekk.

Bare et par minutter etter skulle imidlertid Real Madrid få en enda større sjanse, og det nok en gang etter corner. Denne gangen ble ballen headet videre av Bale til Pepe, som først tok ned ballen og fra tre meter og helt alene foran mål avsluttet – rett på Joe Hart som kom ut, gjorde seg stor og fikk avverget. De to Hart-redningene med bare et par minutters mellomrom kan vise seg å bli avgjørende for Citys del.

Tre minutter på overtid skulle City få sin eneste skikkelige sjanse i kampen, da Kevin De Bruyne slo et frispark inn mot mål. Ballen hadde havnet like under tverrliggeren, men keeper Keylor Navas fikk slått over.

Dermed endte det med 0-0 i Manchester mellom City og Real Madrid, noe som gjør at spenningen lever videre til returoppgjøret i Madrid onsdag i neste uke. Før det venter imidlertid bortekamp mot Southampton i Premier League, førstkommende søndag.

9 svar

 1. Kjetil W. Brundtland sier:

  Synes City var gode helt til Silva måtte ut. Nacho holder ikke mål ennå, og det først å fremst taktisk . Trekanten DE Bruyne, Fernandhino og Fernando var enorm de første 35. Skaden til Silva ødela hele balansen, og Nacho var feil bytte kort og «godt». Funket ikke etter det. Fornøyd vi holdt nullen, og ennå håp 😉

 2. Jan Tore Slinde sier:

  Kelechi hadde vel eit svakt innhopp. Spesielt defensivt syns eg han jobbet dårleg. Men gutten er 19 år og ikkje noko lett kamp og komme inn i. Vi er vel heldig/dyktig at vi ikkje taper kampen. Men eg har stor tro på at vi kan score i Madrid. Kampbildet vil passe oss bedre der. Få inn Sterling fra start sånn at vi kan true dei enda meir på kontringer. Men skal dette gå, så må alle marginer gå vår veg. Vi vil få eit voldsomt trykk på oss er eg redd.

 3. Arve Olsen sier:

  Synes kampplanen virket fornuftig og vi hadde god kontroll helt til Silva måtte ut. I ettertid ser de fleste at Kelechi ikke var rette erstatter, det ble større avstander og færre som jobbet «hjemover». Etterhvet gjorde slitne bein og gode bytter fra RM at vi fikk trøbbel. Men Sterling – nei takk!

 4. Jan Tore Slinde sier:

  Med Silva mest trulig ute, Nasri ikkje i CL troppen, Yaya usikker så har vi ikkje flust av alternativer. Sterling har vært god i CL før og sånne kamper der han kan få rom å springe i vil passe han perfekt. Har du bedre alternativer Arve? Bony? Demichelis inn på midt? Kelechi?

 5. Arve Olsen sier:

  Om hverken Silva eller Yaya er diponible foretrekker jeg å starte med Kolarov eller Delph før Sterling. Så får resultat utover i kampen bestemme om vi må våge eller «safe». Dog enig i at Sterlings beste prestasjoner i løpet av sesongen har kommet i CL, men jeg synes han jevnt over har skuffet veldig. Vanskelig blir uansett, men vi må ha trua!

Legg igjen en kommentar