Vincent Kompany: – Det har vært en lang kamp

JS72100924Manchester Citys kaptein kom til klubben i 2008 og har vært med på hele reisen i Europa. Nå venter Real Madrid for Vincent Kompany.

«I morgen må vi opp på vårt aller beste nivå. Greier vi det så vil vi gi Real Madrid kamp». Ordene kommer fra Citys hærfører på pressekonferansen før kampen mot et av verdens beste lag i semifinalen i Champions League. At det er tilfellet er ingen selvfølge. Verken for Vincent Kompany eller Manchester City. I 30-åringens første sesong i den lyseblå trøya kom laget vitterlig til kvartfinalen, men det var i UEFA-cupen. Der ble Hamburg SV for sterke for City, og Kompany, som i de oppgjørene spilte sentralt på midten, røk dermed ut mot klubben han forlot for å komme til Manchester.

Syv år har gått siden kvartfinalen mot Hamburg. Nå er det Cristiano Ronaldo og Los Galacticos som venter for Vincent Kompany og hans lagkamerater, og belgieren innrømmer at laget gleder seg. «Når du kommer til semifinalen har du ingenting å tape. Vi vil bare komme ut på gresset for å spille. Det er en positivitet i spillergruppa nå som også har løftet oss i Premier League. Dette har gitt oss noe å se frem til. Hvis du som spiller ikke er sulten på oppgjøret mot Real Madrid er det ingenting som vil hjelpe. Det har vært en lang kamp frem til denne semifinalen. Det alle i klubben ønsker er at vi kan vise oss fra vår beste side. Da blir det en jevn kamp».

At Vincent Kompany skulle spille dette oppgjøret har ikke alltid vært like sikkert. Den ellers så robuste midtstopperen har slitt med skader denne sesongen, men nå er 30-åringen skadefri og klar til kamp. «Jeg er 100%» konstaterte belgieren på pressekonferansen. «Alt har gått bra i det siste. Når man er skadet så må man jobbe hardere enn alle andre, og det har jeg gjort. Det finnes de som snakker om skadene mine, men jeg snakker bare om mine comeback. Det er det eneste jeg har i hodet, og det er en av mine styrker som fotballspiller».

Legg igjen en kommentar